Helyi sport

2018.10.29. 14:49

MVLC: Várják a negyeddöntő sorsolását

Miskolc - Továbbjutott a szegedi Magyar Kupa-selejtezőből a PannErgy-MVLC pólócsapata.

Miskolc - Továbbjutott a szegedi Magyar Kupa-selejtezőből a PannErgy-MVLC pólócsapata.

A sorsolásnak köszönhetően idén a csongrádi megyeszékhelyre kellett ahhoz utaznia az élvonalbeli miskolci férfi vízilabdacsapatnak, hogy lejátssza a Magyar Kupa csoportselejtezőjét. A PannErgy-MVLC gárdája szombaton először a házigazda OB I/B-s szegediek ellen ugrott medencébe, és a nevezett keretben ott volt három fiatal: Vismeg Zsombor, Vismeg Botond, illetőleg Fried Tamir – a kimaradók ezúttal Bojan Banicevic, Sasa Misic és a sérült Milos Milicic voltak. A Szegednél volt két, MVLC-szempontból ismerős arc, hiszen Szedmák Dávid és Somlai Tamás korábban pólózott a PannErgyben. Lőrinczék 4-0-val kezdték a meccset, de egy hazai büntető-, illetve centertalálat után 4-2 lett az állás. 6-2-t követően ismét kétszer volt eredményes a házigazda, ám 6-4, de különösen 8-5 után már nem sok sikerélményük volt a Tisza-partiaknak, biztos miskolci siker született.

Jobb volt az FTC

Aznap este rangadó várt még az MVLC-re, mégpedig a tavalyi Európa Kupa-győztes, idén Bajnokok Ligája-résztvevő Ferencváros ellen. Itt már számított éljátékosaira dr. Sike József, hiszen egy klasszis csapat ellen kellett helytállni, jó eredményt elérni. Az első negyed öt gólt hozott, a második egyet, a zöld-fehérek egy szoros mérkőzésen 4-2-re vezettek a nagyszünetben. A Ferencváros ezután elhúzott 6-2-re, 8-3-ra, az utolsó felvonás pedig 10-6-ról indult. Ezt a nyolc percet megnyerték Misicék, akik olyan vereséget szenvedtek, amely tulajdonképpen várható volt.

Vasárnap a Szegedtől meglepetésre kikapó szintén OB I-es Tatabányát kellett megverni a biztos továbblépéshez. Pár nappal korábban bajnoki mérkőzésen ez nem okozott gondot a miskolciaknak, így adott volt a recept. Az első felvonásban egy góllal voltak jobbak az MVLC-sek, a második negyedben azonban volt 3-4 és 4-5 is az állás. Ezután a második negyed végétől viszont feljebb kapcsoltak Bedőék, és jó játékuknak köszönhetően sorban termelték a találatokat, egy 6-0-s szé­riával eldöntötték a mérkőzést (10-5). A befejező felvonásban a Tatabánya nem tudott felzárkózni, Stojanovicék biztosan vezettek (12-6) és jutottak így a következő körbe.

Legyenek szerencsésebbek

Dr. Sike József, a miskolciak szakvezetője így értékelte a hétvégi produkciót:

– Minden az előzetes tervek szerint zajlott, amiért mentünk, azt teljesítettük – jelentette ki a szakvezető. – Magabiztosan jutottunk tovább, úgy, hogy a hazaiakat és a Tatabányát több góllal legyőztük. A Ferencváros három találattal jobb volt tőlünk, de ez a szezon ezen stádiumában rendben van, elvégre egy klasszis ellenfélről van szó. Nekünk még érni kell, mint a jó baracknak, ahogyan telik az idő, úgy leszünk egységesebbek, hiszen 17 nappal a bajnokság indulása előtt lett teljes a keretünk, akkor találkozott mindenki mindenkivel. A negyeddöntőben eddig nem voltunk szerencsések, hiszen korábban az Egert és a Ferencvárost kaptuk ebben a szakaszban, bízunk abban, hogy ezúttal fogja majd a kezünket Fortuna, nem leszünk pechesek e tekintetben.

A negyeddöntő sorsolását a napokban tartják a szövetségben.


Szombaton történt

PannErgy-Miskolci VLC – Szegedi FVCS 18-9 (4-2, 2-2, 6-3, 6-2)

Szeged, 150 néző. V.: Fodor, Kenéz.

MVLC: Csoma – Nagy Á. (5), Bowen (3), Vadovics (1), Bedő (-), Lőrincz (3), Stojanovic (3). Csere: Mizsei (k), Vad (1), Tamir (-), Hornyák (1), Vismeg B. (-), Vismeg Zs. -(), Szőke (1). Vezetőedző: dr. Sike József.

Szeged: Molnár D. – Zsigri (-), Palotás (-), Török (-), Vidovics (-), Boros (4), Blank (-). Csere: Katona (k), Szedmák (3), Berki (-), Börcsök (-), Mekkel (-), Somlai (2), Farkas (-). Vezetőedző: Csányi László.

Gól/emberelőnyből: 5/5, ill. 0/9. Gól/büntetőből: 2/2, ill. 1/2

FTC-Telekom – PannErgy-Miskolci VLC 12-9 (3-2, 1-0, 6-4, 2-3)

Szeged, 100 néző. V.: Fodor, Tóth.

Ferencváros: Gárdonyi – Sedlmayer (1), Vámos (1), Német (-), Varga D. (5), Jansik (-), Mitrovic (-). Csere: Kállay (2), Pohl (), Nikic (2), Younger (1). Vezetőedző: Varga Zsolt.

MVLC: Csoma – Banicevic (-), Bowen (1), Vadovics (1), Bedő (1), Lőrincz (1), Stojanovic (2). Csere: Hornyák (-), Nagy Á. (1), Misic (2), Szőke (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/10, ill. 2/9. Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/1

További eredmények: FTC-Telekom – Tatabányai VK 20-8 (7-2, 6-1, 3-4, 4-1), Tatabányai VK – Szegedi FVCS 6-7 (1-2, 3-1, 2-3, 0-1).


A vasárnapi tények

PannErgy-Miskolci VLC – Tatabánya 13-8 (2-1, 3-4, 5-1, 3-2)

Szeged, 50 néző. V.: Fodor, Kenéz.

MVLC: Csoma – Banicevic (1), Bowen (4), Vadovics (1), Bedő (1), Lőrincz (2), Stojanovic (2). Csere: Hornyák (-), Nagy Á. (1), Misic (1), Szőke (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Tatabánya: Jászberényi – Keresztúri (2), Fazekas (-), Márkus (-), Hoppál (1), Kolarik (1), Máthé (-). Csere: Kolozsi (3), Korbán (-), Kuncz (-), Kalanovics (1), Szentesi (-). Edző: Zantleitner Tamás.

Gól/emberelőnyből: 2/7, ill. 1/7. Gól/büntetőből: 2/2, ill. 3/3

További eredmény: Szegedi FVCS – FTC-Telekom 5-14 (2-3, 0-4, 1-5, 2-2)

A végeredmény: 1. Ferencváros 9 pont, 2. PannErgy-MVLC 6, 3. Szeged 3, 4. Tatabánya 0. Továbbjutott: Ferencváros, PannErgy-MVLC.

További továbbjutók: A-csoport (Pécs): A-HÍD OSC-Újbuda, BVSC-Zugló. B-csoport (Szolnok): Szolnoki Dózsa, Budapesti Honvéd. C-csoport (Eger): ZF-Eger, Debreceni VSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!