Helyi sport

2018.01.31. 12:55

MVLC: Októberrel ellentétben most lesz jó jobb karjuk

Miskolc - Szerdán 19.30-tól Budapesten játszik bajnokit a PannErgy-MVLC pólócsapata­­­.

Miskolc - Szerdán 19.30-tól Budapesten játszik bajnokit a PannErgy-MVLC pólócsapata­­­.

A miskolciak múlt szombaton a Tatabánya VSE gárdájával meccseltek hazai környezetben, nyertek 13-9-re, így három fordulóval az alapszakasz vége előtt minden bizonnyal eldőlt, hogy a középszakaszt majd a felsőházban, a legjobb nyolc között kezdik.

Elvárható volt

– Annyiban mindezt kiegészíteném, hogy matematikailag is benn vagyunk a nyolcban – tette hozzá dr. Sike József, az MVLC vezetőedzője. – Jelenleg 22 pontunk van, és ugyan még lehet ennyi egysége a mögöttünk lévő Honvédnak és Pécsnek is, de az összevetésben mindkettejüknél jobbak vagyunk. A PVSK-t ugyanis mindkétszer legyőztük, a Honvédot egyszer megvertük, a másik találkozónk pedig döntetlennel ért véget. Nem is beszélve arról, hogy játszunk még a tabella utolsó helyén álló, pont nélküli Szegeddel. Ez a bejutás elvárható volt a csapattól, s ez a tény ad némi megnyugvást mindenkinek, hogy nem kell a végéig izgulni. A folytatásban azt kell néznünk, hogy a másik, az A csoport harmadikja ne álljon több ponttal, mint mi, ez fontos lesz a pályaelőny megtartása, a remélt 5. hely megszerzése szempontjából.

Melyik arcukat?

A B csoport 12. fordulójában, ma este a fővárosi Nyéki uszodában az A-Híd OSC-Újbuda vendégeként csobbannak vízbe Misicék, akik ellenfelüktől az 5. fordulóban, október 28-án 10-7-es vereséget szenvedtek Miskolcon.

– Azt a meccset egészségtelen körülmények között veszítettük el – emlékeztetett dr. Sike József. – Ugyanis előtte esett ki egy hónapra a franciaországi nemzetközi tornán szemsérülést szenvedett Vadovics Viktor, valamint nem számolhattam a Tatabányán, egy fantasztikus ellenőri ítélettel eltiltott Alex Bowenre sem. Ezek azt jelentették, hogy a csapat elvesztette a teljes jobb karját, pontosabban volt ez a rész, csak nem a megszokott. Ezúttal lesz ez a két játékos, így a lehetőségeink is mások… Az OSC-vel kapcsolatban kérdés, hogy melyik arcukat mutatják. Azt, amelyik egy csodálatos teljesítményre képes, hogy a Magyar Kupa elődöntőjében fantasztikus produkcióval kiverték az Egert, és szereztek ezüstérmet, vagy azt, amelyik nem volt szép, bajnokin 12-6-ra kikaptak a Honvédtól, és a Bajnokok Ligájában is veszítettek el olyan csatákat, amelyeken ők voltak az esélyesebbek. Tehát van több körülmény, amely meghatározhatja ezt a mérkőzést, ha az OSC nem tudja magát hozni, azt, ami benne van, akkor az mellettünk szólhat, a mi malmunkra hajthatja a vizet…

Egy másik BL-es csapattal

Kemény hetük lesz a miskolciaknak, hiszen a mai összecsapáson túl szombaton is medencébe ugranak. Február 3-án az OSC-hez hasonlóan Bajnokok Ligájában szereplő ZF Eger lesz a vendég a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Az összecsapás, televíziós közvetítés miatt, 20 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!