Helyi sport

2017.02.25. 09:00

Az MVLC vezetőedzője a Vasas otthonában is képesnek tartja a csapatát a győzelemre

Miskolc - A felsőházi rájátszásban szombaton 18 órától a Vasas lesz a miskolciak ellenfele.

Miskolc - A felsőházi rájátszásban szombaton 18 órától a Vasas lesz a miskolciak ellenfele.A szerdai, fővárosi fellépés után (az OSC nyert 10-7-re a PannErgy-MVLC ellen) a felsőházi rájátszás szombati, 2. fordulójában is idegenben szállnak medencébe az OB I-es borsodi pólósok, ellenfelük ezúttal a Vasas Plaket lesz a Tüske uszodában.

– Becsületes, bátor, nyílt sisakos összecsapás volt a hétközi – tekintett vissza a középszakasz nyitótalálkozójára dr. Sike József, az MVLC szakvezetője. – A csapat hozzáállásával maximálisan elégedett voltam, és a 3 gólos vereség is elfogadható egy, a Bajnokok Ligájában a Final 6-be igyekvő ellenféllel szemben. Bíztunk a pontszerzésben, végig, nem adtuk fel a meccset, tapadtunk az OSC-re, senkit sem akartam pihentetni, azonban ezen a fárasztó mérkőzésen mindenki játszott, kevesebb cserével nem bírtuk volna el.

Játszik-e Misic?

A sorban a Vasas következik, amelyet a Magyar Kupa selejtezőjében legyőzött a Pann­Ergy-MVLC.

– Az egy szép győzelem volt, nagy siker, de nem lehet belőle kiindulni, hiszen eltelt azóta jó pár hónap – tette hozzá dr. Sike József. – Időközben jött hozzájuk egy második holland játékos is, Robin Lindhout, tehát nekik is három külföldijük van, a harmadikat, Aleksandar Njegovant ismerjük, hiszen tavaly ő még nálunk pólózott. A Vasasnak jelenleg 22 pontja van, és a 7. helyen áll, ahonnan szeretne feljebb mozdulni, úgyhogy számára élet-halál lesz ez a mérkőzés. Nekik is vannak olyan álmaik, hogy a végén szeretnének ötödikek lenni, szóval egy motivált angyalföldi gárdával fogunk találkozni. Ezzel együtt képesnek tartom magunkat arra, hogy a fővárosban is nyerjünk ellenük. Ez már a play-off, ahol mindenkinek ugyanolyan esélye van, remélem, ki tudjuk azt használni, hogy a Vasas lesz inkább nyomás alatt.

A szakember dolgát azonban egy sérülés is nehezíti, amelyről Bachner András klub­elnök beszélt lapunknak.

– Centerünk, Sasa Misic az OSC elleni összecsapás utolsó percében sérülést szenvedett, amellyel kapcsolatban nem beszélhetünk arról, hogy direkt okozták volna neki egy bejátszás során. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy játszhasson, ugyanis most, illetve a bajnokság további részében szükségünk van az ő teljesítményére, hogy a még hátralévő szakaszban elérjük vele a céljainkat.

Szerződéshosszabbítások

Bachner András, az MVLC elnöke lapunknak elmondta: csütörtökön egy évvel, a 2017/2018-as bajnokság végéig meghosszabbította szerződését a montenegrói Sasa Misic, az egyesül államokbeli Alex Bowen, valamint a szerb Milos Milicic, továbbá a következő pontvadászatban is Miskolcon dolgozik dr. Sike József vezetőedző.

– Minden játékos fontos, aki itt van velünk, de az első lépésben az volt a lényeges, hogy a három légiósunkkal egyezség szülessen – nyilatkozta a szakember. – Ezek a játékosok képezik a gerincét az idei, de a jövő bajnokságban szereplő csapatnak is. A tárgyalások tovább folytatódnak, végleges keretet a bajnokság végén tudunk majd hirdetni. Az, hogy megegyeztem Sike József edzővel is a folytatásról, számomra nagy örömet jelent, mivel ismervén a munkáját, minden garancia adva van ahhoz, hogy a csapat a következő bajnokságban még jobban tudjon szerepelni, az idei kecsegtető helyezéshez képest is. Meggyőződésem, hogy az MVLC a következő szezonban még meghatározóbb szerepet fog betölteni a magyar bajnoki pontvadászatban.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!