NB III.

2019.06.26. 11:00

46 csapat helye biztos, 2 kiadó a labdarúgó NB III.-ban

A SZEOL SC és a Nyírbátori FC távolmaradása miatt ,,keresnek” új csapatokat.

Berecz Csaba

A Tállya (fehérben) lehet, hogy NB III.-as marad

Forrás: ÉM-archívum

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk: a labdarúgó NB I.-ben és NB II.-ben lezárultak a nevezések, ezekben az osztályokban az a 12, illetve 20 csapat vesz részt a 2019/20-as bajnokságban, akik a pályán elért eredményeikkel erre jogot szereztek. Az NB III.-ban viszont nem ez lesz a helyzet. Itt a hiánypótlásra adott nevezési határidő a múlt héten pénteken járt le, és eddig az indulásra jogosult 48 sportszervezet közül 46 nyújtotta be hiánytalanul a szükséges dokumentumokat, és ennyi csapat indulását fogadta el hétfői határozatában a Magyar Labdarúgó-szövetség versenytanácsa.

A pályán elért eredményeivel a 2019/20-as évadban az NB III.-ra indulási jogot szerzett csapatok közül kettő hiányzik majd, a Szegedi EOL SC és a Nyírbátori FC. Lapunk értesülései szerint sem a Keleti csoportban néhány hete a 8. helyen végzett szabolcsi gárda, sem a Közép csoport 3. helyén zárt Tisza-parti gárda nem nevezett. Utóbbi azért, mert a jövőben nem indít felnőttcsapatot, csak utánpótlásképzéssel foglalkozik, az anyagi gondokkal küszködő bátoriak pedig a játékosok eligazolása miatt olyan helyzetbe kerültek, hogy valószínűleg a legalsóbb osztályban sem tudnak elindulni.

Feltöltés

A mezőnyt a Magyar Labdarúgó-szövetség versenytanácsa szeretné feltölteni 48 csapatosra, hogy az NB III.-ban, mind a három csoportban 16-16 együttes szerepeljen. A feltöltés szisztémája, sorrendje szerint elsőként alulról, vagyis a megyei I. osztály bajnokai közül kérnek fel csapatot indulásra, akit egy olyan gárda követ, amelyik tavaly az NB III.-ban szerepelt (ha további üres helyek lennének, vagy a felkért csapatok nem tudnák vállalni az indulást, akkor a harmadikként felkért csapat szintén egy megyei I. osztályú bajnok lenne, a negyedik pedig egy tavalyi NB III.-as, és így tovább).

Lapunk június 4-i számában a Magyar Labdarúgó-szövetségtől kapott információk alapján közöltük a feltöltés, felkérés sorrendjét, azt, hogy az NB III.-ról éppen lemaradt csapatok esetében mit vesznek figyelembe, de időközben kiderült, hogy az egész éves teljesítmények mellett a nemrég véget ért évad helyezései is számítanak. Így NB III.-ba jutásért megrendezett osztályozók vesztesei közül a Zala megyei bajnok, a Hévíz SK kaphat, kapott első helyi felkérést, az NB III.-ból elvileg kiesett gárdák közül pedig a Tállya KSE. Azért, mert a hegyaljai csapat végzett a kiesők közül a leg­előkelőbb helyen, 13.-ként. A további 9 búcsúzó együttes a csoportok 14–16. helyén zárt.

A jelenlegi NB III.-as indulók

NB II.-ből kiesettek (3): Ceglédi VSE, Mosonmagyaróvári TE, BSS Monor.

Tavalyi NB III. Keleti csoportosok (10): Jászberényi FC, Erzsébeti SMTK, Füzesgyarmati SK, Putnok FC, Sényő-Carnifex FC, Termálfürdő Tiszaújváros, Debreceni EAC, Eger SE, Diósgyőri VTK tartalék, Gyöngyösi AK.

Tavalyi NB III. Közép csoportosok (11): Szentlőrinc SE, Dunaújváros-PASE, Budapest Honvéd tartalék, Rákosmente KSK, Iváncsa KSE, FC Dabas, Kecskeméti TE, Kozármisleny FC, Pécsi MFC, Taksony SE, Szekszárd UFC.

Tavalyi NB III. Nyugati csoportosok (12): Érdi VSE, Puskás AFC tartalék, Komárom VSE, III. kerületi TVE, FC Nagykanizsa, Ménfőcsanak ESK, Pápai Perutz FC, BKV Előre, THSE-Szabadkikötő, Dunaharaszti MTK, Sárvár FC, Mol Fehérvár FC.

Megyei I-ből feljutottak (10): Ózdi FC, FC Hatvan, Lipót Pékség SE, VLS Veszprém, Balassagyarmati VSE, Dabas-Gyón FC, Bicskei TC, Debreceni VSC tartalék, Balatonlellei SE, Kelen SC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!