Helyi sport

2017.10.21. 10:49

MVLC: Oroszok ellen kell majd megvívni az elődöntőért

Miskolc - A volgográdiak lesznek a miskolciak ellenfelei az Európa Kupa negyed­döntőjében.

Miskolc - A volgográdiak lesznek a miskolciak ellenfelei az Európa Kupa negyed­döntőjében.

Sorsolási lázban ,,égtek” pénteken a Pann­Ergy-MVLC élvonalbeli pólócsapatánál, ugyanis pénteken délelőtt derült ki, hogy az újonc borsodi gárda mely riválist kapja az Európa Kupa negyeddöntőjében. Az biztos volt, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe be nem került (a rájátszást elveszítő) klub lesz dr. Sike József alakulatának ellenfele, s amint az kiderült: a párosítás során az orosz Spartak Volgograd jutott a miskolciaknak. A Spartak a BL play-off-ot az A-HÍD OSC-Újbudával szemben veszítette el, ugyanis hazai környezetben 14-7-re, míg Budapesten 12-7-re kapott ki.

Örülünk annak, hogy így alakult a pénteki sorsolás." Dr. Sike József

Kazany, Csehov közt

– A BL-től búcsúzók közül, az erősorrend alapján, a Kazanyt tettem az első helyre, a Mar­seille-t a másodikra, a Volgográdot és a Crvena zvezdát pedig közösen a harmadikra – nyilatkozta lapunknak dr. Sike József, a miskolciak vezetőedzője. – Ez utóbbi két csapat ellen láttam úgy, hogy az esélyeink markánsabbak, úgyhogy örülünk annak, hogy így alakult a sorsolás.

A volgo­grádiak tudásban valahol a Kazany és a Csehov között vannak, ugye a selejtezőben utóbbit kétszer is megvertük, tehát komoly sanszunk van a továbbjutásra. Az ellenfél mellett azért az utat, az utazást is le kell majd győzni, hiszen Volgográd nem itt van a szomszédban…

Az első mérkőzést november 8-án, a visszavágót december 9-én rendezik.

Előtte azért még várnak hazai OB I-es mérkőzések a miskolciakra, szombaton 16 órától például Tatabányán szállnak vízbe, a B-csoport 4. fordulójában.

Csütörtökön vissza

– A franciaországi túra után csak szerdán tartottuk az első, úgynevezett ,,átmosó” edzést, volt egy kis kondi, és tenyérellenállással úsztunk 2000 métert – árulta el dr. Sike József. – A saját kerékvágásunkba csütörtökön tértünk vissza, úgy vettem észre az időeredményeket nézve, hogy fizikálisan szinte semmit sem esett vissza a társaság a múlthét végi kemény meccs­terhelés után.

– Úgy gondolom, megfelelően vissza tudtuk magunkat frissíteni, az állóképességünk rendben, a kérdés az, hogy pszichikailag mennyire regenerálódtunk, erre csak Tatabányán kapunk választ. Az alábbiak miatt nehéz lesz a mostani mérkőzés, mi csak most tapasztaljuk meg, hogy nagy menetelés közben állandóan hozni kell az eredményt. Szeretnénk, ha nem lenne hullámvölgy, ennek elkerülése érdekében mindent megtettünk, jobb csapat vagyunk, mint a Tatabánya, aminek ki kell jönnie a vízben.

- ÉM-MI -


A tények

Európa Kupa: a negyeddöntő párosítása

Szintyez Kazany (orosz) – Ferencváros (magyar)

Jadran Split (horvát) – CN Marseille (francia)

Crvena zvezda (szerb) – SM Verona (olasz)

PannErgy-Miskolci VLC (magyar) – Spartak Volgograd (orosz)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!