Labdarúgó Magyar Kupa

2019.08.14. 14:00

A megyei selejtező húszasa

Mindössze hat olyan csapat indul azok közül, akik számára nem volt kötelező a nevezés.

Berecz Csaba

Az Alsózsolca (sárgában) is pályára lépett szerdán

Fotó: Kozma István

A szerdán megkezdődik a labdarúgó Magyar Kupa 2019/20-as idényének megyei selejtezője. Mivel a sorozatra a megyéből összesen 20 csapat jelentkezett, és innen három csapatot „adhat” a főtáblára a Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatósága, így összesen három fordulót bonyolítanak le; négy gárda erőnyerőként csak a 2. fordulóban kapcsolódik be, ami azt jelenti, hogy a mai napon 16 együttes lép pályára.

Természetesen nem csak a megyei selejtezőből az országos főtáblára jutó csapatok képviselik majd a megyét a főtáblán a legjobb 128 között, ugyanis az NB-s gárdáknak nem kell selejtezőt játszaniuk, ők alapból várhatják az országos MK első fordulójának sorsolását (kivéve a tartalék együtteseket, mivel egy sportszervezet csak egy csapattal indulhat, így az NB III.-ban szereplő Diósgyőri VTK tartalék nem érintett a kupasorozatban). Ott lesz viszont az országos főtáblán a megyéből az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC és a Diósgyőri VTK, az NB II.-es Kazincbarcikai SC és az NB III. Keleti csoportjában játszó Putnok FC, Termálfürdő Tiszaújváros FC, Ózdi Kohász SC és Tállya KSE.

A megyei selejtezőkről

A megyei selejtezők mindhárom fordulójában a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játék­időben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, hosszabbítás nincs, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el. Azonos osztályú csapatok mérkőzése esetén a sorsolási ágnak megfelelő sorrendben az elöl álló csapat a pályaválasztó, különböző osztályú csapatoknál pedig az alacsonyabb osztályban szereplő gárda. A kupamérkőzéseken kapott 3. sárga lap után az érintett játékos automatikusan eltiltásra kerül, kiállítás esetén fegyelmi tárgyalás dönt a sorsáról. Az előző években lejátszott kupamérkőzéseken kiállított, büntetésüket még le nem töltött játékosok nem szerepeltethetők (vagyis az eltiltás az egyik idényről a másikra áthúzódhat).

A megyei selejtezőben a megyei I-es csapatoknak kötelező volt indulniuk, ám ennek ellenére a mezőny 16 gárdája közül csak 14 áll rajthoz, ugyanis az itt szereplő tartalék csapatok sem vehetnek részt a kupában, ami azt jelenti, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC tartalék és a Bánhorváti-KBSC sem játszhat ebben a sorozatban meccseket. Érdekesség, hogy a megye I-es együtteseken túl mindössze hat megye II-es gárda (Onga, Sajóvámos, Sajószöged, Karcsa, Sátoraljaújhely, Alsózsolca) élt azzal a jogával és döntött úgy, hogy részt vesz a sorozatban, a többi 41 sportszervezet nem nevezett.

Az országosról

Az országos főtábla küzdelmei szeptember harmadik hétvégéjén, 21–22-én kezdődnek, ekkor a megyei selejtezőkből tovább jutó csapatok az NB-s gárdákkal együtt egyaránt pályára lépnek. A Magyar Kupa döntőjére 2020. május 20-án Budapesten, az FTC népligeti pályáján kerül sor, a sorozat győztese pedig részt vehet majd a következő évad Európa-liga-selejtezőjében.


Magyar Kupa megyei selejtező

1. forduló, augusztus 14. (szerda),

17.00: Onga–Sajóvámos

17.00: Sajószöged–Edelény

17.00: Karcsa–Gönc

17.00: MVSC-Miskolc–Encs

17.00: Sátoraljaújhely–Mád

17.00: Mezőkeresztes–Bogács

17.00: Gesztely–Bőcs

17.00: Alsózsolca–Nyékládháza

2. forduló, augusztus 21. (szerda),

17.00: Onga/Sajóvámos – Sajószöged/Edelény

17.00: Felsőzsolca–Sajóbábony

17.00: Karcsa/Gönc – MVSC-Miskolc/Encs

17.00: Sátoraljaújhely/Mád – Cigánd

17.00: Mezőkeresztes/Bogács – Gesztely/Bőcs

17.00: Alsózsolca/Nyékládháza – Hidasnémeti

3. forduló, augusztus 28. (szerda),

17.00: Onga/Sajóvámos/Sajószöged/Edelény – Felsőzsolca/Sajóbábony

17.00: Karcsa/Gönc/MVSC-Miskolc/Encs – Sátoraljaújhely/Mád/Cigánd

17.00: Mezőkeresztes/Bogács /Gesztely/Bőcs – Alsózsolca/Nyékládháza/Hidasnémeti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!