streetball

2019.06.18. 15:00

Háromszor annyian streetballoztak, mint tavaly

Nagyot dobtak vasárnap a 3×3-as és a Lions streetballbajnokság szervezői.

Kolodzey Tamás

A kicsik és nagyok egyaránt élvezték a játékot

Fotó: Kozma István

A hőmérséklet a szabad ég alatt árnyékban is meghaladta a 30 fokot, ezért aki kint kereste a szereplőket, pórul járt.

3×3-as csapatok

– Az utcai kosárlabdát ugyan jobbára kint és a betonon űzik, most azonban figyelembe kellett vennünk, hogy hőségriadót rendeltek el – mondta Bene Szilárd, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője, a torna egyik főszervezője. – A gyerekeket és a felnőtteket sem tehettük ki a szaharai melegnek, hiszen ilyenkor pár perc sem kell a leégéshez, sőt a megfelelési kényszer miatt akár rosszullétekkel is számolnunk kellett volna.

 

A harmincegy csapat így „beszorult” az egyetemi körcsarnokba, ahol izzadni ugyan jócskán lehetett, de legalább a perzselő nap nem sütött. Négy pályát alakítottak ki, a három korcsoportra (U12, U14-16, U18+felnőtt) nevezett csapatokból pedig, a szabályok szerint, egyszerre hárman lehettek a parketten.

Családok is

Az együttesekben láttuk a műfaj régi nagyjait, ők fénykorukban többnyire a Miskolci EAFC gárdáiban küzdöttek, de azok közül is sokan megjelentek, akik kosárlabdázásban egykor játékosként, majd szakvezetőként is letették névjegyüket. A streetball kortalan játék, ennek jegyében a játéktér körül kíváncsiskodott Drahos László, az egyetemiek hajdani kiválósága, majd trénere, hogy az előttem az utódom mottóval a fiának, Drahos Gábornak és csapatának szurkoljon. A DVTK egykori NB I.-es női csapatának tagjai közül feltűnt Stefánné Hegedűs Zsuzsanna, aztán Fuhrmann Géza, a Miskolci Sportiskola alapító igazgatója és a streetball egyik helyi meghonosítója sem maradt otthon. A körcsarnokban lenn és fenn sokan kíváncsiskodtak: ők többnyire a hozzátartozók jogán érdeklődtek és szurkoltak.

– Amennyire csak lehetett, igyekeztünk elfogadható klímát varázsolni – jegyezte meg Falucskay Attila, a társrendező Első Miskolci Lions Klub soros elnöke. – Attól féltünk, hogy a 35 fok betesz nekünk, de kár volt aggódnunk, mert a streetball népszerű mozgásforma. Nekem a gyerekek pajkos játéka tetszett a legjobban, de szinte mindent vitt az egyik felnőtt­alakulat korfája: a hatvankét esztendős átlagéletkoruk a testkultúra igazi propagandája volt.

Minden szereplő becsületesen bírta a kiképzést, a délutáni eredményhirdetésen felcsattanó taps így elsősorban a (sport)emberi teljesítőképességnek szólt – a ráadást pedig a gyönyörű pólók jelentették.

Streetball

U12, lányok: 1. Jezsu 1, 2. Mzzzs, 3. Jezsu 2. Fiúk: 1. Szerencs VSE 1, 2. Super Heroes, 3. Kis Huligánok

Az U12 büntető dobóversenyének győztese: Simon Szabolcs

U14-16, lányok: 1. Borsod Cetics, 2. Unikornisok. Fiúk: 1. Mutáns Dinók, 2. The 6 Ix, 3. Gurpy. U18+felnőtt, férfiak: 1. Kié a laptop?, 2. Mvk, 3. Nyerni jöttünk

Az U14-16 és az U18+ felnőttkategóriák 3 pontos dobóversenyének győztese: Baptiszta Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!