Helyi sport

2017.05.10. 12:47

MVLC vs. BVSC - Komoly tét az évadzárón

Miskolc - PannErgy-MVLC – MKB-Euroleasing-BVSC pólómeccset rendeznek szerdán 19.30-tól Miskolcon.

Miskolc - PannErgy-MVLC – MKB-Euroleasing-BVSC pólómeccset rendeznek szerdán 19.30-tól Miskolcon.

Tetőfokára hágnak az izgalmak a férfi OB I-es vízilabda-bajnokságban, amelyben a PannErgy-Miskolci VLC alakulata a zuglóiakkal küzd az 5. helyért. Ez már önmagában is nagy dolog a második éve az élvonalban szereplő miskolciak számára, azonban a tét nem pusztán az előkelő pozíció elérése, ugyanis amelyik gárda megszerzi ezt a helyezést, az jogot nyer az Európa Kupa-indulásra (ezenkívül még a negyedik startolhat az ősszel az EK-ban, az első három pedig a BL-ben). Az MVLC az egyik fél két sikeréig tartó párharcban előbb saját uszodájukban megverte a budapestieket, aztán viszont kikapott a fővárosban, így a csata 1-1-re áll.

Apró nüanszok

A múlt szombati, fővárosi összecsapáson történt egy jelenet, amelynek a videója felkerült az egyik közösségi oldalra: ezen az látszik, hogy 6-6-nál (az MVLC 3-6-ról zárkózott fel), bő másfél perccel a harmadik negyed vége előtt Bowen szabaddobásból gólt szerez, ám a bírák szerint szabálytalanul, és emiatt nem adták meg a találatot. A miskolciak kispadja hevesen reklamált, a kedélyeket dr. Sike József vezetőedző nyugtatta le.

– Ezen esettel kapcsolatban egy régi nagy sportigazság jutott az eszembe: gól az, amit a játékvezető megad. Ezt nem adta meg – kommentált röviden a PannErgy-MVLC szakvezetője, aki magáról a meccs­ről az alábbiakat mondta el: – Apró nüanszok döntöttek, de ez természetes egy ilyen éles párharcban. Minden momentumnak óriási a jelentősége, legyen az egy eladott labda, egy elpuskázott fór vagy egy bírói ítélet.

A győztes típusból

A két alakulat ebben az évadban ötödször száll vízbe egymás ellen, így sok új elemet már nemigen lehet kitalálni…

– Így van, gyakorlatilag semmi olyan nincs már ilyenkor a repertoárban, ami eddig nem volt – értett egyet dr. Sike József. – Egy biztos: nem lesz szép játék, mert nem ez lesz a lényeg, hanem az eredmény. A sportban vannak olyan játékosok, akik nem jó versenyző típusok, és vannak olyanok, akik igen, akik minden helyzetben és pillanatban győzni akarnak, még akkor is, amikor már minden veszni látszik. Egyértelműen az lesz a döntő faktor, hogy ilyen emberekből nálunk lesz több, vagy a BVSC-nél. Amit a rájátszás első két meccsén hoztunk, csináltunk, az elég volt egyszer egy győzelemre – úgy, hogy ellenfelünk négyszer annyi emberelőnyt és büntetőt is kapott –, aztán egy számunkra vereséggel végződő ki-ki meccsre. Az elszántságunk megvan, szeretnénk tovább írni a miskolci vízilabda történelmét.

Az MVLC-nél továbbra is hiányzik majd Halek, akit még az április 19-én megrendezett Vasas elleni idegenbeli meccsen állítottak ki brutalitásért. Az MVLC-nél jelezték, nem értenek egyet a döntéssel, azonban a Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága csak május 11-re írta ki a fegyelmi tárgyalást (amikor már a miskolciak befejezik a bajnokságot), és addig a pólós nem játszhat. A hazai klub a BVSC elleni évadzáró mérkőzésre vár minden vízilabda- és sportbarátot, a belépés díjtalan a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodába.


Egymás ellen eddig, az idei szezonban

Alapszakasz

  • 2016. november 5. (Miskolc): PannErgy-MVLC – MKB-Euroleasing-BVSC 5-5
  • 2017. február 4. (Budapest): MKB-Euroleasing-BVSC – PannErgy-MVLC 6-10
  • Rájátszás az 5. helyért

  • 2017. május 4. (Miskolc): PannErgy-MVLC – MKB-Euroleasing-BVSC 8-6
  • 2017. május 6. (Budapest): MKB-Euroleasing-BVSC – PannErgy-MVLC 8-7

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!