Helyi sport

2018.01.27. 08:50

MVLC-győzelemmel a felsőház szinte biztos meglenne

Miskolc - Szombaton 19 órától hazai bajnoki mérkőzést játszik a PannErgy-MVLC vízilabdacsapata.

Miskolc - Szombaton 19 órától hazai bajnoki mérkőzést játszik a PannErgy-MVLC vízilabdacsapata.

A miskolci élvonalbeli pólócsapat szerdán nemzetközi kupatalálkozót vívott, a budapesti Császár-Komjádi uszodában az FTC-PQS Waterpolo volt az ellenfele az Európa Kupa elődöntőjének első felvonásán, a meccset a fővárosiak nyerték 13-9-re. A játékosok csütörtökre pihenőt kaptak, de nemcsak ők szusszanhattak, hanem a szakmai stáb tagjai is.

Megtalálják a lyukat

– Egy ilyen erős fizikai igénybevétellel járó találkozó után másnap indokolatlan bármilyen edzést tartani – mondta portálunknak dr. Sike József, az MVLC vezetőedzője, aki megosztotta lapunkkal azt is, hogy ő hogyan „lazított” tegnapelőtt: – Egerben lakom, és az ottani teátrumban, a Gárdonyi Géza Színházban a feleségemmel megnéztük a Két úr szolgája című komédiát. Mulattató darab volt, mindkettőnknek tetszett. A sport, a vízilabda és a kultúra egyébként közel van egymáshoz, csak amíg az előbbiben gólokban mérik a sikert, az utóbbiban tapsban.

Ezután arra voltunk kíváncsiak, hogy kettőt aludva a történtekre miként látja a Ferencváros elleni első kupacsatát.

– A végén bebizonyosodott, kijött, hogy azért ott hat olimpiai bajnok van, de ha őket nem veszem, akkor is olyan pólósok voltak velünk szemben, mint a világbajnok, BL-győztes, tavaly az év legjobbjának választott Vámos Marci, a jelenlegi felnőttválogatott két tagja, Manhercz Krisztián és Jansik Szilárd, vagy a spanyol válogatott honosított magyar centere, Szirányi Balázs – sorolta dr. Sike József. – Sokáig jól működött a védekezés, tudtuk megfelelő szinten semlegesíteni a Ferencvárost, de a klasszisok, ilyen szinten minden egyes apró kihagyást megbüntetnek, megtalálják, ha bárhol lyuk keletkezik. Fizikálisan, pszichésen 24 percig voltunk harcban, a Fradi a kőkemény harcmodorával elfárasztott bennünket az utolsó negyedre.

Nem jött össze

A nemzetközi megméretés után hazai bajnoki jön a sorban, szombaton 19 órától a Tatabánya lesz a vendég a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A Komárom-Esztergom megyeiek tavaly október 21-én meglepték az MVLC-t, ugyanis saját medencéjükben 6-3-ra győztek.

– Éppen előtte jöttünk haza egy kegyetlen franciaországi kupatornáról, ahonnan másodikként továbbjutottunk – emlékeztetett dr. Sike József. – Már korábban is mondtam, egy ilyen menetelés közepette benne van, lehet, hogy egy-két mérkőzés nem úgy sikerül majd, ahogyan elvárjuk, ez a jelenség létezik, járt már így a Szolnok, az Eger is, vagy fociban a Real Madrid… Arról is beszéltem, hogy a mi csapatunk bárhol, bárki ellen képes 8 gólt szerezni, de Tatabányán semmi sem jött össze, ráadásul a hazaiak jó napot fogtak ki. Ugye volt az a mellékzönge, menet közben elveszítettük Bowent, egy fontos motort, de azon a meccsen a felelősséget eltolták maguktól a játékosok, mintsem felvállalták volna. Most is egy kemény, hétközi mérkőzés után vagyunk, így az elsődleges elvárásom a 3 pont begyűjtése. Azt nem tudom, hogy a tatabányai eset milyen mély nyomokat hagyott külön-külön a játékosokban, de az biztos, hogy szeretnének revansot venni. Ha most győznénk, akkor három fordulóval az alapszakasz vége előtt elmondhatnánk: 99 százalék, hogy bekerültünk a felsőházba, az első nyolcba.

Előnyben a Verona

Szerdán rendezték meg az Európa Kupa másik elődöntőjének első mérkőzését. Ezen az olasz Verona kétgólos előnyt szerzett idegenben. CN Marseille (francia) – SM Verona (olasz) 9-11 (3-2, 1-4, 2-4, 3-1). A visszavágót február 28-án játsszák.

- ÉM-MI -


Vízilabda: a férfi OB I, B csoport állása

1. ZF-Eger 9 9 – – 113-48 27

2. A-Híd OSC Újbuda 10 8 – 2 115-61 24

3. PannErgy-Miskolci VLC 10 6 1 3 95-67 19

4. Racionet Honvéd 10 5 1 4 92-77 16

5. PVSK-Mecsek Füszért 10 4 1 5 83-84 13

6. Tatabánya 9 3 1 5 58-84 10

7. Metalcom Szentes 10 2 – 8 71-107 6

8. Contitech Szeged 10 – – 10 42-141 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!