Helyi sport

2018.01.25. 11:21

Vízilabda Európa Kupa: FTC vs. MVLC - Az utolsó negyed ment el

Budapest, Miskolc - A vízilabda Európa Kupa elődöntő első felvonását játszotta szerdán a Miskolci VLC.

Budapest, Miskolc - A vízilabda Európa Kupa elődöntő első felvonását játszotta szerdán a Miskolci VLC.

A sorozat címvédője, a Ferencváros hat olimpiai bajnokkal várta az Európa Kupa-újonc miskolciakat a Császár-Komjádi uszodába. Mivel nemzetközi összecsapásra csak 13 pólós nevezhető, így a vendégektől Jakab nem kapott helyet a keretben. A miskolciak nem maradtak buzdítás nélkül, ugyanis mintegy százan drukkoltak nekik, értük a helyszínen.

Jó két negyed

Varga Dénes kihagyhatatlan helyzetből (már kapus sem volt előtte) szerezte a meccs első találatát, míg a látogatók nem tudták megjátszani Misicet belül. Az első előnyt viszont ők kapták, az idő már lejárt, de Hornyák Vo­gel felett a hálóba lőtt (1-1). A folytatásban Szirányi ugyancsak belső poszton volt tisztán, nem tudták fogni (2-1). A következő előnyt már időn belül kihasználta az MVLC, Bowen bombázott a jobb alsó sarokba (2-2). Az első FTC-fórt blokkolták a miskolciak, a másik kapu előtt Misicre ketten rontottak, de néma maradt a síp. A harmadik borsodi előnynél Vadovics a szélről bombázott a hálóba (2-3). A Ferencváros második kísérletre használta ki a hasonló helyzetét, Mitrovic révén (3-3), majd Bowen szedett le egy passzt a levegőből. 19 másodperccel a negyed vége előtt ismét 6 az 5 ellen játszhatott a PannErgy, de egy rossz átadás miatt elszalasztották az újabb vezetési lehetőséget.

A második felvonás elején Varga Dániel keze volt iszonyúan gyors, Csoma nem tudott mit tenni (4-3). Megúszás után viszont Varga Dénes bombáját hatástalanította a miskolci kapus, csapata támadásánál Sánta lőtt közelről, előnyből Vogel ketrecébe (4-4). Nagyon kemény volt a csata, minden energiára szükség volt, miközben a hazaiaktól Varga Dénes talált be (5-4). A miskolciak újabb fórt kaptak, Kuzmenko két lépésről bepöcizte a labdát az FTC kapujába (5-5), a másik oldalon viszont nem tudták átjátszani a vendégvédelmet. Mitrovic büntetőjét kivédte Csoma, nagy jelenet volt, és dopping a Miskolcnak. Bő 7 másodperccel a félidő előtt a fehér sapkás pályaválasztó előnyözhetett, Mitrovic eredményes is volt (6-5).

Levédekezett FTC

A pihenőről visszaérkezve egy perc támadás után kapott fórt a PannErgy, a válogatott kerettag Vadovics labdája Vogel két keze között talált utat a hálóba (6-6). Hátrányban jól védekezett a vendégcsapat, Csoma nagy formában volt, már három és fél perce zajlott a negyed, a Ferencváros még gólképtelen volt. Bowen kihagyta a kilencedik emberelőnyt. A tizenegyedik fór és Misic hozta a miskolci vezetést (6-7). 1:28 perc volt vissza a játékrészből, mikor Vámos távoli lövése után megtört a ferencvárosi góltalanság (7-7). Beindult az FTC, Madaras fórból nem hibázott (8-7), az utolsó lehetőség Vadovics büntetője volt, de Vo­gel kifogta.

A negyedik negyed is góltalanul kezdődött, egészen addig, amíg Varga Dánielhez nem került a labda (9-7). Bowennek nem ment, gyengén lőtt, de a Nikic kegyetlenül kihasználta lehetőségét (10-7). Jaksic Csoma fejét is használva alakította az állást 11-7-re a már fáradó MVLC ellen. Halek szerezte a felvonás első miskolci gólját, előnyből (11-8), majd Jaksic mutatta be klasszisát (12-8). Az utolsó percben Bowen tüzelt a jobb alsóba (12-9), ám Varga Dénes büntetőből visszaállította a négygólos különbséget (13-9). Az MVLC három negyeden keresztül remekül helytállt, csak az utolsó felvonásban nem tudta tartani a címvédőt.

A visszavágót február 28-án rendezik Miskolcon.


Jegyzőkönyv

FTC-PQS Waterpolo – PannErgy-Miskolci VLC 13-9 (3-3, 3-2, 2-2, 5-2)

Budapest, 950 néző. V.: Mercier (francia), Alexandrescu (román).

FTC-PQS Waterpolo: Vogel – Sedlmayer (-), Vámos (1), Nikic (1), Jaksic (2), Varga Dénes (3), Mitrovic (2). Csere: Madaras (1), Manhercz K. (-), Szirányi (1), Varga Dániel (2), Jansik (-). Vezetőedző: Varga Zsolt.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Kuzmenko (1), Hornyák (1), Bowen (2), Vadovic (2), Milicic (-), Halek (1). Csere: Nagy Á. (-), Berta (-), Sánta (1), Lukács (-), Misic (1). Vezetőedző: dr. Sike József.

Kiállítások: 4/10, ill. 5/14.

Ötméteresek: 1/2, ill. 0/1.

Varga Zsolt: – A Miskolc egy masszív, jól összerakott csapat, három negyedig jól is játszottak. Nekünk addig sok minden nem jött össze, nem voltunk igazán játékban, bizonytalankodtunk, nem állt össze a védekezésünk, csak az utolsó negyedre. A párharc felénél tartunk, Miskolcon is nyerni szeretnénk.

Dr. Sike József: – Megmutattuk ma, hogy itt a helyünk, a Ferencváros ennyivel jobb csapat. Dávid sokáig jól küzdött Góliát ellen, de azért végül Góliát győzött.

A másik elődöntő 1. mérkőzése, a CN Marseille (francia) – SM Verona (olasz) összecsapás oldalzártánk után ért véget.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!