Helyi sport

2017.05.08. 10:57

BVSC vs. MVLC - A harmadik meccs dönt az ötödikről

Miskolc - Budapesten játszott szombaton a Pann­Ergy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Miskolc - Budapesten játszott szombaton a Pann­Ergy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

A bajnoki 5. helyért küzd a miskolci OB I-es pólógárda, amelynek riválisa ebben az MKB-Euroleasing-BVSC együttese. Az egyik fél két sikeréig tartó csata első felvonását múlt csütörtökön az MVLC nyerte hazai környezetben, így a hétvégi találkának az alábbi volt a tétje: amennyiben ezen meccset is Misicék hozzák, abban az esetben megszerzik az előbb vázolt pozíciót, és ezzel együtt az Európa Kupa-indulás jogát, viszont ha a zuglóiak győznek, akkor május 10-én, szerdán harmadszor is – egyben utoljára – megmérkőznek a felek.

Duplaannyi

Csak 28 másodpercet kellett várni az első találatra, melynek szerzője Török volt, a budapestiek oldaláról. Bő fél perc múlva érkezett a miskolci válasz, Misicet nem tudták megfogni a belső poszton (1-1). Következő akcióit nem tudta góllal befejezni a PannErgy, viszont ezután Szabó R.-nek kijött a lépés, aki fordított. A játékrészből hátralévő időben ugyanakkor a BVSC volt határozottabb, Várnai emberfórból volt eredményes, aztán Pásztor sem hibázott.

A második negyed kezdetén Jakab próbálkozása kimaradt, nem így a hazaiak akciója, merthogy Mátyok is kihasznált egy fórt (4-2). Misic centerben gyorsan gólt jegyzett, maradt tehát a szoros állás. A félidőig hátralévő négy percben már csak a pályaválasztó mutatott fel gólokat, mindkétszer Czigány járt túl a miskolci hálóőr eszén, azonban a kettő között Csoma kivédte Csapó büntetőjét (6-3).

Egálról az utolsónak

A harmadik menetet jól kezdte a vendégcsapat, melynek amerikai légiósa, Bowen vállalta a negyedik találatot. Ezután a védekezésé volt a főszerep, amely inkább a borsodiaknál állt össze, így a BVSC nem tudta növelni előnyét. A felvonás felénél Jakab keze „sült el”, tehát újra ott volt ellenfele mellett az MVLC. Sőt, Bowen emberfór­ban nagyon határozottnak mutatkozott, amely 6-6-os egált jelentett az összecsapáson.

Hogy ki lesz a győztes, annak eldöntése az utolsó negyedre maradt, és ezzel együtt természetesen fokozódtak az izgalmak a medencében. Sugár a zuglóiakat tette boldoggá, majd sehogyan sem ment a góllövés a miskolciaknak, 6 az 5 elleni szituációban sem. A házigazdáknak azonban igen (Létay), ekkor még 4:06 perc volt a meccs­ből. Az újabb látogatófórt Vadovics sem hagyta ki, 8-7-tel kezdődött a záró 3 és fél perc. Bowennek, Szabó R.-nek és Jakabnak is akadt gólszerzési alkalma, azonban ezen lehetőségek csak lehetőségek maradtak, s ezzel győzött a BVSC. A csata, a bajnoki évad szerdán zárul a miskolci Kemény Dénes Városi Sport­uszodában.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

MKB-Euroleasing-BVSC – PannErgy-Miskolci VLC

8-7 (3-2, 3-1, 0-3, 2-1)

Budapest, 250 néző. V: Vogel, Csizmadia.

BVSC: GYÖRKE – LÉTAY (1), CZIGÁNY (2), Török B. (1), Kovács P. (-), Pásztor (1), Sugár (1). Csere: Csapó M. (-), Várnai (1), Szabó Bendegúz (-), Szabó Bence (-), Ambrus F. (-), Mátyok (1). Vezetőedző: Szűcs Levente.

MVLC: CSOMA – Jakab D. (1), Hornyák O. (-), Milicic (-), Misic (2), BOWEN (2), Vadovics (1). Csere: Lukács D. (-), Szabó R. (1), Lukács Á. (-), Miklós L. (-).Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 11/3, ill. 11/4

Gól/ötméteresből: 1/0, ill. 0

Szűcs Levente: – Azt mondtam a srácoknak, hogy szeretnék még Miskolcra menni, ez most teljesült. Használhatnék közhelyeket, egy meccs van, nekünk az a bajnoki döntő. Gratulálok a csapatomnak.

Sike József: – Ez egy tipikus rájátszásmérkőzés volt, szerintem a színvonal hagyott némi kívánnivalót maga után, de szívvel-lélekkel harcoltak a csapatok. Egygólos különbség volt.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc állása: 1-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!