Úszás

2019.08.26. 08:30

Kétszázon nem volt elég az idő a továbbjutáshoz

Három egyéni számban és egy váltóelőfutamban szerepelt a vb-n a miskolci úszó.

Molnár István

Vécsei Réka

50 és 100 méter mell­úszás után 200 méter mellen állt rajtkőre vasárnap a budapesti junior úszó-világbajnokságon Vécsei Réka, a Miskolci Sportiskola versenyzője.

Nagy dolog volt

A fiatal sportoló az ötödik előfutamban startolt el, melyben 2:37.02 percet úszott, és ami nem volt elégséges a továbbjutáshoz. Sajgó László edző tanítványa a 31. helyen zárt ebben a számban, amelyben összesen 58 résztvevő volt.

– Már az is nagy dolog volt, hogy Réka kivívta az indulási jogot erre a világbajnokságra, hogy képviselhette Budapesten Miskolcot, a sportiskolát, amire mindenképpen büszke lehet – értékelt Sajgó László. – A három egyéni verseny mellett, a szövetségi kapitány döntésének értelmében, vasárnap ott lehetett a női 4×100 méteres vegyes váltóban, az előfutamból a hetedik legjobb idővel kerültek a fináléba, ahol már mellúszó honfitársa, Békési Eszter kapott szerepet. Hosszú szezon van mögötte, szüksége van a pihenésre, ez közel három hét lesz, aztán majd újult erővel belevágunk a következő versenyszezonba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!