Atlétika

2019.05.14. 12:00

Bravúros siker: döntőben a megyei atlétika csapat

A legjobb 12 közé került a miskolci-tiszaújvárosi vegyes csapat.

Molnár István

Férfi 5 km gyaloglásban Gál Vencel (291) hatodik, Varga Dávid (289) negyedik lett

Fotó: Bujdos Tibor

Nagy bravúrt hajtott végre a hét végén a Miskolci Sportiskola-Tiszaújvárosi SC atlétika csapata, amely az Egyetemi Centrumban megrendezett kelet-magyarországi csb-elődöntőben a 6. helyen végzett, amivel jogot szerzett arra, hogy ott legyen az őszi, szeptemberi székesfehérvári, 12 klubot felvonultató fináléban.

Tapasztalatok, eredmények

Előzetesen úgy nyilatkozott Tigyi József szakosztályvezető, hogy vélhetően nem tudnak majd ott lenni a továbbjutók között, hogy a 7–10. pozíció valamelyikén fogják zárni az elődöntőt.

– A verseny előtti nyilatkozatomnak a korábbi évek tapasztalatai, illetve eredményei voltak az alapjai, amikor mi a 8–9. helyen végeztünk – kezdte hétfőn a csb értékelését Tigyi József. – A mezőny is hasonló erősségűnek tűnt, ezért nem tartottam reálisnak a hatba kerülést. Azonban a fiatal, frissen belépő versenyzőink – akik ezelőtt még nem indulhattak – megfelelő eredményeket hoztak, illetve közel csúcsteljesítményt mutattak azok, akik már korábban is benne voltak a csapatban, sokat erősödtek az elmúlt egy évben. Mindent összevetve: a sok jó egyéni eredmény miatt született meg az összetett bravúr. Mi egy kis nevelőegyesület vagyunk, két felnőttkorú atlétánkon kívül mindenki ifjúsági és juniorkorú, ellentétben több előttünk és mögöttünk végzett szakosztállyal, akik rutinos versenyzőket vonultattak fel.

Van háttér, bázis

A szakember mindenkinek gratulált az egyéni szerepléséhez, de külön kiemelte az érmeseket: Nemes Rita megnyerte a 100 m női gátat, és második lett gerelyhajításban, Bacsa Fanni második lett 100 m gáton, Papp Dorina harmadik hármasugrásban, míg a férfiaknál Iván Zsombor második, szintén hármasugrásban.

– Ha tudjuk, hogy így alakulnak a dolgok, egy-két indulást még bevállaltunk volna, amivel további egy-két ponttal többet gyűjtünk… – tette hozzá Tigyi József. – Egyébként már az első nap után is hatodikok voltunk, de a TF és a KSI közvetlenül ott állt mögöttünk. A nyárra tervezett programot ez a siker annyiban írja át, hogy az érintett versenyzőknek augusztusban komoly felkészülést kell folytatniuk, nem lesz tét nélküli az ősz. Egy szűk elitbe kerültünk be, amiben nagyon régen nem volt a miskolci atlétika. Ez a bázis erejét mutatja, hogy van háttér, nem egy-két versenyző viszi a hátán az egyesületet. Nem hallgatjuk el azt sem, hogy a döntőbe jutással anyagilag is jól jár a sportiskola. A fináléban 50 nevezési helyünk lesz, azzal kell majd a lehető legjobban sáfárkodni.

 

A miskolci csapat az alábbi volt: Kovács Soma, Gál Vencel Levente, Varga Dávid, Bánk Leon, Tamás Dorottya, Molnár Boglárka, Bacsa Fanni, Svercsók Barbara, Nemes Rita, Kucsma Bence, Tóth Anna, Kovács Tamara, Pintér Erik, Monoki Benjámin, Zákányi Panna, Farkas Balázs, Schein Péter, Papp Dorina, Török Gergely, Iván Zsombor, Szolnoki Szabolcs, ifj. Tigyi József, Iván Levente. A Tiszaújvárosi SC-ből Kiss Csaba és Fekete Nóra indult.

A végeredmény (a döntőbe jutott csapatok)

Kelet:

1. Bp. Honvéd SE 411 pont

2. GEAC-Ikarus 409

3. Konok Kunok 375

4. Viharsarok 369

5. DSC-SI-NYSC 323

6. Miskolci Sportiskola-Tiszaújvárosi SC 221

Nyugat:

1. Pannon Duo 370,5

2. MTK-UTE 359

3. SavArra 323

4. Sportolj Velünk!-Veszprém-Győr 318

5. Ferencváros 290,

6. Pannónia Príma 265

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!