laser run

2019.08.29. 10:30

Haraszin Linda újabb sikere

A 12 éves sportoló a tavalyi világbajnoki címe mellé szerzett kontinensbajnoki elsőséget.

Berecz Csaba

Az SPC Eb-n járt delegációja, balról: Haraszin Gréta, Szabó Alexa, Haraszin Linda, Kozma Laura, Kozma Réka, mögöttük Fázold Henrik (edző)

Forrás: A csapat fotója

A múlt hét végén rendezték meg a németországi Weiden városában az öttusa egyik szakágának számító laser run Európa-bajnokságot. A futásból és lövészetből álló megméretésen a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője, Haraszin Linda az U13-as mezőnyben, egyéniben a legjobbnak bizonyult, és részben ennek köszönhetően is a csapatversenyben Magyarország az első helyen végzett. A most 12 éves fiatalnak nem ez volt az első kiemelkedő eredménye ebben a szakágban, ugyanis tavaly, még 11 esztendősen szintén az U13-as mezőnyben, a dublini világbajnokságon is a legjobb lett, vagyis most már világ-, és Európa-bajnoknak vallhatja magát.

„Tavaly idősebbek között indultam, a mostani verseny már az én kor­osztályom volt.” Haraszin Linda

– Van némi különbség a két verseny között, tavaly az idősebbek között indultam, a mostani verseny már az én korosztályom volt, és ez utóbbi helyen a pálya jobban tetszett – válaszolta megkeresésünkre Haraszin Linda. – Ami viszont azonos, az az, hogy mind a két győzelemnek nagyon örültem.

Vívásra is

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire ismeri Haraszin Linda környezete ezeket a szép eredményeket, amire azt felelte a fiatal sportoló, hogy a családtagok és az ismerősök gratuláltak neki, köztük néhány osztálytárs is. Mint megtudtuk: a Swimming Pentathlon Clubnál 5 éve kezdte el a sportolást Haraszin Linda, futással és úszással, amihez azóta jöttek az újabb számok, a lövészet és a vívás.

– Vívóedzésekre is járok már, mert ez is kell az öttusához, ugyanis mindenképpen szeretnék öttusaversenyeken is indulni a későbbiekben, de a laser runt nagyon szeretem – mondta az ifjú világ- és Európa-bajnok, akitől azt is megtudtuk, hogy most éppen a Balatonon van nyári táborban, ahol egyéni edzésprogramot végez, elsősorban futással igyekszik tartani a formáját.

Nem véletlenül, ugyanis a jövő heti, Budapesten megrendezésre kerülő laser run-világbajnokságra készül.

– A jövő héten otthon, Miskolcon leszek, és az edzések után innen megyek majd a vb-re – mondta Haraszin Linda, aki arra a kérdésre, hogy milyen mezőnyre számít, így felelt: – erősre. Valószínűleg azok mind ott lesznek, akik Németországban az Eb-n elindultak, és a tavalyi, dublini világbajnokságról azok, akik nem európaiként versenyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!