Encs

2019.07.25. 18:00

A zöld város program ékessége a sportpark Encsen

A fiatalok kaptak teret a sportoláshoz, mozgáshoz a városban.

Horváth Imre

Fotó: Bujdos Tibor

Átadták szerda délután Encs város vadonatúj sportparkját, ahol nem a legkisebbeket, hanem elsősorban az általános és középiskolás korosztályt várják majd sportolásra, kikapcsolódásra.

Birtokba vették

Szeles András, a város polgármestere mosolyogva megjegyezte: az izgatott fiatalok nem bírták kivárni a park át­adását, körülkordonozott állapotában, amikor az utolsó simításokat végezték rajta, már belógtak egy este és használták az extrémkerékpár-, illetve gördeszkapályát.

 

– A zöld város kialakítása programunk keretében olyan felületet alakítottunk ki az Emlékpark és a Millenniumi Park felújítása közben, amilyen még nem volt. Így most már van a városban szabadtéri kondipark, teqballasztal, bringás és gördeszkás pálya is, amelyeket a fiatalok korábban is szerettek volna – mondta a polgármester. Szeles András mindenkinek megköszönte a közreműködést, hangsúlyozva, hogy helyi cég végezte a kivitelezést, így munkahelyeket is teremtett, és a „Hajrá Encs” mondattal köszönt el. Ugyanezzel a mondattal kezdte a beszédét dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, aki kiemelte: ez is egy fontos átadás, hiszen a város jövőjének készítették. A zöld város program ékessége lehet a park, kell megfelelő terület az aktív, iskolás generációnak, hogy kulturált környezetben tudjanak sportolni, mozogni. Említést tett arról is, hogy szeptemberben le tudják majd tenni a városban a tornacsarnok alapkövét is. A jelképes szalagátvágással a polgármester és a képviselő mellett a kivitelező képviseletében Polgári Zsolt adta át a sportparkot. Az alkalomból bemutatót tartottak teqballosok az asztalon játszható sporteszközökkel, a Gabi Triálcsoport, Kajtán Norbert ismert parkourral kiegészülve, illetve miskolci gördeszkások is, de a város fiataljai közben már a pályákat és sporteszközöket is birtokba vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!