Tipsport Liga

2019.05.28. 14:06

A szövetség átveszi a ligát

Martin Kohut azt mondta, hogy ez nem érinti a magyar csapatok részvételét.

A szlovák szövetség bejelentette, hogy átveszik a Prohokejtől az Extraliga működtetését. A Prohokej néhány feladatot megtarthat, ám a teljes irányítás a szövetség kezébe kerül – fogalmazott az SZLH elnöke. A megállapodást később hozzák nyilvánosságra, néhány változást azonban bejelentettek.

Ezek szerint korlátozás lesz a külföldi játékosok számában, továbbá előírásokat vezetnek be a fiatal játékosok szerepeltetésének elősegítésére. A pozsonyi Slovan hazatérése és részvétele az Extraligában egyelőre függőben van, nem lehet tudni, hogy a csapat maradhat-e a KHL-ben vagy sem. A KHL igazgatótanácsa a legfrissebb hírek szerint erről május 29-ei ülésén dönthet. Az Extraliga nevezési határideje egyébként május vége. A magyarországi klubok (MAC Újbuda, DVTK) is maradnak a ligában. Az indulók száma júniusban válhat véglegessé, miután minden érintett beadta a jelentkezését és eldől, kap-e licencet. Ami biztos az az, hogy 12 év után megszűnik a szlovák juniorválogatott, így az Orange U20 nem indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!