Helyi sport

2017.11.10. 14:59

MEAFC: Rangadón debütál az új edző

Miskolc - Walke Károly a Vesz­prém elleni idegenbeli bajnokin vezényli először a MEAFC csapatát.

Miskolc - Walke Károly a Vesz­prém elleni idegenbeli bajnokin vezényli először a MEAFC csapatát.

A múlthét elejétől új edzővel készül a Miskolci EAFC NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata. A másod­osztályban szereplő egyetemisták szakmai munkáját Walke Károly irányítja, aki pénteken 17.00-kor mutatkozik be, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém elleni idegenbeli bajnokin, amelyet a Piros csoport 8. fordulójának keretében játszanak le.

Kellő respekttel

Walke Károly azt a Bene Szilárdot váltja a kispadon, aki ideiglenes jelleggel, Hajdu Roland távozása után vállalt beugró szerepet.

– Amikor Hajdú Rolanddal kapcsolatban véglegesen eldőlt, hogy nem marad, Bene Szilárddal azt beszéltük meg, hogy három meccsre vállalja el a csapat irányítását, és ezalatt mi, vezetők igyekszünk majd megoldani az edzőkérdést – mondta dr. Fazekas Csaba, a Miskolci EAFC kosárlabda szakosztályvezetője, akitől azt kérdeztük, hogy miért pont Walke Károlyra esett a választásuk. – Az edzőkeresés elején számba vettük a lehetséges jelölteket és menet közben azokkal az ajánlatokkal is foglalkoztunk, amelyek úgymond kívülről, valamilyen közvetítő által érkeztek. A több lehetőségünk közül végül azért döntöttünk Walke Károly személye mellett, mert viszonylag jól ismerjük a kvalitásait, eredményes játékosmúltjának köszönhetően kellő respekttel rendelkezik és úgy ítéltük meg, hogy a szóba jöhető jelöltek közül ő az, aki a leginkább hasznunkra lehet abban, hogy a csapatunknál folyamatban lévő generációváltásban közreműködjön, a keret minden tagjánál a motivációs szintet magasan tartsa.

Az új edző

A MEAFC új vezetőedzője kétszeres magyar bajnoki ezüst­érmes, Magyar Kupa-győztes játékosként a Szeged, a Budapesti Honvéd, a Debrecen, a Szombathely, a Szolnok, a Sopron és a Nyíregyháza csapatait erősítette. Edzőként több időszakban is dolgozott a debreceni felnőtt férfi csapatnál, az élvonalban a Salgótarján szakvezetője volt, legutóbb pedig az NB II-es hajdúhadházi együttes munkáját irányította, és ugyanitt utánpótlás szakmai vezető volt, mielőtt a múlthéten Miskolcon munkába állt.

– Amikor a MEAFC vezetői megkerestek, nem sokat fontolgattam az ajánlatot, nem kellett nagyon körbejárnom a csapat és a klub helyzetét, mert viszonylag jól ismerem a körülményeket, tudom, hogy jól felépített, folyamatosan fejlődő, jól szervezett klub áll a csapat mögött, illetve a játékosállomány is alkalmas arra, hogy eredményes munkát lehessen végezni – mondta Walke Károly. – Az pedig edzőként egy nagyon érdekes feladat, hogy a jövőt kell építeni, a keret összetételéből adódóan egy generációváltást kell levezényelni, a fiatalabb és idősebb játékosok helyét egyaránt meg kell találni ebben a felállásban. Ebben segíthet, hogy a játékoskeretet ismerem, a csapat szereplésével kapcsolatban is képben vagyok. Másfél hete tartottam meg az első edzést, és azóta folyamatosan az igazolódik, hogy ez egy jó erőkből álló csapat, és a keret tagjai mind mentális, mind fizikai téren jó állapotban vannak. Nagyon pozitív benyomásokat szereztem eddig, a játékosok sikerre éhesek, motiváltak és jó kollektívát alkotnak, mondhatni baráti közösséget. Ez utóbbi nagy erény, igazi erő, ehhez próbálok olyan adalékot adni, amitől a közös munka eredményes lesz.

Az új szakvezető bemutatkozása azonban nem ígérkezik könnyű menetnek, a tabella harmadik helyén álló MEAFC az előtte lévő csapat otthonába látogat.

– A mezőny egyik legerősebb, ha nem a legerősebb csapata ellen meccselünk, ráadásul idegenben. Igyekeztünk nagyon jól felkészülni a Veszprém játékából, a stílusából, és szerintem ezen az összecsapáson a napi dobóforma dönthet, illetve az, hogy mennyire tudjuk magunkat függetleníteni a külső körülményektől, az idegen környezettől. Nem mi számítunk a mérkőzés esélyesének, de remélem, hogy jó mérkőzést fogunk tudni játszani – mondta Walke Károly az NB I/B-s rangadóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!