Helyi sport

2017.06.21. 10:48

Új vezetőedző a MEAFC-nál

Miskolc - Új vezetőedzővel indulnak neki a Kiemelt Bajnokságnak az egyetemistá­­k.

Miskolc - Új vezetőedzővel indulnak neki a Kiemelt Bajnokságnak az egyetemistá­­k.

Megújuló edzői stábbal tervezi következő szezonját a MEAFC NB I/B-s férfi-kosárlabdacsapata. A nemrégiben véget ért szezon során nagyszerű teljesítményt nyújtó, végül 4. helyen záró egyetemisták jövő évi terveiről dr. Fazekas Csaba, a MEAFC kosárlabda-szakosztályvezetője beszélt lapunknak.

– Az elmúlt két évben a kitűzött céljainkat sikeresen teljesítettük, amiért köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ehhez hozzájárult – fogalmazott. – A szezon végére azonban úgy éreztük, hogy további fejlődésünkhöz a szakmai munka terén új impulzusokra van szükség. A vezetőedző személyét illetően mindenképpen olyan valakiben gondolkodtunk, aki helyi kötődésű, ismeri az itteni viszonyokat, ezáltal illeszkedik abba a koncepcióba, amit az elmúlt években képviseltünk.

Harcos, szerethető

A következő szezonban már új szakmai stáb irányítja a gárdát, amelynek Hajdu Roland lesz a vezetőedzője.

– Hajdu Roland minden szempontból beleillik az elképzeléseinkbe – hangsúlyozta dr. Fazekas Csaba. – Személye, szakmai hivatástudata, kosárlabdáról vallott elképzelése garantálhatja a kontinuitást és a szakmai megújulást. Az ő munkáját pedig az aktív pályafutását befejező Tóth Gábor, valamint Bene Szilárd fogják segíteni. A vezetőedzőtől és segítőitől azt várom, hogy folytassák a megkezdett munkát, saját szakmai elképzeléseiket megvalósítva egy karakteres játékot képviselő, megalkuvást nem tűrően küzdő, minden körülmények között harcos, szerethető csapatot építsenek, amiben a jövőben is kiemelt szerepet kapnak egyetemistáink, valamint a saját utánpótlásunk tehetségei.

Az NB I/B csoportjának kettéválasztásával az utóbbi évek legerősebb bajnoksága indulhat be az ősszel.

– Figyelembe véve a felsőház-alsóház kapcsán átalakuló erőviszonyokat, most még nehéz megmondani, hogy a MEAFC mire lesz képes a következő szezonban – tette hozzá a szakosztályvezető. – Az viszont biztos, hogy a 14 csapatos Kiemelt Bajnokságban a következő idényben sem a szimpatikus vesztes szerepét szeretnénk eljátszani, és bízom benne, hogy az újjáépülő és megszépülő Egyetemi Körcsarnokba az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre sem győzni járnak majd ellenfeleink.

Ízig-vérig miskolci

– Legutóbbi edzősködésem óta eltávolodtam a sportágtól, nem kerestem az újabb lehetőségeket, így engem is meglepett a váratlan felkérés – ismerte el a 40 éves Hajdu Roland, aki legutóbb 10 évvel ezelőtt edzősködött, az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabdacsapatnál Tapodi Péter vezetőedző mellett. – Nem volt egyszerű a döntés, de a vezetők meggyőztek. A csapat jó szellemű, motiválható játékosokból áll, sokra hivatottak. Döntő volt, hogy egy olyan klubnál dolgozhatom majd, ahol lehetőségem lesz érdemben építeni az utánpótlásra. Egy ízig-vérig miskolci csapat leszünk, szervezett, kemény védekezésre alapuló, gyors kosárlabdával. Komoly segítőim lesznek a stábban, már várom a közös munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!