Helyi sport

2018.01.18. 12:44

MVLC: Vadovics Viktor debütált a magyar pólóválogatottban

Miskolc - A PannErgy-Miskolci VLC balkezesének két lövése volt a Világliga-­találkozón.

Miskolc - A PannErgy-Miskolci VLC balkezesének két lövése volt a Világliga-­találkozón.

Kedden Világliga-mérkőzést vívott Spanyolország ellen Hódmezővásárhelyen a magyar férfivízilabda-válogatott. A mieinknél először játszott a csapatban Vadovics Viktor, a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es együttesének 19 esztendős pólósa.

Boldogok voltak

Lapunknak szerdán így nyilatkozott a debütáns.

– Nagyon izgalmasan teltek a meccset megelőző órák, igazából semmi másra nem tudtam gondolni, csak a mérkőzésre – kezdte Vadovics Viktor. – A többiek nagyon kedvesek voltak velem, az egész csapat biztatott, hogy ne aggódjak, ne görcsöljek, ha helyzetbe kerülök, bátran vállalkozzak. Märcz Tamás szövetségi kapitány előzetesen nem jelezte, hogy mennyit fogok játszani, ez ugyanis függött a meccshelyzettől és egyéb tényezőktől is, összesen olyan 13–14 percet tölthettem a vízben.

Azt is mondtuk a fiatal vízilabdázónak, hogy a Himnusz alatt nem lehetett semmi különöset leolvasni az arcáról…

– Volt, aki ezen a véleményen volt, de volt, aki azt mondta, látta, hogy kicsit izgatott vagyok – tette hozzá Vadovics Viktor. – Ezen pár perc alatt nézelődtem, a szurkolókat, hogy elég sokan kijöttek erre a meccsre. Úgy volt, hogy a szüleim is leutaznak Hódmezővásárhelyre, de a munka és az időjárás miatt végül nem tudtak jönni, ami nem volt baj. A meccs után beszéltünk, gratuláltak, érthetően nagyon boldogok voltak, hogy eddig eljutottam.

Vadovics Viktornak két lövése volt a meccsen, gólt azonban nem dobott.

– Az első kísérletemet blokkolták, a másodiknál még belefért volna egy-két lóba, azt a szituációt, a lövést elhamarkodtam – vallotta be a miskolciak játékosa. – Ezt betudom a rutintalanságnak, meg persze annak, hogy ilyenkor nagyon akar az ember, vállalkozik olyan szituációban is, amelyikben talán nem kellene. Nagyon jó lett volna gólt szerezni… Viszont hiányérzetem így sincs, a teljesítményemre figyeltem, úgy érzem, mindent beletettem ebbe a mérkőzésbe.

Nem lett bérelt helye

Az 1998-as születésű pólóssal még szót ejtettünk a 2020-as tokiói olimpiáról, kontraktusáról az MVLC-vel, valamint a jövő heti Ferencváros elleni Európa Kupa-elődöntő első összecsapásáról.

– Tokió nagyon messze van, addig még annyi minden történhet… – nyilatkozta mindehhez Vadovics Viktor. – A napi edzésekkel, a munkával kell foglalkozni, azokra a feladatokra koncentrálni, amelyek a klubnál jönnek. Az, hogy most behívtak a keretbe és játszottam, a jövő szempontjából annyiban nem számít, hogy nem lett bérelt helyem a válogatottban, folyamatosan bizonyítani kell, hogy legyen esélyem a második, a harmadik fellépésre is. Miskolcon ez a második szezonom, a klubvezetés, a szüleim és én a múlt héten tárgyaltunk, kaptam egy nagyon korrekt ajánlatot. A hónap végén kell döntést hoznom, nem titok, máshonnan is kerestek, így át kell gondolnom, miként legyen a jövőm. Akárhogy is alakuljon, nagyon hálás vagyok azért, amit eddig az MVLC-nél kaptam, hogy így és ilyen ütemben fejlődhettem. Az Európa Kupa? Nagyon jó csapat a Ferencváros­­­, „emberes” feladat elé nézünk a csapattal, de beleállunk maximálisan, aztán meglátjuk, mi jön ki belőle.

ÉM-MI


A pályafutásról

Vadovics Viktor 2005 őszén kezdte a pólót a KSI-ben, ahol másfél évet töltött. 2007 tavaszán igazolt az UTE-ba, majd utána az UVSE-ben vízilabdázott, itt Benczur Márton és Németh Zsolt kezei között dolgozott („Nekik is sokat köszönhetek ezekért az évekért” – mondta.) A PannErgy-MVLC-hez 2016 nyarán igazolt, ahol dr. Sike József edző trenírozza.


[related-post post_id="3738397"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!