Helyi sport

2018.02.01. 12:56

MVLC: Négy gól nagyon kevés…

Miskolc - Idegenben, Budapesten szállt vízbe szerdán a miskolci élvonalbeli pólógárda.

Miskolc - Idegenben, Budapesten szállt vízbe szerdán a miskolci élvonalbeli pólógárda.

Két nemzetközi kupás csapat, a Bajnokok Ligájában szereplő OSC, valamint az Európa kupás, ott elődöntős PannErgy-MVLC csatázott egymással a férfi OB I szerdai fordulójában, a B csoportban.

Berta szépített

A labdaelhozás a házigazdáé volt az első negyedben, de Kovács G. elpuskázta a lehetőséget. Ubovicot nem tudta tartani csak szabálytalanul Lukács D., a budapestiek ki is használták a fórt, mégpedig Randelovic (1-0). A miskolci oldalon Bowen rontotta el az emberelőnyt, majd inkább a védekezés dominált. A felvonás utolsó szakaszában Seman és D. Brguljan is bevette a borsodi kaput (3-0), 42 másodperccel az első szünet előtt Berta szépített (3-1). Vadovics tovább csökkenthette volna a hátrányt, de kimaradt a helyzete. Mindkét kapus 50 százalékon védett ekkor, de Csoma több lövést kapott.

A második negyedben Erdélyi szabaddobásból küldte a labdát az MVLC hálóőre mögé (4-1), később Misicről állítottak ki hazai pólóst a bírák, de nem sokkal később a miskolci csapatkapitánynak fújtak támadóhibát. Három perce zajlott ez a felvonás, amikor Nagy Á. célzott jól távolról (4-2), viszont az OSC lövésszámban kétszer olyan jó volt (13/7) – ennek ellenére maradt az állás, mert Csoma sok kísérletet hárított. Dr. Sike József időt is kért, de a játékvezetők ismét Misicnél láttak támadóhibát.

Egyenlítettek, de…

Még nyílt volt a csata, különösen akkor, mikor a harmadik játékrész elején Nagy Á. akcióból szépített (4-3), sőt, 38 másodperccel később Vadovics előnyből egalizált (4-4). Bundschuh eszmélt fórban (5-4), majd a Bowennel szemben megítélt büntetőt Erdélyi értékesítette (6-4). Az ezutáni bő négy percben még sok minden történt a medencében, de gól már nem született.

Az utolsó negyednek az volt a kérdése, vissza tud-e kapaszkodni a vendéggárda, van-e annyi ereje és tudása, hogy netán még fordítson. 40 másodpercet követően Kovács G. szinte száz százalékig megadta a választ (7-4), az MVLC hiába próbálkozott, ezen a napon támadásban „vékonyak” voltak. Semané volt az utolsó találat (8-4), bebiztosította az OSC sikerét, amely Miskolc után saját medencéjében is két vállra fektette a nemzetközi kupaújoncot.


Jegyzőkönyv

A-Híd OSC-Újbuda – PannErgy-Miskolci VLC 8-4 (3-1, 1-1, 2-2, 2-0)

Budapest, 400 néző. V.: Marosvári, Vogel.

A-Híd OSC-Újbuda: Bisztritsányi – D. Brguljan (1), Randelovic (1), Salamon (-), Kovács G. (1), Erdélyi (2), Ubovic (-). Csere: Tóth M. (-), Seman (2), Bundschuh (1), Hegedűs G. (-), Gór Nagy (-), Juhász (-). Vezetőedző: Petik Attila.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Nagy Á. (2), Hornyák (-), Bowen (-), Vadovics (1), Halek (-), Lukács D. (-). Csere: Misic (-), Milicic (-), Berta (1), Kuzmenko (-), Sánta (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/10, ill 2/15

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 0

Petik Attila: – Nem véletlenül van ott a Miskolc, ahol, hiszen 1-4-ről visszajöttek a mérkőzésbe. Egy küzdelmes meccset tudtunk megnyerni.

Dr. Sike József: – Elfutottuk magunkat, nem lehet egy maratoni futónak hetente maratont futni. A szívünk vitt előre bennünket, de ez ma kevésnek bizonyult.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!