Női labdarúgás

2019.08.16. 12:30

Bronzok után a döntőért

Vasárnap elkezdi a 2019/2020-as bajnokságot a DVTK NB I.-es női labdarúgócsapata.

Molnár István

A DVTK (fehérben) az új évadban többet szeretne elérni, mint az előzőben

Fotó: Ádám János

Történelmének harmadik élvonalbeli idényét kezdi el a hétvégén a Diósgyőri VTK női labdarúgócsapata, amelyet továbbra is Fórizs Sándor vezetőedző irányít. A piros-fehérek az előző két szezonukban ugyanúgy szerepeltek, ugyanis 2018-ban és 2019-ben is a bronzérmet szerezték meg a pontvadászatban.

Más a légkör

Az együttes csütörtöki, a bajnokságot hivatalosan megnyitó sajtótájékoztatóján a gárda trénere úgy fogalmazott: az új szezonban szeretnék felülmúlni a korábbi eredményeket, helyezéseket, ami egyértelműen azt jelenti, hogy a Diósgyőr 2020 tavaszán döntőt szeretne vívni.

– Úgy gondolom és úgy érzem, hogy erre minden esélyünk megvan – nyilatkozta Fórizs Sándor. – Egyrészt azért állítom ezt, mert azok az új játékosok, akik érkeztek a nyáron a csapathoz jó szellemiségűek, másrészt az öltözőben is más a légkör a korábbiakhoz képest. Nagy a versenyhelyzet, amit jelez, hogy a lányok a különböző mérési adatokat nézik egymás között.

Lapunk azon felvetésére, hogy a Ferencváros, illetve az MTK mellett lát-e komoly riválist az érmekért zajló harcban, Fórizs Sándor az alábbiakat felelte:

– Még idesorolnám a Haladást is – mondta a vezetőedző. – Szerintem ez a négy csapat várható az első négybe, de az is számít majd, hogy ki hány pontot szerez vagy bukik majd el esetleg az Astra, a Győr vagy éppen a Szeged ellen. Tavaly is azon múlt az esetleges jobb pozíciónk, hogy elhullajtottunk négy pontot az Astrával, illetve a Győrrel szemben. A még nem említett, újonc Kelen SC-vel játszottunk edzőmeccset, nagy volt a fölényünk, éppen ezért azt gondolom, nekik nehéz dolguk lesz a bennmaradás elérését, annak kivívását illetően.

Minimálisra csökkenteni

A szakmai munka vezetője megemlítette azt is: a lányok jól dolgoztak a felkészülés során, minden edzőmeccsen odatették magukat, de mint jelezte: a nyári munkát úgyis az elért eredmények minősítik majd. Fórizs Sándor szerint azokon az előkészületi találkozókon sem játszottak rosszul, amelyeken vereséget szenvedtek, több egyéni hiba is eredményezte a kapott gólokat, viszont ezeket a rontásokat, ezeknek a lehetőségét a legminimálisabbra kívánják csökkenteni. A DVTK a Magyar Kupában döntőt vívott az előző két kiírásban, az ezzel kapcsolatos felvetésre a vezetőedző ezeket fogalmazta meg:

– A kupában a sorsoláskor, főleg már az elődöntőben szükség van némi szerencsére is. Nekünk az előző két szezonban ez megvolt, így a fináléba jutottunk. Nyilván harmadszor sem lenne ­rossz döntőt játszani, de ezúttal előnyt élvez a bajnokság, mert szeretnénk átérezni azt, amit eddig nem, reményeink szerint sok ezer néző előtt megmérkőzni az NB I.-es aranyéremért, lehetőleg a Ferencvárossal.

A tájékoztatón megtudtuk, hogy Fórizs Sándorék kerete két kapusból és tizenhat mezőnyjátékosból áll, de tervben van még egy hálóőr leigazolása.

Reméli, elfogadják

A sajtótájékoztatón részt vett Vacher Fanni, a csapat utánpótlás-válogatottja, aki új „feladatot” is kapott.

– Én lettem a csapatkapitány, ami nagyon megtisztelő számomra, hiszen még csak 18 éves vagyok, és a keretünkben vannak nálam sokkal idősebbek is – közölte a középpályás. – Remélem, elfogadnak majd a többiek ebben a szerepkörben, de ezért nyilván nekem is sokat kell tennem. Nehéz felkészülés van mögöttünk sok munkával, sok edzőmeccsel. Ilyenkor mindig itt fáj, ott fáj egy játékosnak, de ez normális, biztos, hogy az a munka, amit elvégeztünk, ami bennünk van meghozza az eredményeket. Arra kell törekednünk, hogy a csapategység mindig meglegyen majd a pályán, hiszen bármennyire is vagyunk vagy leszünk egyenként jók, ennek hiányában nem lesz megfelelő a játékunk, vagyis az is szükséges, hogy mindig segítsük a másikat.

A bajnoki lebonyolításban ezúttal nincs változás. A nyolc csapat három kört játszik, amely huszonegy mérkőzést jelent. Ezután az első két helyezett a bajnoki döntőben csap össze, míg a harmadik és negyedik helyezett a bronz­éremért. A DVTK a Diósgyőri stadionban fogadja ellenfeleit, az NB I.-es férficsapat bérletesei számára ingyenesek lesznek a női meccsek, mindenki más 500 forintért válthat belépőt. Az Astra elleni nyitómérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik.

A DVTK keretéről

Kapusok: Schildkraut Fruzsina (új, Szeged), Kovács Boglárka.

Védők: Regina Antwi (új, ghánai), Jáhn Klaudia, Boros Kinga, Christianna Kiamou (görög), Balázs Csilla (magyar–román).

Középpályások: Nagy Fanni, Vachter Fanni, Sandu Bianca (román), Danae Kaldaridou (új, angol–görög), Lilyana Kostova (új, bolgár), Gergely Viktória.

Csatárok: Biljana Bradic (szerb), Vig Klaudia, Hanna Barker (amerikai), Kóka Jázmin, Balogh Dominika.

Távoztak: Szőke-Nagy Krisztina, Tóth Alexandra, Amber Paul, Ficzay Mária, André Antónia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!