Helyi sport

2017.05.13. 12:26

Egy újabb lépést tehet a MEAFC az elsőosztály felé

Miskolc - Kereken 40 év után ismét élvonalbeli férfi kosárlabda csapata lehet Miskolcnak, szombaton délután a NB/I B rájátszásában a döntőbe jutás a tét.

Miskolc - Kereken 40 év után ismét élvonalbeli férfi kosárlabda csapata lehet Miskolcnak, szombaton délután a NB/I B rájátszásában a döntőbe jutás a tét.

Miskolci vonatkozású elődöntőt rendeznek az NB I/B csoportos férfi kosárlabda bajnokságban szombaton a Generali Arénában. A MEAFC ellenfele az alapszakasz legeredményesebb gárdája, a Nyugati bajnokként érkező HOYA-Pannon Egyetem Veszprém lesz. A csapatok két héttel ezelőtti veszprémi mérkőzésén a vendég miskolciak 79-72 arányban legyőzték a korábbi országos bajnokokkal és válogatott játékosokkal felálló házigazdát. A két győzelemig tartó párharc második felvonása szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik, a továbbjutó csapat már az NB I/A-ért száll versenybe, ahol miskolci csapat utoljára 1977-ben szerepelt. A Generali Arénába a belépés ingyenes.

Férfi NB I/B rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

Miskolci EAFC – HOYA-Pannon Egyetem

(Miskolc, városi sportcsarnok, szombat, 16.30)

Bene Szilárd, a MEAFC vezetőedzője: – Két hete, az első meccsen sikerült elvennünk a Veszprém pályaelőnyét egy idegenbeli bravúros győzelemmel. De nem dőlhetünk hátra, a mostani hazai meccsünk biztos még nehezebb lesz, hiszen a mai napon eldőlhet a döntőbe jutás, amiről még a veszprémiek sem mondtak le. Mindkét csapat óriási teher alatt fog játszani, és azon fog múlni a továbbjutás, hogy melyik fog kevesebbet hibázni, hamarabb feloldódni. Bízunk benne, hogy a lelkes és nagyszámú közönségünkkel ez nekünk fog sikerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!