Helyi sport

2017.05.05. 11:48

MVLC vs. BVSC - Hozta az első győzelmet a Sike-gárda

Miskolc - Az OB I 5. helyéért zajló csata nyitómérkőzését csütörtök este vívta a Pann­Ergy-MVLC és a BVSC Miskolcon.

Miskolc - Az OB I 5. helyéért zajló csata nyitómérkőzését csütörtök este vívta a Pann­Ergy-MVLC és a BVSC Miskolcon.

Hazai pólósok betegsége miatt az eredeti időponttól pár nappal eltolt találkozó jegyzőkönyvébe – a szabályok szerint – Halek is bekerült a miskolciak oldalán, ám a házigazdák játékosa nem meccselhetett egy korábban elkövetett brutalitás s az ezzel járó eltiltás miatt. A dr. Kemény Dénes városi sportuszodában tiszteletét tette a nemrégiben kinevezett új férfi szövetségi kapitány, Marcz Tamás is, aki még a BVSC klubedzőjeként kezdte az évadot.

Határozott védekezés

Bowen kapufájával indult a találkozó, aki előtt két társa, Hornyák és Vadovics centerezett. Az első előnyt nem használta ki a fővárosi gárda, de a kiállított borsodi játékos visszaérkezése után Pásztor nem kegyelmezett (0-1). Milicic is a lécet találta telibe, aztán Csoma védett. Török és Misic nagy harcot vívott a belső poszton, előbbit kiküldték a bírók, a fórt Szabó R. használta ki (1-1). A védekezéssel ekkor egyik csapatnál sem volt gond, Vadovics­ra például három kék sapkás budapesti úszott, amikor labdát kapott. Már csak 26 mp volt a negyedből, amikor Pásztor újra villant, Csoma nem tudott hárítani (1-2). A felvonást Bowen kísérlete zárta, ám Szakonyi keze jó helyen volt.

A második menet elején egy-egy lehetőség kimaradt, Bowen távoli lökete, szabaddobása azonban foghatatlan volt Szakonyi számára (2-2). Támadásoknál volt néhány szabálytalanság, fújták a kontrákat a játékvezetők, de akadtak szép, tapsot érdemlő szerelések is. Bowen megmozdulása is ilyen volt, főleg hogy találatot, vezetést eredményezett (3-2). A BVSC akciói ekkor akadoztak, nem tudtak kibontakozni, még az előnyüket is elszúrták. A következő fórjuknál Csoma hárított, aztán újra ő volt a miskolci „hős”. A felvonás utolsó akcióját a miskolciak vezették, ám blokkoltak a zuglóiak.

Csoma fejjel

A harmadik negyed eleje kapufa (miskolci), szerelés (miskolci), kapufa (miskolci) ritmusban kezdődött, naná, hogy a BVSC, jelesül Török fór­ból egyenlített (3-3). Jakab D. a szélről úgy tüzelt, hogy a vendégportás sapkája félig lecsúszott a fejéről, pimasz kis gól volt (4-3). A nem túl sokadik hazai emberelőny Szabó R-re jött ki a végén, a romániai magyar vízilabdázó pedig köszönte az alkalmat és élt vele (5-3). A BVSC is megkapta a maga 6 az 5 elleni lehetőségét, Csoma fejjel védett, majd Kovács bombája is így végezte. Szabó R., aki nagy formában volt ezen a napon, ismét a szélről „dugózott”, kezdett megnyugtató lenni a miskolci vezetés, bár még sok volt hátra (6-3). Létay lökete után Csomáról pattant a kapuba a játékszer (6-4), a következő budapesti akció pedig kapufás lett.

A negyedik felvonásban Czigány zárkóztatta együttesét (6-5), Pásztor meg a kapufa tetejére ejtett. Milicic büntetőt érően szerelte emberét, Czigány ötösét viszont fogta Csoma. Bowen nagyon becélozta a jobb „pipát” (7-5), Török egyre hozta vissza a budapestieket (7-6). Az utolsó négy perc első részében megint nem jöttek be a támadások, nagy volt az izgalom itt is, ott is, Hornyák azonban megtalálta azt a bizonyos rést (8-6). Az utolsó 60 másodpercnél a miskolciak szerezték meg a labdát, kapufát követően időt kért a BVSC (28,7 mp volt vissza). Eldobták, Szabó R. is, és véget ért a meccs.


Jegyzőkönyv

PannErgy-MVLC – MKB-Euroleasing-BVSC

8-6 (1-2, 2-0, 3-2, 2-2)

Miskolc, 250 néző. V.: Rubos, Marjay.

MVLC: Csoma – Hornyák (1), Vadovics (-), Bowen (3), Jakab (1), Milicic (-), Lukács D. (-). Csere: Misic (-), Szabó R. (3), Miklós (-), Lukács Á. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

BVSC: Szakonyi – Czigány (1), Csapó (-), Török (2), Létay (1), Kovács (-), Pásztor (2). Csere: Györke (k), Szabó Bence (-), Szabó Bendegúz (-), Ambrus (-), Sugár (-), Várnai (-), Nagy (-). Vezetőedző: Szűcs Levente.

Gól/emberelőnyből: 2/2, ill. 3/9. Gól/büntetőből: 0, ill. 1/0

Dr. Sike József: – Azzal, hogy megnyertük a mérkőzést, érvényesítettük a pályaelőnyünket. Azonban még nincs vége, szombaton jön a folytatás.

Szűcs Levente: – Kihagyott büntetőnknél lehetett volna a mérkőzés fordulópontja, de elhibáztuk. Megérdemelten nyert az MVLC, de remélem, hogy jövünk még Miskolcra.

Az egyik fél két sikeréig tartó csata állása: 1-0, a PannErgy-MVLC javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!