Megyei II

2019.09.17. 18:00

A kapuk előtt is tüzet olt

Horváth Ádámról szólt a múlt vasárnap a Bükkzsércen lejátszott megyei II. osztályú focimérkőzés.

Kolodzey Tamás

Horváth Ádám (sárgában) ontja a gólokat

Forrás: ÉM

A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoport 6. fordulója keretében a bükk­aljaiak az Ongát fogadták, és 8–0-val küldték haza ellenfelüket. A gólok közül Horváth Ádám ötöt jegyzett.

Még sokáig játszhat

– Fő a szerénység, már csak azért is, mert a megyei második vonalról van szó – kezdte a zsérciek 10-es mezben szereplő gólvágója, majd így folytatta: – Jókor voltam jó helyen, és segítettek a csapattársaim is. Egyébként pedig talán rá sem szolgálok az éljenzésre, hiszen egyszer már tízet is gyártottam az együttesem színeiben, sőt háromszor nyertem el a gólkirályi címet. Az igaz, hogy mindkét lábammal tudok gólt szerezni, és a fejelés is megy nekem – mindez annak ellenére, hogy edzésekre nem járok, mert nincs rá időm, így – a rendszeres futással és a kispályázással tartom magam karban.

Horváth Ádám néhány bravúrral is büszkélkedhet: Debrecenben lakik és Hajdúböszörményben tűzoltóként dolgozik – és elárulta, hogy imádja ezt a mesterséget –, és mellesleg a vendéglátóiparban is érdekelt. Ezek tudatában mindenki azt kérdezi tőle, hogy miként került Bükkzsércre.

– Valamikor a Hajdúnánás NB III.-as, majd megyei I. osztályú gárdájában rúgtam a labdát – folytatta a csatár. – Aztán egy ismerősöm révén elcsaltak Bükkzsércre, én meg rávettem magam arra, hogy kipróbáljam magam ennél a klubnál. Sokat nyomott a latba, hogy a Kovács József edzette alakulatnál megfordult már vagy tíz, tizenkét nánási focista, és ők egytől egyig azt mondták, hogy remekül érezték, érzik magukat az egyesületnél. Szóval elmentem és ott ragadtam, már a hetedik éve szolgálom a zsércieket.

A gólérzékeny támadó elárulta, hogy hetente keresik a különböző osztályokban szereplő csapatok, mégsem tágít:

– Nálam mindent visz a bükkzsérciek közössége vagy inkább családja – hangsúlyozta a testalkata alapján is elnyomhatatlan labdarúgó. – A mondás szerint az öreg diófát már nem lehet átültetni, én meg harminchárom vagyok, tele munkával, bár még nincs családom. A focit hobbiként kezelem, példaképem Ronaldo, a brazilok egykori világbajnoka. Addig csinálom majd, amíg kedvem tartja, és a testem engedelmeskedik az akaratomnak. A mai eszemmel úgy gondolom, hogy a megyei kettőben még sokáig helyt tudok majd állni.

Gyakran éltetik

– Csatárunk eddig, sőt alapvetően évek óta kiváló teljesítményt nyújt – mondta Kovács József, a bükkzsérciek edzője. – Hat mérkőzés, tizennégy gól, ez önmagáért beszél. Gyakran viccelődünk vele, hogy fecskendős, pincér, gólvágó és úgy is, hogy mindenes, mert Horváth Ádám ballal, jobbal és fejjel is tud gólt szerezni, kiváló felépítésű játékos, olyan, aki ért a helyzetek kihasználásához. Az pedig hab a tortán, hogy remek közösségi ember, akit barátként tisztelünk. Most harminchárom éves, és már hét esztendeje focizik nálunk. Remélem, hogy pályafutása még sokáig tart, és teljesítményével hosszú ideig kényezteti majd a lelkes szurkolóinkat, akik nagyon gyakran éltetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!