Labdarúgás

2019.07.07. 13:00

Mályinak nem volt ellenfele

A Miskolchoz közeli település csapata csont nélkül lett megyei kettes.

Kolodzey Tamás

Fojt Péter (középen) Oláh Ferenctől, az MLSZ megyei társadalmi elnöksége tagjától (balra) és Török Dezsőtől, a megyei közgyűlés elnökétől vette át az aranyérmeket

A megyei III. osztály Dél-Borsod csoportját kiütéssel nyerte a Mályi FC együttese. A tavaly életre hívott futballklub gárdája huszonkét találkozójából húszat megnyert, kétszer döntetlenül mérkőzött, a vereség nélkül produkált plusz hetvennégyes gólkülönbsége pedig egyenesen páratlan. A táblázat élcsoportja önmagáért beszél: a Mályi tizenöt pontot vert a második Kesznyétenre és huszonhatot a bronzérmes Szentistvánra.

Többsége helyi

– Már jóval a rajt előtt azzal tettük le a voksunkat, hogy kimondtuk: csak és kizárólag az aranyban és a vele járó feljutásban gondolkozunk – kezdte Fojt Péter elnök, aki játékosként is kivette a részét az előrelépésből. – Miután elég hamar célba értünk, sokan megjegyezték: „mindössze” annyit tettünk, hogy visszatértünk oda, ahol már voltunk, ez azonban nem felel meg a valóságnak. A megyei második vonalban a egykor a Mályi SE szerepelt, a Mályi FC azonban új klub. Tavaly alapítottuk, majd ebbe igazoltuk át a játékosokat. Keretünk tagjainak döntő többsége helyi lakos, de olyanok is vannak, akik Mályiba valók, de időközben elköl­töztek. A társaság kiemelkedő produkcióval rukkolt ki, egyszerűen felesleges bármiféle szakmai értékelésbe kezdeni, mert minden mutató alapján „agyonvertük” a mezőnyt. A fiúk átlagéletkora huszonhat-huszonhét év közötti, az átlagot a harminc-negyven esztendő közöttiek emelik meg. Úgy néz ki, hogy együtt maradunk, sikeredzőnk, Balázs Péter sem vágyik máshová, ő viszi a csapatot tovább.

A Mályi FC háza táján természetes volt, hogy az egyesület él a kiharcolt jogával, benevez a megyei II. osztályra.

– Alapvetően semmiben nem szenvedünk hátrányt, pénzünk is lesz elegendő, ha megkapjuk az önkormányzat két-két és fél millió forint közötti támogatását – folytatta Fojt Péter. – Van még egy-két támogatónk, ők vállalkozók, és ígéretük szerint segíteni fogják a munkánkat.

Mályiban már a soron következő pontvadászatra hangolnak.

Van elég fiatal

– Az alapozást a jövő héten kezdjük, és három itthoni felkészülési találkozót tervezünk – közölte az elnök. – Létesítményhelyzetünk jó, a füves és a műfüves pályát is ingyenesen vehetjük igénybe, jelenleg csak a locsolórendszert nem tudjuk használni, de abban bízunk, hogy ez a probléma hamarosan megoldódik. Az önkormányzat kivitelezésében a tervek szerint a sporttelepen lévő szociális létesítményt a közeljövőben felújítják, mindenben a kor követelményeinek megfelelően modernizálják.

Természetesen szóba hoztuk az utánpótlás-nevelés ügyét is, hiszen a legtöbb községben a „gyerekanyag” előteremtése okozza a legnagyobb gondot. Fojt Péter arról számolt be, hogy eleget tesznek a versenykiírásban megszabott kötelezettségüknek, a túlnyomórészt mályi és nyékládházi fiatalokban U19-es csapatot szerveznek és neveznek, a Bozsik-programon való szereplésükben viszont még nem gondolkodnak, a piramist folyamatosan akarják felépíteni. Ami pedig a terveiket illeti: újoncként a bennmaradás kiharcolása a vágyuk, biztosak abban, hogy a legalacsonyabb szinten maradandót alkotott együttesük egy lépcsővel feljebb is megállja majd a helyét.


A bajnokcsapat

Kapus: Kiss Gábor

Védők: Horváth Dániel, Stumpf Pál, Balla György, Kóti Ádám, Fróna Roland, Kovács Máté, Fojt Péter, Kurucz Levente

Középpályások: Almási József, Csík Patrik, Szabó Gergő, Horváth Viktor, Sedlák Gábor, Szmrek Marcell, Horváth Dávid

Támadók: Stumpf Ákos, Dancs Martin, Pandurics Péter

Elnök: Fojt Péter

Edző: Balázs Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!