Helyi sport

2017.12.11. 13:43

Európa Kupa-elődöntős a miskolci pólócsapat

Miskolc - Szombaton Európa Kupa negyeddöntő-­visszavágót játszott a PannErgy-MVLC.

Miskolc - Szombaton Európa Kupa negyeddöntő-­visszavágót játszott a PannErgy-MVLC.

A legjobb négy közé kerülés volt a tét a hétvégén a miskolci élvonalbeli férfi vízilabdacsapat számára, amely az EK negyeddöntőjének első felvonásán, hazai környezetben 4 gólos előnyt szerzett az orosz Spartak Volgográddal szemben. A szombati, idegenbeli visszavágón, az MVLC részéről már medencébe szállhatott Vadovics, aki a két együttes első, borsodi meccsét sérülés miatt kihagyta. A meccs első játékrészében az első lehetőségét mindkét csapat elrontotta, majd Vadovics szerzett vezetést mintegy másfél perc után (0-1). Az első kiállítást Lukács kapta a vendégektől, de az oroszok nem tudtak élni a fóros lehetőséggel. A házigazdának nem ízlett a magyarok szoros, kemény védekezése, azonban a második előnyüket gólra váltották, Yurchik révén (1-1). Az ellentámadásból, szintén fórból, Bowen szépen hajolt el, és a kapu jobb oldalába lőtt (1-2), majd a Volgográd két támadást is kivédett. 17 mp-vel a negyed vége előtt Yurchik nem kapott elég figyelmet, és ez elég volt az egyenlítéshez (2-2).

A második játékrész első találatát a Volgográd szerezte, Melentev egy nem túl erős próbálkozása után akadt meg a miskolci hálóban a labda (3-2). A sötétsapkás vendégeknek azonnal megvolt a válaszuk, Halek alakította az eredményt 3-3-ra. Milicic kapott 20 másodperces büntetést, de a társak jól blokkoltak, majd szép bejátszás után, előnyben, Misic kapott kiváló passzt, és már csak a hazai kapuba kellett továbbítania (3-4). De Yurchik formában volt, triplázott és ezzel lett 4-4, aztán 1:45 perccel a félidő előtt Shaikhutdinov vágta be távolról az ötödiket (5-4). A folytatásban egy orosz szabálytalanság MVLC-ötméterest ért, Bowen nem hagyta ki (5-5). A pályaválasztó még kapott egy előnyt, amit Ashaev gólra váltott (6-5), így a nagyszünetben vezetett a Volgográd, de továbbjutásra a miskolciak álltak.

A harmadik felvonásban Agarkov volt eredményes, így a mérkőzésen először két találattal vezetett a Spartak (7-5). Előnyben újabb büntetőt harcolt ki a PannErgy, Bowen azonban ezt elhibázta. Fedorov kapott el jó szakaszt, mert ezt követően is hárított, aztán Halturin bombázott a bal felső sarokba (8-5), kezdett meleggé válni a helyzet. A legnehezebb pillanatban azonban a csapatkapitányt, Misicet hozták helyzetbe a többiek, aki gólt is szerzett (8-6). Észbe kapott az MVLC, és Vadovics is pontos megmozdulással jelentkezett (8-7), ezzel zárult ez a menet.

Megtartották a labdát

A negyedik negyedben két perc pergett le újabb gól nélkül, és ez, az idő múlása a miskolciaknak kedvezett. Hátrányban kiválóan védekezett az MVLC, de az újabb ilyen szituációból Agarkov nem kegyelmezett (9-7). A PannErgy is megkapta az előnyt, de a hazai kapus kezében végződött az akció. Két perc volt a befejezésig, a hazaiak nem tudták jól végigvinni a támadásukat, csak ment, ment az óra… 27 mp volt már csupán, ekkor Agarkov a léc alá bombázott (10-7). A hátralévő időben a hazaiak letámadták a miskolciakat, akik azonban szinte végig megtartották a labdát, de amikor elvesztették, akkor már a volgográdiak nem tudtak vele mit kezdeni.

Ez azt jelenti, hogy dr. Sike József együttese történelmet írt, hiszen miskolci, borsodi gárda először került be kontinentális szervezet által kiírt sorozatban az elődöntőbe. A kupaújonc MVLC eddig tíz mérkőzést vívott az EK-ban, a mérleg: 7 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség.


Jegyzőkönyv

Spartak Volgograd (orosz) – PannErgy-Miskolci VLC

10-7 (2-2, 4-3, 2-2, 2-0)

Volgográd, 1200 néző. V.: Moiralis (görög), Stanojevic (szerb).

Spartak Volgograd: Fedorov – Khalturin (1), Agarkov (3), Yurchik (3), Ruday (-), Kiselev (-), Shaikhutdinov (1). Csere: Ashaev (1), Andryukov (-), Eshkov (-), Melentev (1), Krug (-). Vezetőedző: Vladimir Karabutov.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Kuzmenko (-), Vadovics (2), Milicic (-), Bowen (2), Halek (1), Nagy Á. (-). Csere: Misic (2), Sánta (-), Berta (-), Lukács D. (-), Jakab (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 4/11, ill. 2/14.

Gól/büntetőből: 0, ill. 1/2.

Vladimir Karabutov: – Jobban játszottunk, mint az első, magyarországi mérkőzésen, volt is esélyünk, hogy esetleg ledolgozzuk a hátrányt, de néhány fontos pillanatban rosszul döntöttünk.

dr. Sike József: – Az angol középfokú nyelvvizsgát 70 százalékra megadják, a mi negyeddöntős vizsgánk 71 százalékos lett. Bejött az, amit terveztünk, Vadovics nagyon jól semlegesítette Halturint, aki kipontozódott róla. Az egész csapat, az egész klub nagyon örül a továbbjutásnak, amely történelmi jelentőségű.

Továbbjutott: a PannErgy-Miskolci VLC, 19-18-as összesítéssel.

FTC-PQS Waterpolo – Szintyez Kazany (orosz) 12-9 (4-3, 2-0, 3-2, 3-4)

Továbbjutott: az FTC-PQS Waterpolo, kettős győzelemmel, 28-17-es összesítéssel.

CN Marseille (francia) – Jadran Split (horvát) 7-5 (3-2, 1-1, 1-2, 2-0)

Továbbjutott: a CN Marseille, kettős győzelemmel, 18-15-ös összesítéssel.

SM Verona (olasz) – Crvena zvezda (szerb) 15-8 (4-1, 5-3, 4-3, 2-1)

Továbbjutott: az SM Verona, kettős győzelemmel, 25-13-as összesítéssel.

Az elődöntő játéknapjai: 2018. január 24., február 28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!