Vízilabda

2019.05.11. 10:13

Akkor és ott kell jobbnak lenni

A BVSC-Zugló ellen játszik itthoni medencében a PannErgy-MVLC.

Molnár István

A két csapat csatája eddig 1–1-re áll

Az utolsó fejezetéhez érkezett a férfi vízilabda OB I. idénye, ugyanis már a helyosztókat rendezik a következő napokban. Az 5. helyért PannErgy-Miskolci VLC – BVSC-Zugló-csatára kerül sor, az első felvonást szombaton 18 órától tartják a Kemény Dénes sport­uszodában. A párharc az egyik alakulat második sikeréig tart.

Hat nap Cataniában

A miskolciak könnyedén túljutottak a playoff első körén, ugyanis a Debreceni VSE-t (összesítésben, a két korábbi, valamint a május 1-jei mérkőzés alapján) 7–0-ra verték. Misicék ezt követően külföldre utaztak, Olaszországban, Cataniában készültek a bajnokság hátralévő részére.

– Van egy jó kapcsolatunk a helyi klubnál, így a múlt hét szombaton elmentünk hozzájuk, és csütörtökön jöttünk vissza – mondta lapunknak dr. Sike József, a borsodiak vezetőedzője. – Voltak külön edzések, közös edzések, edzőmeccsek, megmérkőztünk a CC Ortigia Siracusa csapatával is, amelyet az Európa Kupa elődöntőjében az a francia Marseille vert ki, amely végül meg is nyerte a sorozatot. Igazából azért volt nagyon hasznos a kinn töltött hat nap, mert a mostani riválisunk, a BVSC is hasonló szellemben, stílusban, zónát alkalmazva vízilabdázik.

Ha már a fővárosi vasutasok: a BVSC késhegyre menő párharcot vívott a Budapest Honvéddal, és csak annak köszönheti, hogy harcolhat az 5. helyért, hogy a mindent eldöntő, szerdai közös összecsapásukat 7–5-re hozta.

– Fél szemmel természetesen néztük az eredményt, drámai csata volt, mindkét kapus kiválóan teljesített – közölte dr. Sike József. – Az majd a szombati meccs végén derül ki, hogy a csupán két napot pihenő BVSC-re milyen hatással volt a Honvéddal vívott párharc, hogy szinte mérkőzésből jönnek ellenünk, rövid regeneráció után. Ez elsülhet jól is, hogy maradnak felszálló ágban, de fordítva is, a fáradtság miatt. A vízilabda azért nem az a sport, ahol háromnaponta a legmagasabb szinten helyt lehet állni, de tényleg csak szombaton lesz válasz minderre. A másik tényező az, hogy itt már nem igazán van javítási lehetőség, a hibák nem hozhatóak helyre.

Már tavaly nyáron

Az előző két szezonban is ez a két klub meccselt az 5., nemzetközi indulást érő pozícióért. Két éve az MVLC volt a jobb, tavaly a BVSC-nek jött ki a lépés.

– Az egész évünk fantasztikus volt eddig: a Magyar Kupában ezüstérmet szereztünk, a bajnokságban biztosan lettünk ötödikek a középszakaszban, 11 ponttal voltunk jobbak a hatodiknál – sorolta az adatokat dr. Sike József. – Azonban mindent, mindezt ki lehet dobni a kukába akkor, ha nem érjük el azt, hogy kiléphessünk a nemzetközi színtérre. Tavaly nyáron, az első edzésünk után arról beszéltünk, hogy számunkra ez a legfontosabb cél, ez a feladatunk, ezért álltunk össze. Amennyiben lesz harmadik mérkőzés, akkor 12 nap alatt kell bebizonyítani, hogy megérdemeljük. Cataniában láttam a srácokon, hogy kellőképpen elszántak, ennek a szellemében dolgoztak. Van egy mondás: ,,Mindig akkor, és ott kell jobbnak lenni…”

Az elmúlt két szezon csatái az 5. helyért

2016/2017

1. mérkőzés: PannErgy-MVLC–BVSC-Zugló 8–6 (1–2, 2–0, 3–2, 2–2)

2. mérkőzés: BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC 8–7 (3–2, 3–1, 0–3, 2–1)

3. mérkőzés: PannErgy-MVLC–BVSC-Zugló 11–6 (4–3, 1–0, 2–2, 4–1)

A párharcot 2–1-re az MVLC nyerte.

2017/2018

1. mérkőzés: BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC 9–8 (2–1, 4–3, 0–2, 3–2)

2. mérkőzés: PannErgy-MVLC–BVSC-Zugló 12–10 (4–3, 3–2, 3–3, 2–2)

3. mérkőzés: BVSC-Zugló–P.-MVLC 8–8 (1–1, 1–2, 3–3, 3–2) – büntetőkkel: 6–5

A párharcot 2–1-re a BVSC nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!