Extrém sport

2019.05.06. 16:00

Tizenöt éves szülinapját ünnepli a Factory Aréna

A nyílt napra szülők is ellátogattak, van, aki tervezi, máskor is ellátogat a gyerekekkel.

Pap Gyula

Szinte már akrobatikus a gyakorlat

Fotó: Vajda János

 

A miskolci Vasgyárban található Factory Aréna 15 éve, 2004. április 19-én nyitotta meg kapuit. Ezt a tizenöt évet több kisebb és nagyobb rendezvénnyel szeretnék emlékezetessé tenni. A vasárnapi nyílt nap nyitotta meg a sorozatot – tudtuk meg Gergely Miklós szervezőtől. Egész nap várták a fiatalokat, családokat és az extrém sportokat kedvelőket. Egy sportáruház többek között rollereket, trambulint, ütős és egyéb szabadtéri játékokat hozott, melyek nagy népszerűségnek örvendtek a látogatók között.

A nyílt napon térítésmentesen ki lehetett próbálni Magyarország egyik legnagyobb fedett mászóközpontját és a számos kerékpáros és rollerezésre alkalmas ügyességi pályát. Különlegesség volt az az óriás billiárd, amely egy 6-szor 3 méteres pályán focilabdával működik. Felléptek a Vagabanda együttes gólyalábasai és a Factoryhoz köthető különböző öntevékeny csoportok is részt vettek a szülinapi ünnepségsorozat első állomásán.

Családdal együtt

Buczkó Andrea négytagú családdal jött, férjével elkísérték 11 valamint 14 éves fiaikat. A fiúk rendszeresen járnak a sportközpontba, de az édesanyjuk még nem látta élőben, mit „művelnek”. Megnyugodott, hogy biztonságos körülmények között, jó kedvvel végzik a gyakorlatokat. A diósgyőri általános iskolába járnak, a kisebbik focizik, a nagyobbik néptáncol, de mindkettőjüknél azonos hobbi a rollerezés és a kerékpározás. Most is a rollert és a fekvőbiciklit próbálták ki elsőnek.

A szülők is rollerre kaptak, egyelőre az ugratók elkerülésével. Tervezik, hogy máskor is kilátogatnak közösen a Fac­tory Arénába.

Ismerd meg Európát!

Bari Bianka középiskolás diák két barátjával Mályiból érkezett a rendezvényre, előtte még sohasem volt a Factoryban. Az interneten fedezték fel az eseményt, és örömmel próbálták ki az eszközöket. Nem sportol rendszeresen, de most kipróbálta a falmászást és a rollerezést, és igazán kedvet kapott hozzá, tervezi, hogy máskor is eljönnek a vasgyári központba.

Párhuzamosan zajlott az európai nyílt nap rendezvénye is a Factoryban, melynek célja az volt, hogy a részt vevő fiatalok megismerjék az Európai Uniót. A programhoz kapcsolódott a DiscoverEU pályázat, mely segítségével egy 18 évét betöltött fiatal egész Európára érvényes vonatjeggyel gazdagodott, melyet egy hónapig használhat fel az unió teljes területén.

A tizenöt éves Factory Aréna nagy közös szülinapi ünnepségét június 8–9-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!