laser run

2019.08.29. 08:30

Kilencévesen lett a kontinens legjobbja

A miskolci laser runos versenyző már a jövő heti, budapesti világbajnokságra készül.

Berecz Csaba

Kántor Benedek

Forrás: A sportoló fotója

Kilencévesen lett a laser run, vagyis az öttusa legfiatalabb számának, a futásból és lövésből álló kombinációnak az Európa-bajnoka Kántor Benedek. A múlt hét végén a németországi Weiden városában megrendezett kontinensbajnokságon, az U11-es fiúk mezőnyében bizonyult a legjobbnak az MVSI-Miskolc versenyzője. Az eredmény apropóján tegnap délelőtt sajtótájékoztatót tartott klubja, Deák-Bárdos Mihálynak, a sportiskola szakmai vezetőjének vezetésével.

Az eseményen Fridrich László, a szervezet öttusaszakosztályának vezetője kiemelte és távollétében is megköszönte Gyapjas Sándornak a segítségét, aki lövészetben készítette fel a fiatal sportolót, míg Zámbori Zoltán, a sportiskola futóedzője többek között arról beszélt, hogy 4 hónapja dolgozik együtt az öttusázókkal, és, hogy külön programot kellett készíteni a számukra, hogy a lövészettel összecsiszolódjon a futás.

Mintha nem lenne

– Örülök, hogy Európa-bajnok lettem, a jövő héten a világbajnokságon is szeretnék jól szerepelni, de erre a múlt heti versenyre úgy kell tekintenem, mintha nem lenne. Ott megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni magamból, és a vb-n is ezen leszek – mondta Kántor Benedek.

Az Eb-n az U11-es korosztálynak ebben a kombinációs számban kétszer 400 méteres távot kellett futva teljesítenie, a lövészet során pedig 3 méterről bukó alakra kellett lőniük a versenyzőknek.

– Futni kell, mint a nyúlnak, és a lehető legpontosabban kell lőni – foglalta össze a fontos tudnivalókat az MVSI-Miskolc sportolója, majd hozzátette: – a lövéseim ezúttal nem a legjobban sikerültek, de jó futással sikerült ezt javítanom.

Kántor Benedek következő megméretése a laser runban a jövő heti, budapesti öttusa-világbajnokság keretében lesz. A vb-re az indulási jogot a laser run idei hazai versenysorozatában lehetett megszerezni, és ez sikerült is Kántor Benedeknek. Ennek eredményeként szeptember 7-én szombaton áll majd rajthoz Magyarországot képviselve, és igyekszik majd jó eredményt elérni. Amennyiben ez sikerül neki, akkor lehet, hogy másnap is rajthoz állhat. Ugyanis vasárnap a váltót, vagyis a mix versenyt rendezik meg, amelyben 1-1 nemzetbeli fiú és lány vehet részt, de hogy ez ki lesz majd, arról csak a szombati egyéni számok után dönt a szakvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!