Helyi sport

2017.05.11. 10:47

Történelmi tett: az MVLC nemzetközi kupás lett

Miskolc - Az 5. helyért a MKB-­Euroleasing-BVSC volt a PannErgy-MVLC vendég­­e szerda este.

Miskolc - Az 5. helyért a MKB-­Euroleasing-BVSC volt a PannErgy-MVLC vendég­­e szerda este.

Miskolci szempontból zárórájához érkezett szerdán a honi férfi OB I-es pólóbajnokság, dr. Sike József vezetőedző gárdája az 5. helyért zajló párharc döntő, harmadik mérkőzését vívta fővárosi ellenfelével szemben. A tét nemcsak maga a győzelem, az előkelő helyezés megkaparintása volt, hanem az is, hogy ezzel együtt kié lesz az Európa Kupa-indulás joga. Az MVLC és elődjei még sosem léptek ki a nemzetközi porondra, ellenben a BVSC-vel, amely már jó párszor letette a névjegyét a kontinens valamelyik sorozatában.

Hét majd egy

Pásztor előnyből kezdte a gólgyártást, a másik oldalon Györke egyet védett, de aztán a következő akcióból Misic betette mögé a labdát (1-1). Fórt rontott a házigazda, a kék sapkások támadásánál Csoma volt a helyén. Bowen távoli lökete akadt be a jobb felső sarokba (2-1), a vendégek következő emberelőnyös szituációjából Csapó egyenlített (2-2). Tapintható volt a feszültség a medencében, mialatt Bowen csent labdát, aztán ismét Csoma mutatta meg, hogy jó formában van. Vadovics is feliratkozott a találatot elérők közé, amikor még két perc volt a negyedből. Bowent „nyírta” Várnai, a megítélt előnyből Milicic irtózatos nagy gólt ért el (4-2). Kovács is kihasznált egy fórt, egyedül maradt középen (4-3), később Bowen bosszankodott, amikor kezéből kicsúszott a játékszer.

A második felvonást Milicic büntetése miatt hátrányban kezdte az MVLC, a vendégek nem szabályos keretek között támadtak, így ezt túlélte a miskolci együttes. Bowent felbőszítette Kovács, válasza egy majd 10 méteres szabaddobásgól volt (5-3). Györke is védett, nem lett három „közte”, míg Pásztornak a célzással volt gondja. Jakab ziccerét is fogta a BVSC-portás, Misic pedig jót nevetett azon, hogy a bírák szerint centerben szabálytalan volt Pásztorral szemben. Aztán Csoma védett, a következő hazai támadásnál hárman „szedték szét” Misicet, a síp néma maradt. A holtpontról egyik csapat sem tudott elmozdulni, a hazaiak előnyt hagytak kihasználatlanul. A menet utolsó percében is a védekezés dominált, így maradt az 5-3.

Fantasztikus Bowen

A nagyszünet után BVSC-kapufa volt az első történés. Csoma a következő támadásuknál remekül mozdult ki, és már indította is a társait – más kérdés, hogy Szabó R. kezében nem jól ült a labda, így nagyon fölé lőtt. Lepergett három perc már ebből a játékrészből is, mindkét csapat rontogatott idegességében. A budapestiek harcolták ki a következő fórt, Csoma védett sarokdobást érően. Aztán jött Bowen és az óriási bomba a bal felsőbe, végre megtört a jég (6-3). A sokadik előnyből Pásztor szépített (6-4), ám ismét jött a fantasztikus Bowen, aki már négy „dugónál” tartott (7-4). Hátrányt védekezett ki labdaszerzéssel a miskolci alakulat, aztán Misic nem tudta bevágni a nyolcadikat, viszont Létay igen, az ötödiket.

A negyedik negyeden kezdetén Miklós tette hozzá a magáét a meccshez (8-5), az ellenakciónál Bowen szedte el a labdát Ambrus elől. A vendégek is szereltek, de már csak 6 és fél perc volt hátra. Csapó is megkínálta Csomát, aki áthatolhatatlan volt, közben tovább pörgött az óra. A bejátszásokat tisztán „levadászták” a miskolciak, és amikor Milicic gólt lőtt, eldőlt minden (9-5, 4:03 a mérkőzés végéig). A BVSC ugyan még próbálkozott, de már tudták, hogy innen vissza nem jöhetnek, sőt Miklós még „megfésülte” a vendégkapust (10-5). A 11. találatot Misic érte el, a BVSC szépségtapasza Létay pontos büntetője volt (11-6). Az utolsó támadást Milicic vezette, megtartotta a labdát és gratulált neki a mellette úszó Kovács.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – MKB-­Euroleasing-BVSC

11-6 (4-3, 1-0, 2-2, 4-1)

Miskolc, 300 néző. V.: Mucskai, Kovács.

PannErgy-Miskolci VLC: CSOMA – Hornyák (-), Vadovics (1), BOWEN (4), Jakab (-), Misic (2), MILICIC (2). Csere: Lukács D. (-), Szabó R. (-), MIKLÓS (2), Lukács Á. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

MKB-Euroleasing-BVSC: Györke –Czigány (-), Sugár (-), Török (-), Létay (2), Kovács (1), PÁSZTOR (2). Csere: Szakonyi (k), Csapó (1), Szabó Bence (-), Szabó Bendegúz (-), Ambrus (-), Várnai (-), Mátyok (-). Vezetőedző: Szűcs Levente.

Gól/emberelőnyből: 1/6, ill. 3/15.

Gól/büntetőből: 0, ill. 1/1

Dr. Sike József: – Köszönöm a klubvezetésnek, a kollégáimnak és a játékosoknak az egész szezont. A PannErgy-Miskolci VLC csapata a második OB I-es évében bajnoki címmel felérő ötödik helyet szerzett, és ennek köszönhetően a tradicionális magyar sportágat képviselheti a nemzetközi porondon.

Szűcs Levente: – Gratulálok a Miskolcnak, sok sikert az Európa Kupában. Tudom, senkit sem érdekelt, de az első tíz csapat között mi vagyunk az egyetlenek, amelyik egyetlen egy légióst sem foglalkoztat, a hatodik helyet kilenc saját nevelésű játékossal értük el, és azt hiszem, ez így méltó a BVSC tradícióihoz.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1, a PannErgy-Miskolci VLC javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!