Bánréve

2019.05.22. 17:00

Sportszerek ajándékba a Lóci DSE-től Bánrévén

A határmenti település lány diákjai a Lóci DSE korosztályos kézilabdacsapatait erősítik.

Marosréti Ervin

Különböző méretű labdákat, ugráló köteleket és jelzőmezt vásárolt a Lóci DSE a bánrévei iskola számára, hogy adott esetben a gyerekeknek helyben is kézilabdaedzéseket lehessen tartani. A klub és az oktatási intézmény együttműködése a kölcsönösség elvén alapul, hiszen a lányok az ózdi klub utánpótlását erősítik, ami létszámban és minőségben is sokat fejlődött az elmúlt években.

– Örülök neki, hogy sok ügyes lány jár az iskolánkba, akiket a Lóci DSE szakemberei felkaroltak – mondta az átadás kapcsán Bán János, a Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója. – Hetente többször viszik őket Ózdra edzésekre, de most már akár helyben is lehet dolgozni, köszönhetően a klubtól kapott sportszereknek. A testnevelő tanáraink szakkör formájában délutánonként a tornacsarnokunkban is edzenek a gyerekekkel. A miénk ugyan nem szabvány kézilabdapálya, de a kisebb korosztályoknál ez nem akadály. A lényeg, hogy megszeressék a mozgást, a kézilabdát, a Lóci pedig segít nekünk abban, hogy a diákjaink színvonalas versenyeken vehessenek részt.

Szélesíteni a bázist

A Lóci DSE-nél azon dolgoznak, hogy ne csupán a városban, hanem a környező falvakban is szélesíteni tudják az utánpótlásbázisukat. Ennek egy jó példája a Bánrévén kialakított együttműködés, amely gyakorlatban is remekül működik.

– Most számoltuk össze, hogy a településről már tizenhét lány játszik nálunk – tette hozzá Barta Zsolt, a Lóci DSE ügyvezetője. – Megmondom őszintén, hogy eleinte nem gondoltam, hogy ennyire kedvező lesz a fogadtatásunk, de nagyon örülünk neki, hogy a bánrévei gyerekek csatlakoztak hozzánk, és egyre markánsabban jelennek meg a klub munkájában. Hol Ózdon, hol Putnokon tartjuk az edzéseket, de mostantól a testnevelésórák keretében akár erre helyben is lehetőség nyílik. A klub szempontjából a fejlődésnek az az irányvonala, hogy minél több igazolt sportolóval rendelkezzünk. Helyben három iskolára támaszkodhatunk, de jelen vagyunk Hangonyban és Putnokon is. Tizenöt-húsz kilométeres körzetben igyekszünk megoldani, hogy a lehető legtöbb helyen biztosítsuk a lányoknak a kézilabdázás feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!