Helyi sport

2017.03.04. 11:37

MVLC: Biztosan nem akarnak Ferencváros-eredményt

Miskolc - Szombaton 18 órától a Szolnoki Dózsa-Közgép a PannErgy-Miskolci VLC vendége a férfi vízilabda OB I-ben.

Miskolc - Szombaton 18 órától a Szolnoki Dózsa-Közgép a PannErgy-Miskolci VLC vendége a férfi vízilabda OB I-ben.

A felsőház 3. fordulóját játsszák a csapatok a hét végén a férfi póló élvonalban, a miskolci alakulat eddigi két összecsapásán 3 pontot gyűjtött: kikapott idegenben az OSC-től és – szintén házon kívül – megverte a Vasast.

Ez utóbbin az előtte pár nappal megsérült montenegrói légiós center, Sasa Misic maszkban szállt meden­cébe.

– Azért védtük őt, csak akkor játszattuk, amikor arra szükség volt – nyilatkozta lapunknak dr. Sike József vezetőedző. – Természetesen ha nincs benn a vízben egy ilyen kaliberű ember, akire a taktika egy része is épül, az hatással van a csapatra, egy kicsit kerestük is magunkat nélküle, főleg a meccs elején.

De: kitaláltuk a megfelelő taktikát, az úgymond mozgalmas részét szépen megcsináltuk, a Vasas a hajrára elfáradt, kijött, amit akartunk, gondoltunk, amihez a végén párosult a megfelelő koncentráció is.

A maguk rangadójára

A két házon kívüli fellépés után saját medencéjében, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában játszik a PannErgy-MVLC, méghozzá a bajnok és kupagyőztes Szolnoki Dózsa-Közgép ellen.

– Ebben az idényben még nem találkoztunk velük, tavaly igen, de azt egyáltalán nem lehet alapul venni – tette hozzá dr. Sike József.

– Mint mindig, most is odatesszük magunkat, de azt tudjuk, látja mindenki, hogy a Szolnok más kasztba tartozik, viszont lemérhetjük magunkat abban a tekintetben, hogy hol tartunk egy Bajnokok Ligája Final 6-ba igyekvő csapattal szemben – mondta.– Gyakorlatilag úgy nézzük ezt a mérkőzést, mint az OSC elleni találkozót, biztos, hogy ellenfelünk minden követ meg fog mozgatni, ahogyan mi is, ám mindketten a saját magunk rangadójára fókuszálunk, ők az Egerrel játszanak jövő szerdán, mi pedig a Szegeddel.

A Szolnok az előző körben 14-2-re verte a Ferencvárost, ilyen végeredményt egészen biztosan nem szeretnénk.

Húsz másodperc alatt

Az már bizonyos, hogy a következő évadot is dr. Sike József vezetőedzővel a kispadon kezdi el az együttes, miután a szakember pár napja meghosszabbította kontraktusát az MVLC-vel.

– Nem volt egy hosszú tárgyalás köztem és Bachner András klubelnök között, nagyjából úgy 20 másodperc alatt megegyeztünk – mondta minderre dr. Sike József. – Nagyon fontos volt az is, hogy a három külföldi játékosunkkal szintén hosszabbítani tudott a klub, ez azért összefüggött az én helyzetemmel is.

A miskolci vízilabda folyamatosan történelmet ír, nagyban veszi a lépcsőfokokat, de még vannak lehetőségek, a város megérdemel egy jó csapatot. Ez a sportág 9 olimpiai aranyérmet gyűjtött eddig az olimpiákon, ebből a szemszögből nézve szép dolog, hogy Miskolcnak van egy stabil, fejlődő OB I-es együttese.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!