Háromtusa

2019.07.31. 14:00

Kozma Réka U17-es vb-aranya

A Swimming Pentathlon Club versenyzője 13 évesen csapatban lett világbajnok.

Berecz Csaba

Kozma Réka előtérben

Kozma Réka, a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője csapatban aranyérmet szerzett a múlt héten Bulgáriában megrendezett U17-es és U19-es három-, illetve négytusa-­világbajnokságon, a fiatalabb korosztályban.

Emeli az értékét

A miskolci sportoló 13 évesen (csak augusztus 15-én lesz 14 éves) állt rajthoz az U17-es mezőnyben, ahol összesen 57-en küzdöttek két selejtezőcsoportban azért, hogy a 36-os döntőben rajthoz állhassanak. Kozma Réka a kvalifikációban az úszás és a kombinációs szám (lövészet, futás) után csoportjában az 5. helyen zárt, és a 12. legjobb eredménnyel jutott be a fináléba. A döntőben is jól szerepelt, egyéniben a 9. helyet szerezte meg, akik előtte végeztek, mind idősebbek voltak nála. Közöttük volt két magyar is, Dobronyi Dorina, aki második lett, valamint Tóth Dorka, aki harmadik helyezett lett. A három magyar egyéni teljesítménye a csapatversenyben aranyérmet ért. A siker értékét emeli, hogy a magyar delegáció csak ebben a korosztályban szerzett aranyérmet.

Kitartó

– A verseny fő érdekessége az volt, hogy az U19-es korosztályhoz hasonlóan négy számban zajlott volna a világbajnokság, a hazai válogatókon a vívás eredményei is számítottak a csapatba kerülésnél, ám Szófiában a rendezők valamiért mégsem tudták vállalni a négytusa lebonyolítását, így csak három lett belőle – tudtuk meg Fázoldné Ecsédi Zsuzsannától, a Swimming Pentathlon Club elnökétől. – Sajnálatos, hogy a versenyzők nem mutathatták be a vívótudásukat, mert Kozma Réka ebben sem áll rosszul. Egész éves teljesítménye, jó szereplése alapján lett a válogatott tagja, a magyar delegáció legfiatalabb tagjaként volt kint a világbajnokságon. Réka kitartó, nagy akaraterővel rendelkezik, sportolóként nagyon jó alany, jól lehet vele együtt dolgozni. Nagyon örülünk annak, hogy egy olyan világbajnokságon,ahol tőle 1-2 évvel idősebbekkel versenyzett, ilyen szép eredményt ért el egyéniben, és nem mellékesen annak is, hogy csapatban világbajnoki aranyérmet hozott haza. A Swimming Pentathlon Club minden tagja büszke erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!