Helyi sport

2017.11.08. 14:26

Ez már nem lesz zsíroskenyérparty: túljutna a BL-ből jött riválison az MVLC

Miskolc - A 2014-es Európa Kupa-­győztes orosz gárda a miskolci pólócsapat szerda esti vendége.

Miskolc - A 2014-es Európa Kupa-­győztes orosz gárda a miskolci pólócsapat szerda esti vendége.

Kilencedik idei nemzetközi kupamérkőzését vívja szerdán 19.30-tól a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszodában a PannErgy-Miskolci VLC férfi-vízilabdacsapata. Az Európa Kupában először indult borsodiak két, sikeresen megvívott selejtezőtorna (az ezeken elért 6 győzelem és 2 döntetlen) után a sorozat negyeddöntőjének első felvonásán a Bajnokok Ligája rájátszásában – az A-HÍD OSC-Újbuda csapatával szemben – alulmaradt orosz Spartak Volgográddal találkoznak.

A maximumot reméli

Az MVLC-nél érthetően nagyon büszkék arra, hogy eddig eljutott a társaság a második számú európai kupában, hogy pontosan miként éreznek a mostani csatával kapcsolatban (lesz ugyanis egy visszavágó is, mégpedig december 9-én), arról a miskolciak vezetőedzője az alábbiakat mondta lapunknak.

– Játékos, edző, vezető egyaránt tisztában van azzal, mit jelentene, ha be tudnánk jutni a legjobb 4 közé – kezdte dr. Sike József. – Egy elődöntő bármilyen csapatsportban óriási eredmény, egészen fantasztikus lenne, ha mi ezt elérnénk úgy, hogy harmadik éve vagyunk az OB I-ben és először a nemzetközi porondon. Történelminek számítana a klubnál, talán még a városban is, a játékosok önéletrajzában pedig jól állna az a tény, hogy a 2017/2018-as szezonban mindezt megcsinálták. Én úgy vagyok vele: ha már eddig eljutottunk, tegyünk meg mindent a továbbjutás érdekében, a maximumot. Ne felejtsük el azonban azt, hogy két felvonás van, mint a színházban. Ebben a pillanatban nem lehet tudni, mi számítana előnynek, egy gól, négy gól, hat gól… Mindig döntő az aznapi forma, nálunk még az is, hogy szerdán már ott lehet a csapatban a két bajnokit eltiltás miatt kihagyó Bowen, a visszavágóra pedig felépül a franciaországi tornán szemsérülést szenvedett Vadovics is.

A meccs, az más

A szakvezetőnél rákérdeztünk arra, mennyiben játszanak majd most mást Bowennel, mint az utóbbi két bajnokin nélküle.

– Nyilván mást játszunk, hiszen ő egy nemzeti válogatott lövője, másabb a repertoárunk, ha rendelkezésre áll – fogalmazott dr. Sike József. – Vele kapcsolatban most csak az a kérdés: hogyan hatott rá az a két hét meccs nélküli kényszerpihenő, amit a tatabányai eltiltás hozott? Ugyanis csinálhat az ember bármilyen csodálatos edzést, a meccs, az mindig más, nem hasonlítható a kettő egymáshoz. Kíváncsi vagyok én is arra, hogy vagy friss lesz, és foghatatlan, vagy a játékhiány miatt problémák lehetnek, hogy nem volt meg neki két kemény küzdelem, az OSC és az Eger elleni mérkőzés.

Hárman nem játszottak

Ha már ezt a két találkozót említette a szakvezető, arra kértük, ennek függvényében határozza meg a Volgográd erősségét.

– Szerintem az OSC és az Eger is erősebb, mint az orosz csapat – hangsúlyozta dr. Sike József. – Ugyanakkor a Spartak az elmúlt hét évben megnyerte hazája bajnokságát, ezt a sorozatot, az Európa Kupát 2014-ben, úgyhogy egy komoly rutinnal, históriával, tradícióval rendelkező riválisról beszélünk. Tőlünk nagyobb nevek a palettán, mi vagyunk az újonc kiskakas… Az OSC-vel szemben maradtak alul a BL play-off-ban, ellenfelük, a fővárosiak korrekten tájékoztattak bennünket arról, hogy három meghatározó pólósuk nem játszott különböző okok miatt. Nem kis kaliberek, például egy válogatott kapus, a legjobb lövőjük, aki Bowen-szint, valamint egy 120 kilós bekk. Ez három fontos pozíció, tehát az OSC elleni videókat nagyon nem lehetett használni.

Korábban már szót ejtett a gólszámról a tréner, ám konkrétan is megkérdeztük tőle, hogy milyen nagyságrendű sikerrel lenne elégedett, milyen nagyságrendű győzelem után érezné azt, hogy több az esélyük, mint a Volgográdnak.

– Tényleg lehetetlen megjósolni – válaszolta dr. Sike József. – Két meccs van, ezeken ki miként kapja el a fonalat, és nem szabad kihagyni a külső körülményeket sem, a mi utazásunkat, mínusz 10 fokba, mondjuk, havazásban. Most semmi mást nem kérek, csak hogy nyerjünk itthon, nincs kimondva semmilyen gólkülönbség. A kupa ezen szakaszában már nincsenek zsíroskenyérpartyk, mindenki küzd, harcol, magas szinten, próbál továbbjutni.


PannErgy-MVLC – Volgográd: az út, eddig

 

PannErgy-MVLC

Európa Kupa, csoportselejtező, 1. forduló (Miskolc)

  • PannErgy-MVLC – Sturm Csehov (orosz) 16-6 (5-1, 2-2, 2-0, 7-3)
  • CN Mataro (spanyol) – PannErgy-Miskolci VLC 8-13 (2-3, 1-2, 3-5, 2-3)
  • PannErgy-MVLC – WS Hannover (német) 18-4 (7-1, 2-0, 6-2, 3-1)
  • Primorac Kotor (montenegrói) – PannErgy-MVLC 6-14 (2-6, 2-3, 1-2, 1-3)
  • PannErgy-MVLC – Hornets Kosice (szlovák) 15-7 (6-1, 2-2, 3-1, 4-3)
  • A végeredmény: 1. PannErgy-MVLC 15 pont, 2. Primorac Kotor 10, 3. Sturm Csehov 10, 4. CN Mataro 6, 5. Hornets Kosice 3, 6. WS Hannover 0.

    Európa Kupa, csoportselejtező, 2. forduló (Aix-en Provence, Francia­ország)

  • PannErgy-Miskolci VLC – SM Verona (olasz) 11-11 (5-4, 3-0, 1-3, 2-4)
  • Pays D’Aix Natation (francia) – PannErgy-Miskolci VLC 13-13 (2-2, 1-3, 3-4, 7-4)
  • Sturm Csehov (orosz) – PannErgy-Miskolci VLC 9-11 (1-2, 1-3, 3-3, 4-3)
  • A végeredmény: 1. SM Verona 7 pont, 2. PannErgy-Miskolci VLC 5, 3. Pays D’Aix Natation 4, 4. Sturm Csehov 0. Az első két helyezett csapat jutott tovább.


    Spartak Volgográd (orosz)

    Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló (E csoport, Zágráb)

  • Spartak Volgograd – Jadran Herceg Novi (montenegrói) 7-5 (1-2, 2-0, 1-3, 3-0)
  • Spartak Volgograd – ASC Duisburg (német) 14-5 (4-0, 1-1, 5-3, 4-1)
  • Mladost Zagreb (horvát) – Spartak Volgograd 6-6 (3-1, 0-1, 2-0, 1-4)
  • A végeredmény: 1. Spartak Volgograd (orosz) 7 pont, 2. Jadran Herceg Novi (montenegrói) 6, 3. Mladost Zagreb (horvát) 4, 4. ASC Duisburg (német) 0.

    Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. mérkőzés

  • Spartak Volgograd – A-Híd-OSC-Újbuda 7-14 (3-5, 1-3, 1-4, 2-2)
  • Bajnokok Ligája, rájátszás, 2. mérkőzés

  • A-Híd-OSC-Újbuda – Spartak Volgograd 12-7 (4-2, 1-0, 4-3, 3-2)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!