Női labdarúgás

2019.05.15. 10:00

A mentálisan erősebb csapat nyerhet

Csütörtökön 20 órától Budapesten rendezik az idei női labdarúgó Magyar Kupa-döntőt.

Molnár István

Szoros csata várható

Fotó: Ádám János

Miként tavaly, úgy a 2018/2019-es évadban is a Ferencváros és a Diósgyőri VTK gárdája jutott be a női Magyar Kupa fináléjába. A két együttes holnap este az Új Hidegkuti-stadionban mérkőzik meg az aranyéremért. Korábban szó volt arról, hogy ennek a csatának a helyszíne lehet a diósgyőri stadion (szándéknyilatkozatot küldött erről a klub a szövetségnek), ám az MLSZ végül úgy döntött, jórészt a szombati, budapesti Bajnokok Ligája-döntő miatt a fővárosban rendezi ezt a mérkőzést.

Meg-megszorongatták

– Sokadszor is azt kell mondanom, a magyar női labdarúgás veszített ezzel – jelentette ki a klub keddi sajtótájékoztatóján Fórizs Sándor vezetőedző. – Ugyanis Miskolcon annyi néző lett volna, mint amennyi előtte női kupa- vagy bajnoki meccsen sosem Magyarországon, amihez hozzátett volna a televíziós közvetítés is. Lehet, több szurkoló látogatott volna ki a stadionba, mint egyes NB I-es férfimérkőzésre… Ugyanakkor bízom abban, hogy ennek ellenére sok DVTK-drukker lesz jelen Budapesten, s ha ez így lesz, akkor kijönnek a ferencvárosiak is, és ebben az esetben jó hangulatban zajlik majd le a döntő.

A Ferencvárossal kapcsolatban az alábbiakat jegyezte meg a piros-fehérek szakvezetője.

– A lányoknak kiváló volt tapasztalatszerzésre a 2018-as döntő – közölte Fórizs Sándor. – Akkor több fiatal volt a csapatunkban, most azonban már sok a rutinos játékosunk, akik adott esetben segíteni tudják a fiatalokat. Ha még az eredmények nem is igazolják, az idei bajnokságban közeledtünk a Ferencvároshoz, meg-megszorongattuk őket. Az elmúlt tíz napban csak rájuk készültünk, megvannak a taktikai elképzeléseink. Az biztos, hogy a mérkőzés elejétől a végéig koncentrálnunk kell, és nem szabad olyan hibákat elkövetni, mint amelyek a bajnoki össze­csapásainkon voltak. Kielemeztük ellenfelünket, tudjuk, ki milyen pozícióban várható, és hogy a mélységből érkező embereikre nagyon figyelni kell majd. A Ferencvárosnak van egy taktikai elképzelése, amely a játékosoknak éppen megfelelő, magabiztosan futballoznak, nekünk ebből kell kizökkentenünk őket. Hogy miként, azt is tudjuk.

Felfokozott állapotban

A DVTK csapatkapitánya, Tóth Alexandra tudja, hogy milyen kupát nyerni, hiszen évekkel ezelőtt már részese volt, még az MTK labdarúgójaként.

– Úgy gondolom, már van rutinunk, hiszen a második évünket tudjuk le az NB I-ben – mondta a diósgyőriek játékosa. – Tudjuk azt is, hogy milyen egy kupadöntő, hiszen tavaly is finalisták voltunk. Sajnáljuk, hogy nem kerültünk be a bajnoki döntőbe, de már túltettük magunkat az MTK elleni vereségen. Amit egyébként nem kalkuláltunk, mert hazai közönség előtt nyerni akartunk. A csütörtöki kupadöntővel kapcsolatban mindenki bizakodik, mindenki felfokozott állapotban van. Tiszteljük a Ferencvárost, amely labdabiztos, és jó képességű játékosokból áll, de igazából szerintem az fogja eldönteni a mérkőzést, hogy ki lesz mentálisan erősebb.

Amennyiben a rendes játék­időben nem születik döntés, úgy büntetőrúgások következnek majd. A DVTK várható kezdőcsapata: Szőke-Nagy – Kiamou, Jáhn, Ficzay, Sandu – Nagy F., Tóth, Vachter, Paul – Barker, Bradic.

Tavalyi tények (2018)

Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 1–3 (0–1)

Hidegkuti stadion, 1200 néző. V.: Gaál.

DVTK: Szőke-Nagy – André, Jáhn, Olar, Újvári – Nagy F., Tóth A., Vachter, Sandu – Veldman, Markovic. Vezetőedző: Fórizs Sándor.

Ferencváros: Németh – Mosdóczi, Csigi, Zlidnis, Szabó V. – Fenyvesi, Bognár, Csiki – Diószegi, Poljak, Bulatovic. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Csere: Bulatovic helyett Kocsán a 46., Csigi helyett Krso a 69., Bognár helyett Pusztai a 74. percben.

Sárga lap: Csigi a 11., Újvári a 77., Tóth A. a 81. percben.

Gólszerző: Zlidnis (0–1) a 30., Veldman (1–1) az 53., Diószegi (1–2) a 62., Diószegi (1–3) a 89. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!