NB III.

2019.06.19. 13:00

Új koncepció mentén indultak el Cigándon

A bodrogköziek labdarúgócsapata az utolsó előtti hellyel búcsúzott el az NB III.-tól.

Molnár István

Búcsúztak az NB-s osztálytól a ci­gán­diak (sárga-feketében)

Fotó: Ádám János

Eléggé zaklatott volt az előző szezonja a Cigánd SE labdarúgócsapatának, amely a 2018/2019-es bajnokság végén – 15. helyének köszönhetően – elbúcsúzott a honi harmadik vonaltól. A Keleti csoportban szerepelt bodrogközieknél a 24 esztendős szlovákiai szakember, Prisztács Tamás – aki korábban csak erőnléti trénerként tevékenykedett – kezdte a munkát vezetőedzőként, ám az utolsó három őszi fordulóban már Baksa Zoltán ,,dirigált” játékos-edzőként. A téli felkészülést Szénay Péter szakmai igazgatóval kezdték el a cigándiak, majd a kassai szakembert a bajnokság utolsó hat meccsére a debreceni Gyarmati András váltotta a kispadon.

Nem hozták a vártat

– Jól indultunk az ősszel, ugyanis az első négy mérkőzésünkből kettőt megnyertünk – emlékeztetett Terjék Sándor, a CISE technikai vezetője. – A múlt nyáron minőségileg erősödtünk, ugyanis több olyan játékos igazolt hozzánk – például Hrabina, Bokros, Engel, Fodor –, akik korábban magasabb szinten is megállták a helyüket. Bíztunk bennük, a csapatban, ekkor nem gondoltuk volna, hogy olyan lejtmenet következik, amiről kiderül, hogy végzetes… Utána egy nagyon peches széria következett, több egygólos vereséggel, leginkább ez a tény játszott abba bele, hogy az ősz végéig mindössze 8 pontot tudtunk gyűjteni. Látszódott, hogy innen, az utolsó helyről nagyon nehéz lesz felkapaszkodni, ismét igazoltunk, de ez a keret sem hozta a várt eredményt. Pedig: a tavaszi kezdésnél négyből három találkozót hoztunk, máris több pontot szereztünk, mint a korábbi tizenhat fordulóban… Ez bizakodásra adott okot, viszont utána egy ki-ki meccsen legyőzött bennünket a Tiszaújváros, majd úgy mentünk Nyírbátorba, hogy ha benn akarunk maradni, akkor mindenképpen győzni kell. A 95. percig élt a remény, de akkor egyenlítettek a házigazdák… Azt gondolom, ha meg van ez a siker, akkor összehoztuk volna a bennmaradáshoz szükséges pontokat, így viszont leült a csapat, és utána már elúsztak a meccsek.

Nagy az edző

A technikai vezető beszélt arról is, hogy mi történt azóta:

– A klubvezetés egyrészt úgy döntött, hogy mindenkivel szerződést bontunk, valamint arról is határozott, hogy helyi, környékbeli, saját identitású játékosokból épít egy igazán cigándi csapatot, az utánpótlás bevonásával – közölte Terjék Sándor. – A vezetőedző Nagy Gábor lett, akinek az irányításával annak idején felkerült a CISE az NB III.-ba. A tárgyalások elkezdődtek azokkal a potenciálisan szóba jöhető játékosokkal, akik beleillenek ebbe a tervezett jövőbe, koncepcióba. A tavalyi keretből két ilyen, a kritériumoknak megfelelő helyi ember jöhet számításba. Egy folyamatos építkezés elé nézünk, nem egy évre szól a munka, meg van határozva a minél hamarabbi feljutás, így az is benne lehet, hogy egyből visszakerüljünk.

Megújuló infrastruktúra

Terjék Sándor szót ejtett az elmúlt tíz esztendőről, amely a cigándi futball legsikeresebb korszaka volt: „Valóban, ez volt az aranykorszakunk, hiszen előtte nem voltunk NB-s osztályban – értett egyet a technikai vezető. – 2009 és 2019 között volt kilenc NB III.-as szezonunk és egy NB II.-es évadunk, illetve az elején megnyertük a Sport TV Kupát és a megyei I. osztályt. A harmadik vonalban mindig a dobogón vagy annak közelében voltunk, melynek hozadéka lett az NB II.-be való felkerülés. Voltak szép pillanataink a Magyar Kupában is, voltunk a 32, a 16 között, neves csapatokat láttunk vendégül. Közben az infrastrukturális helyzetünk nagyot javult, megújult a sporttelep, nyugodtan kijelenthetjük, hogy parádés lett, NB II.-es szintig minden igényt kielégít. A villanyvilágítással ellátott edzőközpontban egy élő és egy műfüves pályát használhatnak a játékosok, már csak ezek miatt is szeretnénk visszatérni a harmadik vonalba.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!