Helyi sport

2017.10.14. 12:30

Kemény iksz a nyitányon

Aix-en-Provence, Miskolc - Az Európa Kupa második csoportselejtezőjének első meccsét játszotta pénteken az MVLC vízilabdacsapata.

Aix-en-Provence, Miskolc - Az Európa Kupa második csoportselejtezőjének első meccsét játszotta pénteken az MVLC vízilabdacsapata.

A nemzetközi kupaújonc miskolciak csütörtökön utaztak az esemény helyszínére, a franciaországi Aix-en-Provence-ba, ahol négy csapat harcol a két továbbjutó helyért. Némileg szokatlan körülmények várták a csapatot, hiszen a helyi uszoda mérete (hosszúsága, szélessége, magassága) nem olyan, amihez a magyar bajnokságban hozzászokott a gárda. A megérkezés estéjén rövid tréninget tartott az együttes, viszont pénteken transzferproblémák miatt elmaradt a reggeli edzés, amely egyébként is önkéntes alapú lett volna. Alternatív programként maradt a gyúrás, nyújtás és a videóelemzés.

A Verona elleni nyitótalálkozó első találatát Vadovics szerezte (1-0), az első 20 másodperces büntetést pedig Milicic kapta. Vadovicsot a második percben kiütötték, szemsérülést szenvedett, nem is tudta folytatni a játékot. A következő fórlehetőség is az olaszoké volt, és Valentino ebből egyenlített (1-1). Bowen értékesített egy büntetőt (2-1), Mirarchi „sima” góllal jelentkezett (2-2). Luongo a veronaiakat hozta előnybe (2-3), Misic 1.15 perccel a negyed vége előtt 3-3-ra alakította az állást, aztán Mirarchi duplázott (3-4). Az utolsó percben Halek és Misic volt gólszerző, így az MVLC állt jobban az első játékrész végén (5-4).

A második menetet nagyon elkapta a PannErgy-Miskolci VLC, remek védekezés mellett jöttek a gólok is. Haleket, Bowent és Milicicet sem tudták „megfogni” az olaszok a kapura lövés pillanatában, és ezzel tisztes vezetésre tett szert a magyar bajnokság tavalyi ötödik helyezettje (8-4).

Az utolsó pillanatban

A nagyszünetet követően egy perc telt el, mikor létszámfölényes szituációban Drasovicra jött ki a figura (8-5). Bowen elérte a triplát (9-5), Lukács D. pedig a harmadik személyi hibáját. Baraldi és Mirarchi csökkentette csapata hátrányát (9-7), és így, ezzel az eredménnyel fordultak a felek az utolsó negyedre. A veronai Petkovic is Csoma mögé küldte a labdát, amivel nyílttá tette a meccset (9-8).

A borsodiak amerikai „bombázója”, Bowen és fehérorosz légiósa, Kuzmenko lőtt gólt (11-8), de az itáliaiak továbbra is ott voltak a nyomukban – merthogy Luongo, és Figlioli zárkóztatta az övéit (11-10). 25 mp volt vissza a meccsből, amikor emberelőnyt kaptak az olaszok, akik az utolsó pillanatig kijátszották a helyzetet, és végül Luongo fejezett be gólt érő lövéssel (11-11).

Az MVLC szombaton 19.00-tól a házigazda francia PaysD’Aix Natationnal, vasárnap délelőtt, 9.00-tól az orosz Sturm Csehovval játszik.


Vízilabda: jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – SM Verona (olasz) 11-11 (5-4, 3-0, 1-3, 2-4)

Aix-en-Provence, 400 néző. V.: Teixido (spanyol), Alexandrescu (román).

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Lukács (-), Milicic (1), Bowen (4), Vadovics (1), Halek (2), Berta (-). Csere: Misic (2), Kuzmenko (1), Nagy Á. (-), Sánta (-), Jakab (-). Edző: dr. Sike József.

SM Verona: Nicosia – Di Somma (-), Figlioli (1), Petkovic (1), Luongo (3), Baraldi (1), Valentino (1). Csere: Mirarchi (3), Blary (-), Fondelli (-), Drasovic (1), Gallo (-). Edző: Marco Baldinetti.

Gól/emberelőnyből: 3/9, ill. 5/10.

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 0/1.

Dr. Sike József: – Kezünkben volt a győzelem, de az iksz is jó eredménynek számít egy igen komoly csapat ellen. Azt gondolom, másként alakult volna a mérkőzés, ha nem veszítjük el korán Vadovics Viktort.

Marco Baldinetti: – Egy nagyon jó ellenféllel játszottunk, hat másodperccel a befejezés előtt sikerült pontot mentenünk.


[related-post post_id="3648098"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!