Labdarúgás

2019.06.07. 17:00

Az MVSC és a Mészöly Focisuli

Budapesti labdarúgóklubtól érkezik know-how a miskolci Kubikba.

Berecz Csaba

Fotó: Bujdos Tibor

Az MVSC labdarúgás fejlesztése, együttműködés bejelentése a Mészöly Focisulival címmel tartott sajtótájékoztatót tegnap délután Miskolcon, az MVSC sporttelepen dr. Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, Illyés Miklós, az MVSC elnöke, a Miskolc Sport Nonprofit Kft. sportigazgatója, Mészöly Géza, a Mészöly Focisuli tulajdonosa, Újvári Gábor, a Mészöly Focisuli szakmai igazgatója és Rakaczki Zoltán, a Miskolc Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa.

A cél

A közel egyórás esemény során kiderült, hogy a 2018. szeptember 20-án a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Miskolci Sportcentrum Kft., a Miskolci Vasutas Sport Club sport­egyesület és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club sportegyesület által alapított Miskolc Sport Nonprofit Kft. (amelyben az idén március 20-án egy tagi változás történt, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club helyett a Miskolci Egyetem lett tulajdonos) szerződést köt(ött) a Mészöly Focisuli sportegyesülettel, elsőre egyéves időtartamra, meg nem nevezett, de körülírt összegben (ami Rakaczki Zoltán szavai szerint egy utánpótlásedző egy évi bérköltségének felel meg), azzal a céllal, hogy a fővárosi sportszervezet szakmailag segítse az MVSC labdarúgó-utánpótlásában dolgozó 9 edző munkáját tanácsokkal, kontrolling tevékenységgel.

Szeptemberben

Lapunknak kérdésünkre válaszolva Illyés Miklós elmondta: az MVSC-vel együttműködő Borsod Futball Club elnöke, Bai László javasolta a Mészöly Focisulit mint lehetséges szakmai együttműködő partnert, de a vasutas klub vezetője azt is elárulta, hogy nem ők voltak az egyetlenek, akikkel előzetes tárgyalásokat folytattak.

 

Arra a felvetésünkre, hogy miért pont a fővárosi sport­egyesület mellett döntöttek, és nem mondjuk a DVTK-t vagy az utánpótlás-nevelés terén évtizedek óta eredményesen működő debreceni utánpótlást választották, azt a választ adta dr. Kiss János, hogy a Mészöly Focisuliról alkotott szakmai kép volt a döntő. Az alpolgármester a tegnapi sajtótájékoztatón azt is vázolta, hogy a miskolci önkormányzat szeptemberi közgyűlésére egy olyan határozati javaslatot kívánnak beterjeszteni, amelynek értelmében a magyarországi városok közül elsőként Miskolcon indulna el önálló fociprogram. Ennek kapcsán azt is felvetette dr. Kiss János, hogy a városvezetés örömmel venné, ha egyre több utánpótlás-egyesület alakulna, ha a régi futballpályák újra benépesülnének fiatalokkal, mert ennek eredményeként a miskolci labdarúgás sokkal szélesebb bázisra épülhetne. BCS

A Mészöly Focisuliról

A Mészöly Focisuli vezetőinek elmondása szerint 9 éve kezdték meg működésüket a fővárosban, jelenleg 5–19 éves korosztályig működtetnek csapatokat, felnőttegyüttesük nincs. A kezdetektől napjainkig 2000 gyerek ment át az edzőik kezei között, közülük kb. 250 fő jutott el különböző akadémiákra. A fővárosi sportszervezetnek Miskolc a második önkormányzati együttműködő partnere, eddig Göd városával volt ehhez hasonló partnerségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!