Helyi sport

2017.08.19. 17:11

Szombaton kiderül, hogy kikkel játszik a miskolci pólógárda

Miskolc - A jövő héten hivatalosan magyar (is) lesz két légiós az MVLC-nél.

Miskolc - A jövő héten hivatalosan magyar (is) lesz két légiós az MVLC-nél.

Az elmúlt három hónapban azon dolgoztak a PannErgy-MVLC OB I-es férfivízilabda-csapatánál, hogy megkapja a magyar állampolgárságot az együttes két pólósa, a montenegrói Sasa Misic, valamint a szerb Milos Milicic. A beadott kérvények megjárták az összes szükséges „szintet” (magyar szövetség, államtitkárság, minisztérium, köztársasági elnök, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal), és szerdán eldőlt, hogy mindkét délszláv játékos „zöld utat” kapott. A vízilabdázók augusztus 24-én dél­előtt a miskolci Városházán teszik le az állampolgársági esküt és megkapják a magyar állampolgárságot. Így aztán a harmadik élvonalbeli szezonját majd az ősszel elkezdő MVLC-nek „csak” két légiósa lesz: az amerikai Alex Bowen, illetve a napokban igazolt fehérorosz vízilabdázó, Aleksey Kuzmenko, aki az orosz Kinef Kirisitől érkezik Borsodba.

Hatos és hetes

Az MVLC egyébként ma kap ellenfeleket a nemzetközi sorozatban, az Európa Kupában, ugyanis Újvidéken elkészítik a kupasorsolásokat. Ebben a sorozatban a 13 csapatot egy hatos és egy hetes csoportba sorsolják (játéknap: szeptember 29. – október 1.), amelyből majd az első négy helyezettek jutnak tovább. A második selejtezőkörben (október 13–15.)két négyes csoport lesz, onnan négyen jutnak tovább, s majd a BL harmadik selejtezőköréből búcsúzó négy gárdával alakul ki a negyeddöntő mezőnye (november 8., december 9.). A miskolci klubnál már többször elmondták: az első körből mindenképpen tovább akarnak lépni, hiszen a második fordulóban szeretnének házigazdái lenni az egyik csoport küzdelmeinek.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!