Mezőkövesd

2019.09.29. 18:00

Aki a lovával vitorlázik

Egészen különös dolgokat produkál az élet a mezőkövesdi Érdi családban.

Gabi a lovon, Mári a ló mellett

Érdi Mária, a Mári becenévre hallgató huszonkét esztendős vitorlázó részt vett a 2016-os riói olimpián, és a magyar hölgyek közül elsőnek harcolta ki a jogot a 2020-as tokiói ötkarikás szereplésre. A sportos família húszesztendős húgáról, Gabrielláról eddig keveset hallottunk.

Félt a víztől

– A napokban Budapesten rendezték a díjlovagló országos bajnokságot, amelyen Gabi rajthoz állt a korosztályos és a fiatal lovak seregszemléjén – mondta Érdi Gáborné, a lányok édesanyja. – Egy első és egy második hellyel rukkolt ki, mellesleg hat lóval is versenyzett, de természetesen egyik négylábú sem a miénk.

A kérdésre, hogy Mári után Gabi miért nem lett vitorlázó, Gabriella asszony így felelt:

– Ennek különös sztorija van. Gabi is vitorlázott, de attól félt, ha felborul, a hajó alatt marad, és nem tud kikászálódni a vízből. A férjem ajánlotta, hogy akkor üljön a patásokra, mert ha leesik róluk, legfeljebb összetöri magát, de nem fog vízbe fulladni. Viccesen azt szoktuk mondani, Gabi lóval vitorlázik, számára az állat adja a vízi járművet vagy a szelet.

Érdiék ebben maradtak, a család tagjai pedig – nagyszülők, szülők, testvérek – egy emberként szorítanak éppen annak a „csemetének”, aki valahol, valamilyen műfajban versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!