Kézilabda

2019.05.13. 08:30

Az utolsó meccsre maradt a döntés

Az idegenben vívott, Gyöngyös elleni meccsen alulmaradt a Mezőkövesdi KC.

Tóth Balázs

Martins (pirosban) két gólt szerzett

Fotó: Tóth Balázs

Az utolsó két fordulóban egyetlen pont megszerzésére van szüksége a Mezőkövesdi KC-nak ahhoz, hogy meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát. Az első „meccslabdát” azonban nem sikerült értékesíteniük.

A dudaszókor

Pedig jól indult számukra a mérkőzés, a hazaiak a 4. percben egyenlítettek Duris révén. A folytatásban sem potyogtak a gólok, a védelmek passzív játékra kényszerítették a támadó csapatot. Pásztor két lövést hárított, míg Horváth L. és Kovács P. be tudta venni Tóth M. kapuját (8. perc: 2–3). Ezután viszont Tóth M. elkapta a fonalat, jól olvasta a kövesdi lövéseket, igaz, azok nem voltak kellően helyezettek. Bő negyedórányi játékot követően 6–4-re vezetett a hazai alakulat, azonban Rodic és a frissen beállt Stankovic révén hamarosan egyenlő volt az állás. Konkoly Csaba időkéréssel rendezte a sorokat és sikerrel is járt, játékosai jobban koncentráltak támadásban, míg a kövesdiek több helyzetüket is elhibázták. Krivokapic két pattintott lövése is utat talált a kapuba, s az, hogy nem ötgólos vezetéssel ment öltözőbe a Gyöngyös, csak annak volt köszönhető, hogy utolsó lövésük a dudaszó pillanatában ért a hálóba, a játékvezetők pedig nem adták meg a találatot.

Egy pont kell

A kövesdiek nagyon rosszul kezdték a második felvonást, Menyhárt, Halilbegovic és Jancsó lövései is Tóth M. kezében landoltak, Varsandán viszont kétszer is eredményes volt. Buday Dániel három és fél perc után kikérte idejét, s ugyan csapata kétszer is betalált, Gábori duplájával és Duris találatával hét gólra nőtt a hátránya. Krivokapics kiállítását kihasználva öt gólra zárkózott vissza az MKC a 40. perc elejére, s ezt a különbséget tartani is tudta az 50. percig, annak ellenére, hogy a kapus lehozatalát kétszer is kihasználta a hazai csapat. Időkérés után viszont a gyöngyösiek állva hagyták ellenfelüket, végleg eldöntve az összecsapást. A záró fordulóban a Mezőkövesdi KC a Dabas ellen élet-halál harcra kényszerül az 1 pont megszerzése érdekében.

Jegyzőkönyv: HE-DO B. Braun Gyöngyösi KK–Mezőkövesdi KC 29–20 (11–7)

Gyöngyös, 850 néző. V.: Altmar K., Horváth M.

Gyöngyös: Tóth M. – Urbán (1), MARKEZ (5), Vilovszki (–), GERDÁN (–), VARSANDÁN M. (6/3), DURIS (5). Csere: Buzogány (kapus), Herceg (1), Ubornyák (–), István P. (1), Sipeki (–), Gábori (4), Krivokapic (2), Gráf (3/1), Ivitz (1). Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR – Kovács P. (2/1), Halilbe­govic (–), Horváth L. (3), Martins (2), Rodic (1), Menyhárt (3). Csere: Győri (kapus), Dávid M. (–), Stankovic (3), Jóga N. (–), Mikita (–), Kovács B. (–), Jancsó (6/2). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3

Konkoly Csaba: – Nehéz meccsre számítottunk, meg is kaptuk a kövesdiektől, akikkel sportszerű találkozót játszottunk.

Buday Dániel: – Az első félidőben jól játszottunk, jól harcoltunk, a másodikban sok egyéni hibánk volt, nyílt az olló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!