Helyi sport

2017.03.06. 14:28

Bizonyította klasszisát a BL-résztvevő Miskolcon

Miskolc - A felsőház 3. fordulójában szombaton hazai környezetben játszott a miskolci vízilabda csapat.

Miskolc - A felsőház 3. fordulójában szombaton hazai környezetben játszott a miskolci vízilabda csapat.

A meccs végkifejletét már a kezdés előtt borítékolni lehetett, hiszen a két csapat teljesen más síkon mozog: a másodéves OB I-es Miskolc az 5. helyért hajt a bajnokságban, a Tisza-partiak ugyanitt az aranyéremért (a kupát már megnyerték) és a Bajnokok Ligájában is szeretnének „ott lenni” a végén. Az összecsapást egyik fél sem a standard kapusával (Csoma, valamint Nagy V.) kezdte, de a címvédő ettől függetlenül nagyon keményen beleállt az összecsapásba: Vámos és Prlainovic beindult – előbbi kétszer is beköszönt –, Varga D. bevágott egy büntetőt, s Crousillat is megvillant. A házigazda nehezen birkózott meg a határozott Dózsa-védelemmel, amikor igen, akkor elhibázták a lehetőségeiket, a vendégek viszont szinte minden alkalmukkal kegyetlenül éltek (0-5).

Ötméteresből sem

A második menetben is maradt a túlzott tisztelet a Pann­Ergy részéről, a látogató pedig büntetett továbbra is minden apró kihagyást. Vámos, Alek­sic és Mezei találata 0-8-at jelentett, majd Bowen büntetőjét Kardos hárította. Aztán 1:50 perccel a negyed vége előtt megszületett az első miskolci gól is, Misic zörgetett hálót. Bowen takarásból jegyezte a másodikat, a 2-9-es félidőt Prlainovic állította be.

A nagy szünetről visszatérve folytatódott az előnyök eltékozlása az MVLC részéről, ami most abban ütött vissza, hogy mínusz 8 gólos hátrányon mozgott a pályaválasztó. Varga D. mezőnyből és ötméteresből sem rontott, a miskolciaknál a sérülése miatt arcmaszkban vízilabdázó Misic és Bowen tartotta a lépést, ám a Szolnok ezt a játékrészt is hozta, ugyanis Prlainovic pontosan suhintott fórban (4-12).

Felkészülésnek szánták

A befejező negyedben előbb Varga D., aztán Vámos járt túl Kósik eszén, így tíz lett a különbség a felek között. A közönség nagyon örült Bowen célt ért löketének, Mezeiének nem annyira (5-15). A visszalévő bő két percben Bowen „dugójára” Szatmári és Prlainovic válaszolt, és ezzel 6-17-tel ért véget egy olyan meccs, amelyet mind a két alakulat felkészülésnek szánt a saját következő bajnokijára (a miskolciak a Szegeddel pólóznak szerdán, a Szolnok pedig az Egerrel).

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Szolnoki Dózsa-Közgép

6-17 (0-5, 2-4, 2-3, 2-5)

Miskolc, 250 néző. V.: Vogel, Veilandics.

PannErgy-MVLC: Kósik – Hornyák (-), Vadovics (-), Bowen (4), Milicic (-), Halek (-), Lukács D. (-). Csere: Misic (2), Jakab D. (-), Szabó R. (-), Lukács Á. (-), Miklós (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Szolnoki Dózsa-Közgép: Kardos – Gocic (-), Vámos (4), Mezei (2), Younger (-), Prlainovic (4), Fülöp (-). Csere: Crousillat (1), Hangay (-), Aleksic (1), Varga D. (4), Kis G. (-), Szatmári (1). Vezetőedző: Cseh Sándor.

Gól/emberelőnyből: 11/3, illetve 10/5

Gól/büntetőből: 1/0, illetve 3/3

Dr. Sike József: – Ma el kellett gondolkodnunk azon, vajon fitogtassuk-e azt, hogy jó csapat vagyunk, vagy megpróbálunk egy becsületes játékot nyújtani. A Szolnok bebizonyította, hogy nem véletlenül van a BL-ben a Final Sixben, nem véletlen a Magyar Kupa győzelme, és nem véletlen, ahogy a Ferencváros ellen játszott. A helyzetkihasználásunk katasztrófa volt, az olyan lehetőségeket, amelyek 0-8-ig voltak, nem szabad kihagyni.

Cseh Sándor: – Kemény, fárasztó hetünk volt. A Miskolc nagyon jól szerepel az idén, megnéztem mérkőzéseiket, s felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy ezt a meccset komolyan kell venni. Szerencsére így történt, s így a hazaiak nem tudták azt a pólót játszani, amit egyébként tudnak. Az első két negyed kifejezetten tetszett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!