Helyi sport

2016.04.16. 08:49

MVLC: átvették a várható taktikát

Miskolc - A férfi OB I alsóházi rájátszásában szombaton 16 órától hazai meccset vív a PannErgy-MVLC az Újpesttel.

Miskolc - A férfi OB I alsóházi rájátszásában szombaton 16 órától hazai meccset vív a PannErgy-MVLC az Újpesttel.

Két miskolci találkozó után négyszer idegenben játszott az élvonalbeli borsodi együttes a 9–16. helyért zajló küzdelemsorozatban: Budapesten kikapott az Újpesti VSE Hunguest Hotels­től (7-10), bravúrt hajtott végre Debrecenben (9-8), a KSI-t magabiztosan verte a fővárosi Komjádi-uszodában (17-12), míg legutóbb Pécsett vereséget szenvedett (9-10). Ez utóbbi fellépésről még volt mit mondania dr. Sike József vezetőedzőnek:

– A csapat PVSK elleni játéka megfelelő volt, de a jó befejezésekkel adósak maradtunk – hangsúlyozta a szakvezető. – Harminchárom lövésünk volt, abból lett a 9 gólunk. Na már most, labdajátékban azt szokták mondani, hogy ha nem használod ki a lehetőségeidet legalább ötvenszázalékos hatékonysággal, akkor nem biztos, hogy tudsz nyerni. Idegenben a szabály az, hogy nem sokat kell lőni, hanem hatékonyan… A rontás, hogy többször nem megy be a labda, elbizonytalanítja a játékost és legközelebb már nem fog úgy vállalkozni, nem lesz annyira bátor. Továbbá: azért egy hazai csapatnak annyi előnye van, hogy ismeri a medencéjének minden zegét-zugát, még azt is, hogy a hullámok miként fodrozódnak. Utolsó tényezőként megemlíteném a pécsiek kapusát, Kósik Somát, aki az első közös miskolci meccsünkön nem védett, nem számít „top” hálóőrnek, most azonban remek napot fogott ki, 68 százalékos mutatót tudott felmutatni.

Heten hét gólt

Az Újpesttel szemben van mit törlesztenie a PannErgy-MVLC-nek, az volt az a hetekkel ezelőtti mérkőzés, amelyen az egész csapat szinte végig betlizett, ennek eredményeként nem is maradt el a vereség.

– Az ÚVSE akkor zónát játszott és ennek nem találtuk meg az ellenszerét – jelentette ki dr. Sike József. – A mi szempontunkból nézve eléggé lehangoló volt az a találkozó, egyáltalán nem tudtunk alkalmazkodni ahhoz a taktikához, teljes mértékben kijött a rutintalanságunk. Igazán az bosszantott, hogy nem akadt egyetlenegy olyan emberünk sem, aki extrát nyújtott volna, ugyanis a 7 találatunkat hét vízilabdázó érte el, mindenki itthon hagyta a góllövő kezét. Arra van esély, hogy az Újpest hasonló elgondolásokkal érkezik hozzánk is, bár a mi pályánk némileg szélesebb, mint az övék. Úgy gondolom, ha így is kezdenek majd, és ez nem hoz eredményt, mert lőjük a gólokat, át fognak állni egy másik rendszerre. De mindegy is, mert készültünk erre is, arra is.

Senkire sem

A rájátszás végéhez közeledve érdemes a tabellát is figyelni, ugyanis két körrel a vége előtt a Debrecen áll a 9. helyen 30 ponttal, 10. a PannEr­gy-MVLC 28-cal, 11. pedig a Szentes 27 egységgel. A sorrend azért lényeges, mert még lesznek helyosztók is, melynek során a kilencedik majd a tizedikkel meccsel az előbbi helyért.

– Mindennek az a szépsége, hogyha meg tudjuk nyerni mind a két hátralévő hazai mérkőzésünket az Újpest és a Debrecen ellen, akkor ezt a kört kilencedikként zárjuk – mondta dr. Sike József. – Nem kell várnunk senkire, semmilyen eredményre, csak magunkra kell figyelni, jobb az, ha az embernek a saját kezében van a sorsa és nem máséban. A munka, a hozzáállás alapján bizakodó vagyok, mindenki átérzi ennek a két meccsnek a jelentőségét. Annak örülök, hogy csütörtökön ismét tudtunk egy edzőmeccsel hangolni, a Bajnokok Ligájában szombaton játszó Eger vendégeként.


Díjtalan belépés

A klubvezetés döntésének értelmében a rájátszásban sorra kerülő hazai találkozók megtekintése ingyenes, így a mostani, valamint a jövő szombati, Debrecen elleni összecsapást is belépőjegy váltása nélkül követhetik figyelemmel a vízilabda kedvelői a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!