Helyi sport

2018.04.11. 15:53

Világbajnokot igazolt az MVLC

Miskolc - Bár zajlik még az idei szezon, már építik a következő évad csapatát a miskolci vízilabdázóknál.

Miskolc - Bár zajlik még az idei szezon, már építik a következő évad csapatát a miskolci vízilabdázóknál.

Hetekkel ezelőtt írtunk arról, hogy a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I-es férfi-vízilabdacsapatánál bejelentették: a jelenlegi keretből a következő szezonban is biztosan a gárda tagja lesz Sasa Misic, Milos Milic, Alex Bowen, Vadovics Viktor, Nagy Ádám, Csoma Kristóf és Hornyák Olivér. Bachner András, a klub szakmai vezetője tegnap új játékosok érkezését jelentette be:

– Nyártól nálunk folytatja pályafutását Egerből a 24 esztendős Lőrincz Bálint, aki több poszton is bevethető, illetve klubtársa, az 1993-as születésű Bedő Krisztián, a válogatott centere, aki tagja volt a 2013-ban Barcelonában világbajnoki aranyérmet szerző magyar csapatnak. Rajtuk kívül érkezik még két légiós, a 22 éves Ognjen Stojanovic a szerb Crvena zvezdától, továbbá a montenegrói válogatott, a 24 esztendős Bojan Banicevic, a Jadran Carinetől. Az is biztos, hogy az utánpótlásból a felnőttekkel fog dolgozni Vismeg Botond, továbbá Vismeg Zsombor.

Inspirálja a fiatalokat

Bachner Andrásnak felvetettük, hogy bizonyára lehetővé tette az anyagi háttér, hogy ilyen szintű pólósok az MVLC-be igazoljanak.

– Az anyagi lehetőségeink behatároltak – mondta minderre a szakmai vezető, aki így folytatta: – A játékosok számára fontosak az infrastrukturális feltételek, amelyek itt rendelkezésre állnak, az a fajta szakmai munka, amelyet dr. Sike József visz harmadik éve, kiegészülve azzal a posztonkénti egyéni képzéssel, melyet dr. Horkai György neve fémjelez, karöltve Kis Istvánnal. A fiatal, fejlődni akaró pólósokat ez inspirálja, legyen az illető akár válogatott is. Nem utolsósorban megjegyezném a Miskolci Egyetemet, amellyel a klubnak kiváló a kapcsolata, és a játékosok nem csak vízilabdázni, tanulni is tudnak.

Az erősítések mutatják, hogy a PannErgy-MVLC előrébb léphet a következő, 2018/2019-es bajnokságban.

– A körvonalazódó keret magasabb szintre emelheti a miskolci vízilabdát a hazai és a nemzetközi térképen egyaránt – fogalmazott Bach­ner András. – Szeretnénk még meghatározóbb helyet követelni magunknak a szoros és szűk elitben, abban a társaságban, amelyben bárki, bárhol, bármikor győzhet. Arról, hogy pontosan mik lehetnek a célok a következő szezonban, egyelőre korai beszélni, erre ráérünk akkor, amikor majd teljes mértékben kialakulnak a keretek, az erőviszonyok.

A hajráról: az ötödik

A végéhez közeledik a 2017/2018-as bajnokság hajrája, a középszakaszból még két meccse van hátra a PannErgy-MVLC-nek: április 14-én, szombaton 16.00-tól Szolnokon szállnak vízbe, míg egy héttel később, április 21-én 17.00-tól Budapesten, a BVSC vendégeként.

„Ezután a két meccs után következik majd az úgynevezett érdemi rész, a rájátszás. Az induláskor elmondtuk, az 5. hely megszerzése a cél, ezt tartjuk szem előtt, valamint ezzel együtt azt: bizonyítanánk, hogy nem volt véletlen a tavalyi ugyanilyen helyezésünk, illetve az Európa Kupában az elődöntőbe való bejutás” – hangsúlyozta Bachner András.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!