Helyi sport

2016.05.22. 12:03

MVLC: Elégedettek a tizedikkel, de jövőre a nyolcba kerülnének

Miskolc - A játékosállomány kétharmada kicserélődik a PannErgy-MVLC-nél.

Miskolc - A játékosállomány kétharmada kicserélődik a PannErgy-MVLC-nél.

A napokban befejezte történelmi első OB I-es szezonját a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata, amely a 16 csapatos pont­vadászatot a 10. helyen zárta.

– Úgy gondolom, amit el lehetett érni, amit ki lehetett hozni, azt a csapat kihozta, nagyon tisztességes helyállásnak gondolom a tizedik helyet, főleg, ha hozzátesszük, hogy 7 játékosnak összesen nem volt 20 első osztályú mérkőzése a kezdés előtt – szögezte le lapunknak Bach­ner András, a miskolci klub szakmai vezetője.

– Teljesült, amit vállaltunk, hat ellenfelet megelőztünk a világ legjobb bajnokságában, ez önmagában mindent elmond. Jó pár mérkőzésre, eredményre büszkék vagyunk, lehetünk, ki lehet emelni az Európa Kupában induló BVSC itthoni legyőzését, velük idegenben is nagyon szoros meccset vívtunk.

Marad a vezetőedző

A szakember szerint a legfontosabb talán az, hogy a klub az elmúlt négy évben folyamatosan lépett előre, felfelé ívelő pályára állt.

– Nem akarunk egyből a pincéből a tetőre jutni, a fokozatos építkezés hívei vagyunk – húzta alá Bachner András, aki dr. Sike József vezetőedzőről is véleményt alkotott: – Az ő munkája nagyban hozzájárult a kitűnő eredmény eléréséhez, továbbra is élvezi a szakvezetés bizalmát, nyilvánvaló, hogy a jövőt is vele tervezzük. Megnyugtató számunkra az is, hogy a PannErgy Nyrt. a jövő héten újabb szerződést fog aláírni a klubbal a 2016/2017-es bajnoki évre. Reméljük, a következő szezon kerete már egyfajta előszobája lehet annak a csapatnak, amely egy-két éven belül eljut addig, hogy ott lehet akár az Európa kupás helyen is.

Fiatalság, rutin

A keretben ezúttal is nagyobb változások történtek, történnek (részletek boxos írásunkban), erről így beszélt a PannErgy-MVLC szakmai vezetője.

– Az ilyen gyökeres, nagymérvű metamorfózisnak nyilván megvan az oka, elsősorban a kitűzött cél – mondta Bachner András. – Ha maradnánk, maradtunk volna annál, hogy továbbra is elégedjünk meg a biztos bennmaradással, akkor elég lett volna 2–3 helyen módosítani, mi viszont úgy gondoljuk: az új évadban szeretnénk bekerülni az első nyolcba.

Az új csapat abban is különbözni fog a 2015/2016-ostól, hogy igazi rutinos, harcban edzett gladiátorok mellett bemutatkozik majd nálunk négy olyan fiatal, akik remélhetőleg a jövőben nemcsak a korosztályos, hanem a felnőtt válogatott kereténél is számításba jöhetnek. A következő bajnokság gárdája gyors, jól úszó, a fiatalság és a rutin megfelelő egyvelege lesz. Vannak már biztos érkezőink, pólóban egyik fontos pozíció a centerposzt, kihasználva Njegovan eligazolását, a harmadik külföldi helyet, most éppen három olyan válogatott játékossal vagyunk tárgyalásban – egy horváttal, egy montenegróival és egy amerikai vízilabdázóval –, aki itt jelenthet erősítést.

A PannErgy-MVLC nyári felkészülése július 18-án kezdődik a tapolcai strandon.


Tények, változások

Az eddig ismert változások a keretben

Maradók: Marko Petkovic, Milos Milicic (mindkettejükkel tavaly 2 éves szerződést kötött a klub), Jakab Dániel, Hornyák Olivér.

Kétséges a sorsa: Bendes Viktor, Somlai Tamás.

Távozók: Valics Bence (Egyesült Államok), Madaras Márkó (Egyesült Államok), Tóth Máté (Egyesült Államok), Aleksandar Njegovan (Vasas), Takács János (Szentes), Hegedűs István (?), Kovács Zoltán (?), Kerschbaum Norbert (?).

Érkezők: Csoma Kristóf (ZF Eger), Kósik Soma (PVSK-Mecsek Füszért), Kincses Attila (Debreceni VSE).


Torna Tapolcán

A klub az elmúlt évben igyekezett több „fronton” is jó kapcsolatokat kiépíteni, így például a játékosként olimpiai bajnok, utánpótlás szövetségi kapitánnyal, Horkai Györggyel. „A kapitány úr megkért bennünket, amennyiben lehet, segítsük a felkészülésüket a szeptemberi korosztályos Európa-bajnokság előtt, ezért az U19-es válogatott augusztus 26. és 28. között Miskolctapolcán játszik majd a Négy Nemzet Torna keretén belül, örömünkre szolgál, hogy az esemény támogatását a Mento Környezetkultúra Kft. felvállalta” – mondta Bachner András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!