Császta Trail

2019.06.26. 07:30

A Császta-szőlőhegyen ezúttal nem szőlőt, hanem érmeket szüreteltek

Szombaton már második alkalommal gyűltek össze a futók és a bringások az Edelény melletti Császta-szőlőhegyen, hogy megküzdjenek a változatos, szemet gyönyörködtető, de lábakat sanyargató pályával – és természetesen egymással.

Horváth Imre

Beszámoló a hétvégi Császta Trailről

Fotó: Trestyánszki Csaba

Az idő ezen a napon a barátságosabb arcát mutatta, így gyönyörű napsütésben, viszonylag száraz utakon és ösvényeken haladt a mezőny, de a beszámolók szerint könnyű azért így sem volt a teljesítés. Idén a versenyzőkért szurkoló családtagok, barátok sem maradtak programok nélkül: a színpadon folyamatosan különböző tánc- és sportbemutatók zajlottak, a gyermekeket kalandpark és ugrálóvár csábította, a felnőttek pedig a Gabitriál látványos triálbemutatóját nézhették meg.

Beszámoló a hétvégi Császta Trailről
Fotó: Trestyánszki Csaba

Bár sár nem sok volt, a tűző nap sem könnyítette meg a versenyzők dolgát. Nem csoda, hogy mindenki szívesen állt meg a frissítőpontokon, hogy megtöltse a rajtcsomagban kapott puha poharat, vagy bekapjon egy falat gyümölcsöt, rágcsálnivalót.

Beszámoló a hétvégi Császta Trailről
Fotó: Trestyánszki Csaba

Az élmezőny a forróság ellenére igen erős tempót diktált. A nőknél futásban Behan Anikó (1 kör), Drótár Katalin (2 kör) és Szimandl Anita (3 kör) lettek az abszolút győztesek, míg a férfiaknál Fülöp Ferenc (1 kör), Tugyi Levente (2 kör) és Harsányi Tamás (3kör) nyertek. A bringások közül pedig Makara Alexandra és Hacsi Ákos bizonyult a leggyorsabbnak. A legkisebbek sem a küzdelme volt kicsi. Közülük Pető Gabriella, Bede Zsófia, Erdődi Péter és Kozma Bence szedte a lábát a leggyorsabban.

Beszámoló a hétvégi Császta Trailről
Fotó: Trestyánszki Csaba

Úgy tűnik, idén megszakad az a „hagyomány”, hogy ha az Edelényi Futók Egyesülete versenyt szervez egy napra, akkor aznap biztosan esni fog. Persze korai lenne elkiabálni, hiszen lesz még egy versenyük az idén, mégpedig szeptemberben, a 29-én a Dreher 24 Bódva-völgyi Maraton és Kerékpártúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!