Kézilabda NB I.

2019.05.20. 13:00

Ősztől is az élvonalban indulhat az MKC

Nyolc góllal is vezetett, végül kettővel nyert a Mezőkövesdi KC a Dabas ellen.

Tóth Balázs

Bennmaradásukat ünneplik a mezőkövesdiek

Fotó: Tóth Balázs

A kövesdiek a kezdés után a rögtön háromgólos hátrányt szedtek össze, kapkodtak, büntetőt hibáztak, míg a vendégeknél Zakic és Borsos hívta fel magára a figyelmet találataival. Buday Dániel időkérése után azonban előbb Horváth L. sáncról bepattanó és Menyhárt szélről szerzett góljaival zárkózott, majd Stankovic találataival fordított az MKC, ehhez jó alapot adtak Pásztor védései. Ellépett ellenfelétől a hazai csapat, Tomori Győző 7–5-ös állásnál kikérte első idejét, de csapata ezt követően is egyre több támadását hibázta el, ziccereik maradtak ki, sőt védekezésben is akadtak hiányosságai. Időnként passzív játékba kényszerítette ellenfelét a hazai alakulat, Hollónak pedig Halilbegovic és Horváth L. több nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. A vendégmester több helyen is változtatott csapatán: Bíróval ellentétben Tokuda gólokat lőtt, de a szünetre hétgólos előnnyel vonulhatott a hazai csapat.

A második játékrész elején maradt a különbség néhány percig, majd a 36. minutumban elérte a nyolc-nyolcat is. Ekkor Pallag elkapta a fonalat, a nyitottabb védekezés ellen pedig bizonytalankodott a Mezőkövesd.

Izgalmas hajrá

A hazaiak kapust cseréltek, Győri védéssel kezdett, de utána nem tudott több labdát hárítani. Ötgólos különbségnél (20–15) Buday Dániel időt kért, de ez sem akasztotta meg a dabasiakat. Felváltva kerültek emberelőnybe a csapatok, s felemásan éltek a lehetőségekkel. 20–18-nál Martins a kapunak háttal állva szerzett gólt, pár perc múlva pedig ütésért kapott piros lapot. Hiába jutott lélegzethez az MKC, ellépve öttel, majd Szöllősi vitatott két perce miatt emberhátrányban játszott a Dabas – ennek ellenére a hajrára izgalmas lett az összecsapás. Pallag jól védett, Borsos jól célzott, védelmük ugyanakkor a korábbi keménységet már nem idézte. Az utolsó percben a vendégek szoros emberfogást alkalmaztak, de Horváth L. gólt szerzett, így eldőlt a két pont sorsa, Bíróék csak szorosabbá tették a végeredményt. A kövesdi csapat, a közönség és a szurkolók a lefújást követően ünneplésbe kezdtek, hiszen jövőre is az élvonalban szerepelhet a társaság.

Jegyzőkönyv: Mezőkövesdi KC–RotaChrom Dabas 25–23 (16–9)

Mezőkövesd, 800 néző. V.: Herczeg, Südi.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR – Jancsó (–), Stankovic (3), Jóga (1), Dávid M. (–), HALILBEGOVIC (6/2), MENYHÁRT (5). Csere: Győri (kapus), Kovács B. (–), Rodic (2), KOVÁCS P. (3/1), HORVÁTH L. (4), Martins (1), Mikita B. (–). Vezetőedző: Buday Dániel.

RotaChrom Dabas: Holló B. – Országh (2), Perisic (1), Bíró (1), Szöllősi Sz. (1), BORSOS (5), ZAKIC (9/3). Csere: PALLAG (kapus), Tokuda (2), Halász (2), Lepsényi (–), Simovic (–), Ács (–), Kekezovity (–), Klyuyko (–). Vezetőedző: Tomori Győző.

Kiállítás: 10 perc (plusz kizárás: Martins), ill. 14 perc (plusz kizárás: Simovic).

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

Buday Dániel: – Köszönjük a gratulációkat. Én is gratulálok a Dabasnak, jó idényt futott, jó erőt képvisel a bajnokságban. Az életünkért játszottunk. Ebben a mérkőzésben az egész szezonunk benne volt, hektikusan alakult a találkozó: a fiatalos lendület és rutintalanság jellemezte, ötször kellett megnyernünk a mérkőzést. Megérdemeltük! Végigküzdöttek a vezetők, a stáb tagjai és a játékosok, igyekeztünk úrrá lenni a problémákon. Magunkhoz képest jó szezont futottunk, köszönjük a közönségnek a buzdítást, a vezetők munkáját és a játékosaimnak a küzdelmet, az akarást. Sokat tanultak ez alatt az egy év alatt, jövőre tudják kamatoztatni.

Tomori Győző: – Gratulálok a Mezőkövesdnek a győzelemhez és a bennmaradáshoz. A mérkőzés a küzdelemről szól, a kézilabdára a mi játékunk nem nagyon hasonlított, ebből pedig a Mezőkövesd jött ki jobban. Fejben pár hete már befejeztük a szezont. Bíztam abban, hogy felpörgünk erre a találkozóra, kellett volna a pont a hetedik helyezéshez, de a Kövesd az életéért küzdött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!