Helyi sport

2018.11.16. 10:27

MVLC: Nyolc negyed van a továbbjutásra

Miskolc - Pénteken idegenben, szombaton hazai környezetben játszik Magyar Kupa negyeddöntőt a Pann­Ergy-MVLC.

Miskolc - Pénteken idegenben, szombaton hazai környezetben játszik Magyar Kupa negyeddöntőt a Pann­Ergy-MVLC.

Miután a debrecenieknél többen is megbetegedtek az előző hét második felében, így elmaradt az elmúlt hét végére kiírt hajdúságiak elleni bajnoki mérkőzése a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfi vízilabdacsapatának. Bár sok idő azóta nem telt el, az már kiderült, hogy a felek ezt a találkozót november 21-én, szerdán 19:30-tól pótolják a DVSE pályaválasztása mellett.

Nem a top 4-ből

Mivel nem volt meg a meccsterhelés, így a borsodiak szakmai stábja lépett, és egy rövid időre „kiugrott” a társaság Nagyváradra, ahol a helyi Digi Oradeával gyakorolt dr. Sike József vezetőedző együttese. Ebben szerepelt kétkapuzás, illetve emberelőny kihasználása, és emberhátrány kivédekezése is.

– Nagyon jó a viszonyunk az ottaniakkal, szívesen fogadnak bennünket, bármikor is megyünk – közölte az MVLC szakvezetője. – A nagyváradiak indultak a nemzetközi kupában, ahonnan már kiestek, de igencsak izmos kis csapatuk van, többek között japán és szerb légiósokkal, román válogatottakkal. Vagyis teljes mértékben betöltötték a közös foglalkozások azt a szerepüket, amiért mentünk, idegen ellenféllel, kemény, test a test elleni játék zajlott.

A PannErgy számára a péntek és a szombat Magyar Kupa fellépéssel folytatódik, ugyanis a negyeddöntő két összecsapásán szállnak medencébe Misicék: pénteken 19:30-tól az első mérkőzést vívják Debrecenben, szombaton 19 órától hazai környezetben, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában pedig a visszavágót. A miskolciak nem először jutottak el a sorozat ezen szakaszáig, de a korábbi években az Egert és a Ferencvárost kapták riválisnak, így elbúcsúztak. Most azonban nem kis esélyük van a négyes döntőbe való bekerülésre…

– Amennyiben a tavalyi bajnoki eredményt nézzük, akkor mi hatodikok voltunk, a Debrecen nyolcadik – sorolta dr. Sike József. – A sorsolás előtt reméltük, hogy nem kapunk ellenfelet a felettünk levő kasztból, a top négyből, de gondolom, Debrecenben is úgy voltak vele, hogy a BVSC-Honvéd-Miskolc hármasból szeretnének maguknak valakit.

A DVSE nem rossz gárda, a bajnoki táblázaton mögöttünk vannak, csak egy kisiklásuk volt, a Tatabánya ellen.” dr. Sike József

A nyáron igazoltak négy új játékost, erősödtek, tőlünk hozzájuk ment a kapus, Kósik Soma, és az ugyancsak ismerős a szintén nálunk pólózott, de utána fél évet a szerb Partizanban is lehúzott Dőry Farkas Zoltán.

A délszláv stílust

Az MVLC szakmai munkájának irányítója azt is hozzáfűzte, hogy ugyancsak komoly erősítés a Debrecennél Kovács Gábor az A-Híd OSC-Újbudából, ám húzóember az olasz bekk, Giorgio La Rosa, valamint a szlovák center, Lukas Durik.

– A felsorolásnál azt is meg kell említeni, hogy edzőjük szerb, a fiatal, 34 esztendős Miroslav Bajin. Utánpótlás vonalon kezdte a munkát Egerben, aztán került át Debrecenbe. Ő a délszláv stílust szeretné meghonosítani, amihez nyilván kell neki némi idő – mondta dr. Sike József. – Az előttünk álló napokban háromszor csapunk össze a DVSE-vel. A kupában az a feladat, hogy jussunk tovább, és ezt a két meccsen, nyolc negyed alatt el kell érnünk. A bajnoki csatánknak is meglesz majd a maga célja, az pedig nem lesz más, minthogy őrizzük meg a veretlenségünket. Úgy érzem, a Debrecen nem acélosabb tőlünk, ám még mi sem vagyunk készen.

ÉM-MI


Férfi vízilabda MK-negyeddöntők

Péntek, 19.30: Debreceni VSE – PannErgy-Miskolci VLC, 19.45: ZF-Eger – FTC-Telekom, 20.00: BVSC-Zugló – Budapest Honvéd.

Szombat, 16.15: FTC Telekom – ZF-Eger, 18.00: Szolnoki Dózsa – A-Híd OSC-Újbuda, 19.00: PannErgy-Miskolci VLC – Debreceni VSE, 19.00: Budapest Honvéd – BVSC-Zugló.

Vasárnap, 19.00: A-Híd OSC-Újbuda – Szolnoki Dózsa.


[related-post post_id="4045194"]

[related-post post_id="4043426"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!