MKC

2019.06.13. 11:00

Buday Dániel marad

Eldőlt, hogy a régi-új edzővel kezdi a soron következő bajnokságot a Mezőkövesdi KC.

Kolodzey Tamás

Buday Dániel irányít

Fotó: Tóth Balázs

Az egykori válogatott játékosból lett szakvezető tegnap aláírta az új szerződését, így a fürdővárosiak NB I.-es férfi kézilabdacsapata a 2019/20-as szezonra is Buday Dániellel kezdi meg a felkészülést.

Siker koronázta

– Mesterünk tavaly, az erőgyűjtést megelőzően érkezett csapatunkhoz – mondta Tóbiás Szabolcs, a piros-fehérek operatív igazgatója, majd hozzátette: – akkoriban a segítőjével, Drizner Péterrel, a korábbi másodosztályú bajnokcsapatunk kapitányával fiatal páros kezébe került nálunk az irányítás. Ahogy haladtunk előre az esztendő során, úgy értette meg egyre jobban egymást az együttes és a vezetés. A közös erőfeszítéseink az eredményekben is megmutatkoztak, hiszen a végletekig kiélezett végjáték során, az utolsó fordulóban a Dabas ellen győzelemre vezette „fiait” Buday Dániel, alakulatunk pedig ezzel kiharcolta a bennmaradást. Egyesületünk vezetése a bajnokság befejeződése után azon munkálkodott, hogy a vezetőedzőnk szerződését meghosszabbítsa. A tárgyalássorozat végét siker koronázta, ennek végén pedig rákerültek a szükséges szignók a papírokra. Az új évadban Drizner Péter segíti majd Buday Dániel munkáját, vagyis a szakmai kormányosi pozíciókban itt nem lesz változás.

Igyekszik meghálálni

– Örülök neki, hogy megegyeztünk – válaszolta megkeresésünkre Buday Dániel. – Azt kell mondanom, hogy valójában gyorsan haladtunk előre, a kis tárgyalási szünetet az adta, hogy a játékosok ügyes-bajos dolgaival voltunk elfoglalva. A magam részéről köszönöm a klub és a szurkolók bizalmát, mindkettő sokat jelentett és jelent számomra, mindenkinek igyekszem meghálálni a felém áradó szimpátiát. Az elmúlt szezonban a stáb tagjaival nagy munkába kezdtünk, ennek látszott az eredménye, hiszen megkapaszkodtunk az élvonalban. Ezzel nem elégszünk meg, tovább akarunk fejlődni, hiszen az a célunk, hogy még sikeresebbek legyünk.

Héthetes alapozás

A Mezőkövesdi KC gárdája július 15-én kezdi az alapozást, amely héthetes lesz. A fürdővárosban ugyan minden feltétel adott a zavartalan munkavégzéshez, ennek ellenére szlovákiai túrát is terveznek annak érdekében, hogy elengedjék a fantáziájukat, hogy idegen környezetben építkezhessenek. Elképzelésük szerint nyolc-tíz edzőmérkőzést vívnak majd a bajnoki rajtig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!