Helyi sport

2017.02.27. 16:07

Megszületett az első miskolci felsőházas győzelem

Miskolc - Szombaton idegenben játszott a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi vízilabdacsapata.

Miskolc - Szombaton idegenben játszott a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi vízilabdacsapata.

A házigazda angyalföldiek és a miskolciak is vereséggel kezdték a felsőházi szereplést, előbbi Egerben kapott ki az első fordulóban, utóbbi pedig az OSC otthonában. A két együttes szombati találkozóján a Vasas keretében ott volt az a Njegovan, aki az előző szezont még Borsodban tudta le, míg a PannErgy-MVLC-nél a három nappal korábban megsérült monteneg­rói válogatott Misic maszkban vállalta a játékot.

Már eltelt az első negyed fele, mikor gólt láthatott a közönség, Steinmetz Á. harcolt ki emberelőnyt, amit 5 mp-cel később Bóbis használt ki. Nem sokkal ezután Bowennel szemben Mészáros volt szabálytalan, a fórból maga az amerikai légiós talált be (1-1). Jó egy perccel ezután Burián akcióból ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz, 17 mp-cel a felvonás vége előtt időt kért a labdát birtokló miskolci alakulat, de a Földi-gárda hatástalanította a próbálkozást. Ebben a szakaszban Jónás 1/0-n állt a kapuban, a másik oldalon Csoma 7/5-ön.

Kettővel a Vasas

A folytatásban Lindhout alakította az eredményt 3-1-re, ám jött Vadovics és Halek, egyaránt akcióból, s már 3-3 lett. Ebben a negyedben Burián fórból, Bóbis pedig büntetőből vette be a miskolci ketrecet, így a meccs felénél jobban állt a pályaválasztó. Érdekes volt a lövésszám is, öt miskolci kísérlet állt szemben tizenkét budapestivel szemben.

A harmadik negyedben Bowen és Steinmetz Á. is rontott helyzete közben, ettől függetlenül a miskolciak lövője volt együttese legvállalkozóbb kedvű játékosa. Beállt az eredmény, a védekezéssel ekkor egyik együttesnek sem volt problémája. Misic kiharcolt egy kiállítást, Vadovics nem tudott ezzel élni, Marnitz blokkolta. Az MVLC a felzárkózást mulasztotta el, az angyalföldiek a három találattal való meglépést, fontos periódusban jártak a csapatok. Csoma 60 százalék fölött védett, 1:09-cel a játékrész befejezése előtt Bowen másodszor zörgette meg a Vasas-hálót (5-4), Steinmetz Á. centergólja viszont jókor jött a Plaketnek.

A zárómenetben Misic „megcsinálta” az emberfórt, és ő volt az, aki utána gólt is szerzett, aztán Csoma hozott össze egy ötméterest Steinmetz Á-val szemben, Bóbis persze, hogy bedobta (7-5). Misic beindult, nem tudták tartani (7-6), még mindig volt vissza 6 perc a meccsből. Vadovics remekelt (7-7), egy csapásra ismét nyílt lett az összecsapás. A PannErgy pozitív pillanataihoz Hornyák is hozzátette a magáét, amivel fordult a kocka (7-8), izzott a medence, kemény volt a csata. Haleket és Koopmant cserével kiállították a bírók, 1:26 perc volt már csak a mérkőzésből. A Vasas kihagyott egy előnyt, 25 mp-cel a befejezés előtt dr. Sike József kért időt. Visszatérve a meccsbe, 16 mp-cel később a hazaiaké lett a játékszer, ám Babay szabaddobásába Milicic blokkolt bele, s ezzel nyert az MVLC.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vasas Plaket – PannErgy-Miskolci VLC

7-8 (2-1, 3-2, 1-1, 1-4)

Budapest, 200 néző V.: Vogel, Tordai.

Vasas: Jónás - Burián (2), Koopman (-), Bóbis (3), Babay (-), Takács (-), Steinmetz Á. (1). Csere: Mészáros (-), Bencz (-), Simon (-), Lindhout (1), Marnitz (-), Njegovan (-). Vezetőedző: Földi László.

MVLC: Csoma - Hornyák (1), Vadovics (2), Bowen (2), Milicic (-), Halek (1), Lukács D. (-). Csere: Misic (2), Lukács Á. (-), Miklós (-), Szabó R. (-), Jakab D. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 10/2, illetve 8/2

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 0

Földi László: – A negyedik negyedre már elfáradt a csapat, ekkor több olyan hibát is elkövettünk, amit a Miskolc kihasznált.

Dr. Sike József: – A felsőházi rájátszás előtt azt mondtam, hogy az ötödik helyre három csapatnak is egyforma esélye van, s ezt a mai találkozó bebizonyította. A végén mi voltunk a szerencsésebbek és a pontosabbak, ezért nyertünk.


Középszakasz, felsőház, 2. forduló:

  • A-Híd OSC-Újbuda - ZF-Eger 6-9 (2-2, 1-2, 2-2, 1-3)
  • Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS Waterpolo 14-2 (4-0, 3-0, 3-1, 4-1)
  • MKB-Euroleasing-BVSC - ContiTech-Szeged-Diapolo 13-9 (4-1, 5-2, 2-3, 2-3)
  • A tabella:

    1. ZF-Eger 2 2 - - 24-9 46 pont

    2. Szolnoki Dózsa-Közgép 2 2 - - 31-7 45

    3. A-Híd OSC Újbuda 2 1 - 1 16-16 38

    4. FTC-PQS Waterpolo 2 - 1 1 12-24 34

    5. PannErgy-Miskolci Vízilabda Club 2 1 - 1 15-17 30

    6. ContiTech-Szeged-Diapolo 2 - 1 1 19-23 27

    7. MKB-Euroleasing-BVSC 2 1 - 1 18-26 23

    8. VasasPlaket 2 - - 2 10-23 22


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!